Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Wellcome zet Apple en Microsoft aan de kant voor Abbott en Nike

Wellcome zet Apple en Microsoft aan de kant voor Abbott en Nike

Het Britse Wellcome Trust, een van de meest vermogende liefdadigheidsorganisaties ter wereld, heeft onlangs Apple en Microsoft ingeruild voor Abbott Laboratories en Nike.

Dat meldt Barron’s. Het in Londen gevestigde Wellcome Trust, dat de transacties heeft gemeld bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission, heeft een investeringsportefeuille van 33,7 miljard dollar. De instelling weigerde commentaar te geven op de transacties.

Wellcome Trust was een van de eerste grote beleggers die waarschuwden voor de impact van de coronapandemie op de financiële markten.

Winstnemingen

In het tweede kwartaal verkocht Wellcome 700.000 aandelen Apple, en heeft er daar nu nog 1,3 miljoen van. Het aandeel van techreus Apple is dit kwartaal met 43,5% gestegen, meer dan het dubbele van de stijging van de S&P 500-index. Deze maand staat Apple 5,6% hoger, waar de S&P met 4% is gestegen.

Wellcome heeft ook 600.000 aandelen Microsoft verkocht, en had er op 30 juni nog 2,9 miljoen. Dat aandeel steeg met 29% in het tweede kwartaal.

Aankopen

Wellcome kocht in het tweede kwartaal 1,95 miljoen aandelen in maker van medische apparatuur Abbott Laboratories, waar het aan het begin van het kwartaal nog geen positie in had. De koers van Abbott is in het tweede kwartaal met 15,9% gestegen, en het aandeel noteert deze maand 8,6% hoger.

Verder verzevenvoudigde Wellcome zijn investering in Nike. Het kocht in het tweede kwartaal 1,8 miljoen aandelen bij en bezit nu 2,1 miljoen aandelen in de Amerikaanse sportschoenen- en kledingreus. De koers van Nike is nog steeds niet hersteld van de klap van 18,3% in het eerste kwartaal. Nike staat dit jaar 5% lager.

Hoewel een verlies in het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar vorige maand de markt verrastte, zijn een aantal analisten optimistisch over de toekomst van Nike vanwege de grotere aandacht van de consument voor gezondheid en bewegen.

Lees ook: 6 healthcare-aandelen die geen last hebben van de politiek

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 22 april

    1. NL investeringen februari
    2. SAP Q1-cijfers
    3. NL consumentenvertrouwen april
    4. NL prijzen bestaande koopwoningen maart
    5. ING jaarvergadering
    6. VS Chicago Fed-index maart
    7. EU consumentenvertrouwen april (voorlopig)
  2. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht