AB Inbev? Anheuser-Busch InBev blijft omgaan met de gevolgen van een promotie op sociale media voor zijn Bud Light-bier met een transgender-influencer eerder in april.
Uit de meest recente verkoopgegevens van NielsenIQ en Bump Williams Consulting blijkt dat de verkoop van Bud Light in dollars met 17% daalde, terwijl het volume met maar liefst 21% daalde in de week die eindigde op 15 april.

Dat is veel meer dan de daling van 6% in verkoopdollars en 11% in volume die Bud Light had geleden tijdens de week die eindigde op 8 april - de zeven dagen die onmiddellijk volgden op de lancering op 1 april van de controversiële Mulvaney-campagne op sociale media.
"Deze cijfers zijn onthutsend", aldus een rapport van 23 april van Insights Express, een op bier gerichte nieuwsbrief. "Op dit moment is dit een buitengewoon moeilijk scenario voor Anheuser Busch, het merk Bud Light en voor AB-distributeurs."
De Mulvaney-campagne heeft geleid tot een stortvloed aan negatieve publiciteit voor Anheuser-Busch, dat vrijdag en in het weekend aankondigde dat de marketingmanagers die verantwoordelijk waren voor Mulvaney - Alissa Heinerscheid en Daniel Blake - met verlof gaan.