Word abonnee en neem Beursduivel Premium
UBS: Koop goud en Chinees staatspapier

UBS: Koop goud en Chinees staatspapier

Beleggers doen er goed aan hun geld in goud en Chinese staatsobligaties te steken. Het is een goede afdekking tegen de risico’s rond de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

Dat stelt Kelvin Tay van UBS Global Wealth Management op CNBC.

Tay verwacht een goudprijs van 2000 dollar per troy ounce tegen het einde van het jaar. UBS meldde vorige week zelfs voor volgend jaar uit te gaan van een prijs van 2100 dollar. Goud piekte dit jaar al op 2000 dollar, maar zakte onlangs weer weg naar rond de 1880 dollar per ounce.

'Zwakte als instapmoment'

Het edelmetaal wordt vooral gekocht door mensen die zich willen indekken tegen economische problemen en/of inflatie door de coronapandemie en eventuele onrust rond de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

De recente zwakte van goud ziet Tay als een mooi instapmoment voor beleggers. De rente is immers zo laag dat sparen ook niet rendeert.

Chinese overheid beloont

Naast het edelmetaal adviseert Tay beleggers ook om Chinese staatsobligaties te kopen. De verwachting is dat die worden opgenomen in de FTSE Russell’s World Government Bond index per oktober 2021. Dat zal een instroom van miljarden dollars in het Chinese staatspapier opleveren.

De rente op de Chinese staatsobligaties ligt met 2,5% een stuk hoger dan op Amerikaans (0,6%) en Europees staatspapier, dat grotendeels negatief rendeert. Tay noemt het rendement hoog voor obligaties van een goed geleid land met een sterke balans.

Zie ook: Warren Buffett voorziet gierende inflatie

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 18 april

    1. NSI Q1-cijfers
    2. Sipef Q1-cijfers
    3. Sligro Q1-cijfers
    4. NL werkloosheid maart
    5. Deliveroo trading update
    6. Easyjet trading update
    7. Econocom Q1-cijfers
    8. PostNL €0,03 ex-dividend
    9. Procter & Gamble Q1-cijfers
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht