Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
'Waarschijnlijk nog vóór zomer emissie MDxHealth'

'Waarschijnlijk nog vóór zomer emissie MDxHealth'

In 2018 werd al duidelijk dat de zaken niet van een leien dakje gaan bij MDxHealth. Martin Crum van de IEX Beleggersdesk vraagt zich in een update af of het biotechnologiebedrijf zich nog kan herpakken.

“De groei zwakte vorig jaar steeds verder af, om uiteindelijk zelfs om te slaan in een krimpende omzet”, schrijft hij. “En dat is nu net wat een bedrijf als MDxHealth niet kan gebruiken. Beleggers straften het aandeel behoorlijk af, zelfs tot de gevreesde pennystock-status aan toe.”

Stap in de goede richting

Volgens de analist moet er stevig ingegrepen worden, meer dan alleen ‘een rondje kosten besparen’. “Een stap in de goede richting is het vertrek van topman Jan Groen, die wordt opgevolgd door Michael McGarrity. Dat is een goede en slimme zet. Het vertrouwen bij beleggers moet hersteld worden, en dan is een wisseling aan de top verstandig.” 

Maar daarmee is het bedrijf, dan kankerdiagnosetests ontwikkelt, er nog niet. “Beleggers reageerden positief op de wissel, maar het is zaak dat het bedrijf weer het commerciële groeipad inslaat.”

Emissie

MDxHealth heeft wel degelijk potentiële kaskrakers in huis, maar de vraag is of ze die tot een commercieel succes kan uitbouwen. Nu de koers weer wat is gestegen, denkt Crum dat het bedrijf het ijzer wil smeden als het heet is. “Wij denken dat er nog vóór de zomer een emissie komt.”

Meld u gratis aan voor de Opinie Tips Nieuwsbrief van Beursduivel.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht