Word abonnee en neem Beursduivel Premium
'Profiteer van de combinatie opties en ETF's'

'Profiteer van de combinatie opties en ETF's'

Belegger.nl sprak met Hands Oudshoorn (Alex Academy) en Martijn Rozemuller (ThinkETF’s) over de modelportefeuilles die we samen met ThinkETF’s bijhouden op de themapagina ‘Beleggen met ETF’s’. Niet alleen namen de experts de 2 portefeuilles eens goed onder de loep, ook gingen ze in op het spannender maken van een ETF-portefeuille door middel van bijvoorbeeld opties.

Sinds eind maart zijn op Belegger.nl 2 voorbeeldportefeuilles te volgen die we samen met ThinkETF’s bijhouden. Voor beide portefeuilles investeren we een bedrag van 12.000 euro. Voor de ene portefeuille wordt dit periodiek belegd, en voor de andere hebben we alles in 1 keer geïnvesteerd. Een jaar lang volgen we op Belegger.nl welke strategie het best presteert. Onderaan dit artikel vindt u een overzicht van hoe beide portefeuilles er momenteel voorstaan. 

In onderstaande video bespreken we hoe de portefeuilles er momenteel voorstaan. Daarnaast stipt Hans Oudshoorn een klein puntje van aandacht binnen de portefeuille aan; de Government Bond ETF. Ook legt uit hij uit hoe hij zelf binnen zijn ETF-portefeuille meer dynamiek aanbrengt door middel van het schrijven van call opties.  

Ben je op zoek naar nog meer informatie over ETF's of over de modelportefeuilles? Neem dan eens een kijkje op onze themapagina Beleggen met ETF's of lees hier het artikel van Hans Oudshoorn over ETF's in combinatie met opties. 

Hieronder vind je een overzicht van hoe beide portefeuilles er momenteel uitzien. Klik voor een grotere weergave op de afbeeldingen:

Bekijk hier de ontwikkeling van de portefeuille waarvoor periodiek wordt ingelegd: 

En hieronder zie je de portefeuille waarbij de 12 duizend euro in 1 keer belegd is:

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 16 april

    1. China economische groei eerste kwartaal 5% (YoY) volitaliteit verwacht
    2. China industriële productie maart
    3. China detailhandelsverkopen maart
    4. B&S Group Q4-cijfers
    5. Fastned Q1-cijfers
    6. VK werkloosheid feb
    7. SBM Offshore $0,83 ex-dividend
    8. PostNL jaarvergadering
    9. Kendrion €0,45 ex-dividend
    10. EU handelsbalans feb
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht