Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
3 aandelen met meer dan 20% opwaarts potentieel

3 aandelen met meer dan 20% opwaarts potentieel

De Amerikaanse aandelenmarkten staan op recordniveaus door de hoop dat de Federal Reserve later deze maand de rente zal gaan verlagen. Maar zelfs op deze hoge niveaus is het nog steeds mogelijk om aandelen te vinden met een aanzienlijk opwaarts potentieel voor de komende maanden.

Analist Heath Terry van Goldman Sachs heeft een uitstekende reputatie als het gaat om aandelenselectie. Bij TipRanks staat de vijfsterrenanalist op nummer 124 van de meer dan 5.000 gevolgde analisten.

En volgens Terry zijn er nog aandelen die genoeg ruimte hebben om verder te stijgen. Op basis van de koersdoelen van de Goldman-analist selecteerde TipRanks drie aandelen die meer dan 20% opwaarts potentieel hebben ten opzichte van de huidige koers.

1. Stitch Fix

Op 12 juli verhoogde Terry zijn advies voor de online persoonlijke stylingsservice Stitch Fix van neutraal naar kopen. Zijn prijsdoel van 38 dollar duidt op een opwaarts potentieel van 37%. De aandelen stegen met 5% na de aanbeveling van Terry.

"Voor Stitch Fix geloven we dat productinnovatie, operationele efficiëntie en geografische expansie, gecombineerd met de sluiting van steeds meer fysieke kledingwinkels, kansen bieden voor verdere outperformance", schreef de analist. Het unieke model van het bedrijf bestaat uit het leveren van met de hand geselecteerde kleding en accessoires aan klanten tegen een in de VS aftrekbare vergoeding van 20 dollar.

Terry gelooft dat de aandelen een "overtuigend opwaarts potentieel" hebben, vooral omdat het bedrijf zich uitbreidt naar verschillende belangrijke markten zoals grote maten, kinder- en herenkleding. Ook maakte het bedrijf in mei zijn debuut in Groot-Brittannië.

Van de zeven analisten die het aandeel volgen hanteren er volgens TipRanks drie een koopadvies en vier een neutraal-advies. Het gemiddelde koersdoel van 37 dollar biedt daarentegen een opwaarts potentieel van 34%.

2. Netflix

Streaminggigant Netflix is een ander topbedrijf op de kooplijst van Terry. Netflix staat ook op de Conviction Buy List van Goldman Sachs.

"We blijven geloven dat de investering van Netflix in content, technologie en distributie de groei van het abonneebestand ver boven de consensusverwachtingen zal blijven stuwen, zowel in de Verenigde Staten als daarbuiten", schreef Terry eerder dit jaar.

Volgens de analist vertegenwoordigt Netflix "een van de beste risico/beloningsproposities in de internetsector, waarbij de markt de steeds robuustere lijst van originele programma's van Netflix aanzienlijk onderschat".

De analist had recent ook een ontmoeting met financieel directeur Spencer Neumann van Netflix, die verdere mogelijkheden ziet voor toename van het aantal abonnees. Hij bevestigde dat Netflix verwacht de jaarlijkse cash burn in 2020 te verminderen.

Van de 29 analisten die Netflix volgen hanteren er 23 een koopadvies, 5 een neutraal-advies en slechts één een verkoopadvies. Het gemiddelde koersdoel van 419 dollar biedt een opwaarts potentieel van 12%. Met een koersdoel van 460 dollar voorspelt Heath Terry van Goldman Sachs zelfs een verdere opmars van 23% voor het aandeel.

3. Uber Technologies

Taxidienst Uber Technologies is ondanks de rampzalige beursintroductie in mei toch een topkeuze van Goldman Sachs. Terry geeft het aandeel een koopadvies en zijn koersdoel van 56 dollar biedt ruimte voor een opmars van 27%.

"Uber heeft in de loop van de afgelopen acht jaar de markt uitgedaagd en ontwricht. We zien grote mogelijkheden in mobiliteit, al ligt de weg ernaartoe nog lang niet vast", schreef de analist.

Terry waarschuwt wel dat het marktleiderschap op de lange termijn in de sector nog lang geen uitgemaakte zaak is en dat de risico's significant zijn. De verhouding tussen het risico en de beloning in het aandeel Uber blijft volgens hem echter gunstig.

Van de 29 analisten die het bedrijf volgen hanteren er 21 een koopadvies en acht een neutraal-advies. Het gemiddelde koersdoel van 54 dollar biedt een opwaarts potentieel van 22%.

Lees ook: 7 koopwaardige dividendaandelen voor defensieve beleggers

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 24 april

    1. IBM Q1-cijfers
    2. Meta Q1-cijfers
  2. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht