Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
De 4 beste Chinese aandelen van 2020

De 4 beste Chinese aandelen van 2020

De meeste beleggers richten zich op de VS, maar er zijn een aantal Chinese aandelen die zeer de moeite waard zijn.

The Motley Fool zette de vier beste Chinese aandelen op een rij. Beleggen in China is uiteraard niet zonder risico’s, maar deze vier aandelen hebben een groot groeipotentieel; de koersen van Baidu, Luckin Coffee, JD.com en iQiyi zijn deze maand met dubbele cijfers gestegen.

Baidu: +10%

Baidu, het Google van China, is bezig aan een opmars nadat de koers in 2018 en 2019 kelderde vanwege een vertraging van de Chinese economie en zwakkere online advertentiemarkt. Het aandeel is sinds het een dieptepunt bereikte afgelopen zomer met bijna 50% gestegen.

Hoewel de online advertentie-inkomsten nog steeds niet zijn hersteld, en de omzetgroei weinig opwindend is, boekte Baidu betere inkomsten dan verwacht in de afgelopen twee kwartalen. Een omslag is nog niet gemaakt, maar het lijkt erop dat de markt ervan uitgaat dat de bodem eindelijk is bereikt.

Luckin Coffee: +15%

China is traditioneel een land van theedrinkers. Toch exploiteert Luckin Coffee nu zo’n 3680 koffieshops, een verdriedubbeling in het afgelopen jaar. Deze groei verklaart een omzetexplosie van 640% in het meest recente kwartaal.

De groei zal dit jaar naar verwachting vertragen tot 160%, maar dat zal de meeste beleggers niet deren. Zo verhoogde Eric Gonzalez, een analist bij KeyBanc, deze week zijn koersdoel voor het aandeel van 32 dollar naar 56 dollar, ten dele omdat Luckin Coffee bezig is met het opzetten van onbemande koffieshops die een volledig nieuwe bron van inkomsten kunnen zijn.

JD.com: +13%

Ondanks de afkoeling van de Chinese economie is online winkelen er nog steeds razend populair. JD.com is met 334,4 miljoen actieve klanten op jaarbasis de grootste speler in de Chinese e-commerce.

Hoewel de omzet elk fiscaal jaar sinds de beursgang in 2014 een vertraging heeft laten zien, rapporteerde het bedrijf in de laatste twee kwartalen versnelde omzetgroei. JD.com zal naar verwachting flink profiteren van een eventuele opleving van de Chinese economie.

iQiyi: +12%

Net als zijn voormalige moedermaatschappij Baidu heeft streamingvideoplatform iQiyi last van de zwakke online advertentiemarkt. De omzetgroei van iQiyi, dat twee jaar geleden werd verzelfstandigd, is vanwege meer dan 10% daling van de advertentie-inkomsten vertraagd tot 7% in het derde kwartaal.

Maar het bedrijf noteerde over het afgelopen jaar een toename van het aantal premium-abonnees tot 105,8 miljoen (31% meer), en analisten verwachten mede daarom een terugkeer naar dubbelcijferige omzetgroei in 2020.

Lees ook: Fonds van de Week: First State China Growth Fund

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 22 april

    1. NL investeringen februari
    2. SAP Q1-cijfers
    3. NL consumentenvertrouwen april
    4. NL prijzen bestaande koopwoningen maart
    5. ING jaarvergadering
    6. VS Chicago Fed-index maart
    7. EU consumentenvertrouwen april (voorlopig)
  2. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht