Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
'Ingrepen Biocartis werpen vruchten af'

'Ingrepen Biocartis werpen vruchten af'

De ingrepen bij Biocartis lijken hun vruchten af te werpen, maar toch moet er nog heel wat gebeuren wil het bedrijf uit de verliezen komen. Dat stelt althans Martin Crum van de IEX Beleggersdesk.

Biocartis maakt Idylla-systemen, een soort mini-laboratoria waarmee artsen snel een diagnose kunnen stellen. Vooral de cartridges die bij de systemen nodig zijn, zijn belangrijk voor het businessmodel van Biocartis. 

Doelen ruimschoots behaald 

Voor 2019 zijn de doelen ruimschoots behaald. Er werden 337 systemen geïnstalleerd, het aantal cartridges steeg met 32% en de kaspositie bedroeg eind van het jaar 179 miljoen euro. 

“De ingrepen van Biocartis in de VS bij de verkooporganisatie lijken hun vruchten af te werpen. Tegelijkertijd geldt dat er nog heel wat Idylla's moeten worden geïnstalleerd, én dat het cartridgeverbruik ook nog eens fors zal moeten stijgen om uit de verliezen te komen”, schrijft Crum.

Volgens de analist heeft de onderneming voldoende financiële middelen om de verdere uitbouw van de verkopen te realiseren. “Maar het feit blijft dat de Amerikaanse markt voor buitenlandse bedrijven lastig is om te veroveren.”

Goede voedingsbodem

Maar dat Biocartis al zo snel met een update over 2019 komt en dat de doelstellingen zijn behaald, geeft de belegger weer moed, zo valt uit de woorden van Crum op te maken. “Dit is een goede voedingsbodem voor vertrouwensherstel.” 

“Biocartis is een interessant bedrijf, maar wel voor beleggers met voldoende geduld en sterke zenuwen”, zo vat de analist het samen. 

5 maart komt het bedrijf met volledige jaarcijfers en een outlook voor 2020. 

Lees meer: 'Biocartis op weg naar commercieel succes'

Meld u gratis aan voor de Opinie Tips Nieuwsbrief van Beursduivel.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht