Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
7 aantrekkelijke telecomaandelen

7 aantrekkelijke telecomaandelen

Telecomaandelen waren de afgelopen jaren niet de sterren op de beurs, maar in tijden van corona, een economische recessie en veel politieke onrust kunnen telecombedrijven een solide basis vormen voor de beleggingsportefeuille met stabiele inkomstenstromen en relatief hoge dividenden.

Morningstar heeft zeven aandelen geselecteerd die aantrekkelijk ogen, rapporteert USNews.

AT&T

AT&T is het grootste telecombedrijf van de Verenigde Staten. Het viel in het derde kwartaal positief op met netto 645.000 nieuwe abonnees, terwijl er een lichte daling was verwacht. Volgens analist Michael Hodel was de overname van mediabedrijf Time Warner voor 85,4 miljard dollar in 2018 geen succes.

Daar staat tegenover dat het bedrijf bij de mobiele telefonie grote schaalvoordelen heeft en een aantrekkelijk dividendrendement van 7,6%. Morningstar: Kopen, koersdoel 37 dollar.

Lees ook dit IEX Premium-artikel over AT&T: Dividendtopper: Nr. 1 voor telecom

China Mobile

China Mobile, het grootste mobiele-telecombedrijf van China, heeft meer dan 946 miljoen abonnees. Het bedrijf heeft volgens analist Dan Baker een ijzersterke balans met vorig jaar 58 miljard dollar in kas en het keert 5,8% dividend uit.

De winst krijgt waarschijnlijk vanaf 2022 een extra duw in de rug als het 5G-netwerk af is. Het koersadvies is 52 dollar.

America Movil

Volgens Hodel biedt de marktleider van Mexico de perfecte mogelijkheid om exposure te krijgen naar Latijns-Amerika. Hij hanteert een reëlewaarde-inschatting voor America Movil van 18 dollar per aandeel. Het dividendrendement ligt op 4,2%.

BCE

Het grootste telecombedrijf van Canada is ook nog eigenaar van een van de grootste televisiezenders (CTV) en het sportnetwerk TSN. Analist Matthew Dolgin verwacht dat BCE 2020 goed door zal komen. BCE keert een dividend uit van 6%. Het koersdoel is 49 dollar.

Vodafone

Ook het Britse Vodafone staat op de kooplijst van Morningstar. Het heeft in Europa een groot netwerk in onder andere Groot-Brittannië, Duitsland, Italië en Spanje. Het dividend bedraagt 7% en het koersadvies 24 dollar.

Orange

Het Franse telecombedrijf heeft zijn dividend door Covid-19 moeten verlagen tot 3,9%, maar het zegt dat dit slechts tijdelijk is. Aangezien Orange relatief trouwe klanten heeft, liggen de marges wat hoger dan bij de concurrentie. Morningstar vindt omgerekend 18 dollar een reële koers voor het aandeel.

China Telecom

De grootste aanbieder van vaste telefonie in China. China Telecom heeft daar 111 miljoen vaste klanten en nog eens 153 miljoen mobiele. Baker verwacht de komende jaren een gezonde groei van de omzet van 5%. Het dividend is 4,3% en het koersdoel 59 dollar.

Lees ook: 'Dividendbeleggen passé? Zeker niet'

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 22 april

    1. NL investeringen februari
    2. SAP Q1-cijfers
    3. NL consumentenvertrouwen april
    4. NL prijzen bestaande koopwoningen maart
    5. ING jaarvergadering
    6. VS Chicago Fed-index maart
    7. EU consumentenvertrouwen april (voorlopig)
  2. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht