Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Miljardair over bullmarkt: Geniet ervan zolang het kan

Miljardair over bullmarkt: Geniet ervan zolang het kan

Beleggers die denken dat de bullmarkt nog lang niet voorbij is, zullen van een koude kermis thuiskomen. Dat zegt de Amerikaanse miljardair Leon Cooperman in een interview met CNBC

"De vooruitzichten voor de markten op de korte termijn zijn waarschijnlijk prima. Maar op lange termijn denk ik dat we een voorschot nemen op de toekomst", aldus de voorman van het Omega Family Office.

Beleggers die in de markt zijn gestapt toen deze werd verhandeld rond 22 keer de verwachte winst hebben nooit echt serieus geld verdiend een jaar, drie jaar of vijf jaar later, stelde hij. "Ik denk dat dat is waar we naar kijken."

Lees meer: 10 regels die Warren Buffett miljardair maakten

'Iemand gaat de prijs betalen'

Het monetaire beleid van de Federal Reserve en de fiscale stimuleringsmaatregelen van de Amerikaanse regering hebben volgens Cooperman meer risico’s gecreërd voor de toekomst. "Uiteindelijk zal iemand hiervoor een prijs betalen."

"Een groot deel van de markt bevindt zich momenteel in een staat van euforie", aldus de miljardair. "Je ziet koersbewegingen van 50%. Ik maak me zorgen over de lange termijn omdat ik denk dat het beleid dat we voeren onhoudbaar is."

'Minder bedrijfsvriendelijk onder Biden'

Cooperman verwacht dat het aantreden van de nieuwe regering-Biden de markt verder onder druk zou kunnen zetten vanwege de verwachte verhogingen van de belastingen voor het bedrijfsleven.

“Het wordt minder pro-business, minder ondernemersvriendelijk”, zegt hij. Hij voegt er wel aan toe dat hij op Biden heeft gestemd, naar eigen zeggen omdat hij zijn waarden boven economische belangen liet prevaleren.

Markten in hun nopjes

De markten lijken tot nu toe in hun nopjes met de nieuwe Amerikaanse president. De Dow Jones, Nasdaq en S&P 500 index eindigden allemaal in de plus op de dag van de inauguratie van Biden en zijn vice-president, Kamala Harris. 

Zie ook: Deze 9 miljardairs werden rijker door de crisis, en het zijn allemaal Chinezen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 24 april

    1. IBM Q1-cijfers
    2. Meta Q1-cijfers
  2. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht