Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
7 fitnessaandelen voor de toekomst

7 fitnessaandelen voor de toekomst

Fitnessaandelen zitten sinds de uitbraak van het coronavirus in de lift. De pandemie dwong miljarden mensen immers om maandenlang thuis te blijven.

Investorplace maakt eeen overzicht van de zeven beste fitnessaandelen. Deze bedrijven hebben zich allemaal goed aan weten te passen aan het 'nieuwe normaal'.

Lululemon Athletica

Deze sportwinkelketen werd door de pandemie gedwongen veel van zijn winkels te sluiten. Dat leidde tot een sterke daling van de verkopen, maar toch heeft het bedrijf zich mede dankzij zijn vestigingen in China en online winkel snel weten te herstellen.

Lululemon nam onlangs het thuisfitnessplatform Mirror over voor ongeveer 500 miljoen dollar, en dat zal de afzet van sportkleding nog meer stimuleren.

Peloton

Dit thuisfitnessplatform is een van grote winnaars van de pandemie. De koers steeg na het dieptepunt in maart 2020 met maar liefst 500% tot een hoogterecord later in dat jaar, maar nu de wereld weer terugkeert naar de oude situatie is het aandeel weer met 30% gedaald.

Hoewel een aantal mensen zeker zal terugkeren naar de sportschool, zullen er net zoveel mensen zijn die het handiger vinden om thuis te blijven sporten. Zij hebben immers geld gestopt in de dure Peloton-fiets en zullen naar alle waarschijnlijkheid het maandelijkse abonnement blijven betalen.

Nike

De koers van deze Amerikaanse sportkledinggigant is ondanks de dominante marktpositie in mineur. Dat heeft alles te maken met een mogelijke boycot in China, vanwege opmerkingen die Nike heeft gemaakt over dwangarbeid in de katoenindustrie in dat land.

De afgelopen drie maanden is het aandeel met 4% gedaald, en het staat inmiddels 8,5% onder het hoogterecord. Volgens Investorplace biedt deze dip beleggers een uitgelezen koopkans. Analisten verwachten omzetgroei in de dubbele cijfers, voor zowel dit jaar als het volgende. Dat is naast bijna 100% winstgroei dit jaar en 25% groeiverwachtingen voor volgend jaar.

Nautilus

Wat dit bedrijf zo interessant maakt, is het feit dat het twee business units heeft: een voor thuissporters en een gericht op sportscholen. Als het alleen maar fitnessapparatuur zou bouwen, zou de waardering niet erg hoog zijn, zelfs niet als het bedrijf een paar sterke jaren van groei doormaakt. Maar als Nautilus net zo’n groot thuisfitnessplatform kan opbouwen als Peloton, is het een winnaar voor de toekomst.

Apple

De eigenaar van de meest populaire smartwatch ter wereld mag in deze lijst niet ontbreken. Slimme horloges die van alles meten bij het sporten worden immers steeds populairder.

In december lanceerde Apple Fitness+, dat gebruikers trainingssessies aanbiedt op de iPhone, iPad en Apple TV. Gebruikers kunnen zich abonneren op de sessies, die uiteenlopen van yoga tot fietsen. Investorplace verwacht dat dit de omzet van Apple Services ten goede zal komen.

Garmin

Garmin staat vooral bekend om zijn GPS-toestellen voor in de auto, een product dat door de komst van de smartphone grotendeels nutteloos is geworden. Garmin blijft echter profiteren van de navigatiesystemen voor op zee en in de lucht. Wat zijn rol als fitnessbedrijf betreft, biedt Garmin met name hardlopers en fietsers een heleboel verschillende draagbare opties.

Under Armour

Hoewel de koers van Under Armour met 124% is gestegen ten opzichte van het dieptepunt in 2020, is die nog steeds maar de helft van het hoogterecord uit 2015. Investorplace raadt beleggers aan op het huidige lage niveau in te stappen.

Het bedrijf heeft veel geld geïnvesteerd in de overname van technologische startups en bedrijven, in de hoop op meer online gebruikers. Dat zijn er inmiddels meer dan 30 miljoen. Hoewel Under Armour volgens velen niet kan tippen aan Nike, heeft het volgens Investorplace veel potentie.

Bekijk ook: 7 aandelen voor wie van een drankje houdt

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht