Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Twee koopjes met meer dan 30% omzetgroei

Twee koopjes met meer dan 30% omzetgroei

Analisten van JPMorgan zochten naar bedrijven die goed presteren in de huidige economische omstandigheden, en vonden er uiteindelijk twee.

Andere experts zijn eveneens positief over deze aandelen en beoordelen ze gemiddeld met een “Strong Buy”, schrijft Yahoo Finance

Establishment Labs

Establishment Labs is gespecialiseerd in geavanceerde technologie voor borstesthetiek (implantaten) en reconstructie. Het belangrijkste merk Motiva, waar Ergonomix, Motiva Round en Anatomical TruFixation onder vallen, is nog niet op de markt gebracht in China en de VS. Dit zijn de twee belangrijkste markten wat betreft prijs en handelsvolume. 

De Amerikaanse FDA doet nu onderzoek naar de producten en een besluit laat waarschijnlijk niet lang op zich wachten. De goedkeuring in China wordt in het vierde kwartaal van 2023 verwacht. 

Daarnaast kan de verdere uitrol van Mia Femtech de omzet stevig doen stijgen. Mia Femtech is een veelbelovend product waarmee een borst in een kwartier gevormd wordt, zonder dat de patiënt volledig onder narcose hoeft. Hierdoor is zowel de tijd die de ingreep kost als de herstelperiode aanzienlijk korter.

Door deze ontwikkelingen verwachten analisten dat het bedrijf de komende jaren in staat is de omzet jaarlijks met 30% te laten groeien en de weg naar winstgevendheid snel zal vinden. 

In het tweede kwartaal van 2023 was de omzet 48,6 miljoen dollar, goed voor een stijging van 18% ten opzichte van dezelfde periode het jaar ervoor. Onderaan de streep werd er een verlies van omgerekend 65 dollarcent per aandeel geboekt. 

Analisten verwachten een groeiversnelling. Met een koersdoel van $75 is er volgens experts ruimte voor een stijging van ongeveer 38%.

Remitly Global

Remitly Global is een fintechbedrijf dat internationaal betalingsverkeer regelt. Het is in 2011 opgericht en sindsdien hard gegroeid. 

Het concern heeft als missie om het versturen en ontvangen van geld tussen landen sneller, makkelijker en goedkoper te maken. Met name migranten profiteren van de diensten, doordat zij vaak geld terugsturen naar het land van herkomst. 

Dit jaar staat het aandeel bijna 125% hoger als gevolg van sterke groeicijfers. Zo steeg het aantal gebruikers met 47%, het volume met 38% en de omzet met bijna 49%. Daarnaast gaf het bedrijf een solide outlook af: voor het gehele jaar wordt gerekend op een omzetgroei van 40%-42%. 

Ondanks dat het bedrijf nog geen zwarte cijfers schrijft, zijn analisten er sterk van overtuigd dat het aandeel een koopje is. Zij zien het aandeel verder oplopen tot 28 dollar, wat een koersstijging van zo'n 14% impliceert. 

Lees ook: 2 goedkope AI-aandelen met veel groeipotentie