Niet alleen bij de aandelen, ook bij smaakmakers op het Damrak, zoals het euro/dollar-valutapaar, komen we klassieke trendomkeersituaties tegen. Het ziet er naar uit dat de eurobulls kunnen opstomen naar de 1,10-zone, met daarna 1,15 als haalbaar koersdoel.
Ik zal de weekchart voor u duiden.
Van Down naar UP
Laten we beginnen bij het dieptepunt op 0,95 in oktober vorig jaar. Achteraf makkelijk vast te stellen dat dit het laagste punt was, maar kijk eens naar mijn swingteller destijds, die draaide redelijk rap naar +1. Een rebound ging van start richting de SMA op 1,07. Er volgde redelijk naadloos een uitbraak naar 1,10+, de eerste stap in een potentiële trendomkeer.
Maar u weet, eerst een pullback als validatie van de trendomkeer. En die kwam ook, een retest van de SMA-lijn als steun rond 1,05. Inmiddels is de derde witte candle in de maak, nu ondersteund door positieve rangen en standen bij mijn indicatoren.
Goede trendmatigheid
Niet alleen de recente daling naar 0,95 was een mooie trendmatige beweging. Ook de huidige opleving en start van de uptrend kan gepaard gaan met een glooiend koerspatroon, ofwel een serie hogere toppen en hogere bodems.
Dit wordt nog eens onderstreept door het ingetekende stijgingskanaal. Een en ander impliceert thans steun rond 1,05 en een opwaarts potentieel naar 1,10+. Mocht het lukken om die weerstand te slechten, dan staat de weg open naar krap 1,15.
Voer voor trendbeleggers
Als de subjectieve en objectieve bevindingen wijzen in de richting van de bulls, als het plaatje er redelijk compleet uitziet met een acceptabele Risk Reward-verhouding, dan is dat toch voer voor trendbeleggers?
Die willen toch profiteren van de verwachte opleving met een Turbo Long-positie met een aantrekkelijke hefboom? Klik op onderstaande link om de BNP Turbo Long-pagina van de euro/dollar te kunnen inzien.

Risicowaarschuwing:
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 Retail beleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.
Disclaimer:
Nico Bakker is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A. (www.bnpparibasmarkets.nl). Wouter de Boer is medewerker van BTAC.
De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker dan wel De Boer geven diens technische mening weer over het betreffende item in de hoedanigheid van technisch analist en consultant. De beloning van BTAC, Bakker of De Boer staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.
Op het moment van schrijven heeft Nico Bakker en/of Wouter de Boer van BTAC in privé dan wel zakelijk mogelijk een long of short positie in een van de onderliggende waarden zoals beschreven in dit document dan wel financiële instrumenten die hieraan zijn gerelateerd. Er kan ook sprake zijn van indirecte deelnemingen via beleggingsfondsen, pensioenfondsen en/of kapitaalverzekeringen waarin wordt belegd en waar hij of andere medewerkers van BTAC geen invloed hebben op het beleggingsbeleid. Verder zijn er geen andere potentiële belangenconflicten bekend.
Deze aanbevelingen zijn niet opgesteld overeenkomstig de wettelijke voorschriften ter bevordering van de onafhankelijkheid van onderzoek op beleggingsgebied en zijn evenmin onderworpen aan een verbod om al vóór de verspreiding van onderzoek op beleggingsgebied te handelen.
Nico Bakker (nicoprbakker.nl) Nico P.R. Bakker (1957) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas SA. Hij houdt zich bezig met research, training en coaching op het gebied van technische analyse ten behoeve van actieve beleggers. Diverse publicaties verschijnen regelmatig van zijn hand op bekende websites in binnen- en buitenland. Ook spreekt hij op seminars en congressen en verzorgt hij TA workshops.
Opstomen gelijk de titanic. We zullen zien waar de euro gaat wanneer Credit suisse implodeert.