Word abonnee en neem Beursduivel Premium
'Wij loeren op kansen om bij te kopen'

'Wij loeren op kansen om bij te kopen'

Hoewel we middenin de economische cyclus zitten, er is nog altijd upside voor aandelen. Het wachten is daarom op de dip om toe te kunnen slaan, zegt Emiel van den Heiligenberg, Head of Asset Allocation bij vermogensbeheerder Legal & General Investment Management (LGIM).

In de outlook voor het derde kwartaal 'Summertime for Investors?' schrijft hij dat hij nog steeds long aandelen is en wacht op een kans om toe te slaan. "We staan klaar om de exposure te vergroten zodra de beurzen licht corrigeren. Buy the dip dus."

"Ons vertrouwen in aandelen wordt gesterkt door de tweedekwartaalcijfers die de waarderingen ondersteunen. Ook het beleggerssentiment is volgens ons niet extreem."

Genieten van de zon

Wel wordt het volgens hem steeds uitdagender voor aandelenbeleggers. "De rally was wel extreem sterk sinds het dieptepunt van vorig jaar. Bovendien is de economische cyclus ongebruikelijk kort; binnen 12 maanden gingen we van vroegcyclisch naar midcyclisch."

Toch denkt hij dat beleggers nog wel even van de zomerzon kunnen genieten op de beurzen. "Eerder dit jaar hadden we het over lichtstralen, nu schijnt de zon volop."

Kansen in decarbonisering

Van den Heiligenbergs collega, fondsmanager Chris Teschmacher, gaat in de outlook wat dieper in op de vraag waar de kansen liggen. Hij ziet die vooral in het thema decarbonisation, ofwel het terugdringen van CO2-uitstoot. 

"Dit is niet alleen een maatschappelijke opdracht, maar ook gewoon een investment case waar geld te verdienen valt. Naar schatting is er 133 biljoen aan investeringen nodig om het doel van nul CO2-uitstoot in 2050 te behalen."

Het thema beslaat veel sectoren, die Teschmacher voor het gemak verdeelt in een aantal categorieën: schone energie, opslag, grondstoffen, bouw en tot slot machines en toeleveranciers. 

In iedere categorie noemt de expert een voorbeeld van een bedrijf dat kan profiteren van de trend naar decarbonisering, zoals in onderstaande afbeelding te zien is. Voor schone energie is dat bijvoorbeeld het Deense energiebedrijf Orsted en voor grondstoffen het Canadese kopermijnbedrijf Turqoise Hill.

Klik op de afbeelding voor een grotere weergave

Bekijk ook: 'Groene energie goudmijn voor grondstof koper'

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 18 april

    1. NSI Q1-cijfers
    2. Sipef Q1-cijfers
    3. Sligro Q1-cijfers
    4. NL werkloosheid maart
    5. Deliveroo trading update
    6. Easyjet trading update
    7. Econocom Q1-cijfers
    8. PostNL €0,03 ex-dividend
    9. Procter & Gamble Q1-cijfers
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht