Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Overlevingsstrijd Aalberts bij €40+

Overlevingsstrijd Aalberts bij €40+

Het is altijd weer de vraag hoe beleggers reageren op positieve of negatieve cijfers en verwachtingen. Soms is daarbij sprake van een schrikreactie. Dat is thans het geval bij Aalberts. Een flinke berentik, maar de bulls zijn nog niet verslagen. Kunnen zij hun wonden likken en de uptrend instand houden?

Klassieke trendomkeer

Op de weekgrafiek is goed zichtbaar dat een klassieke trendomkeer gaande is. In eerste instantie een break-out boven de gemiddelde lijn tot krap €49,00, gevolgd door een pullback, ofwel een retest van de SMA-lijn als dynamische trendlijn.

Normaal gesproken wordt er op de SMA-lijn een eerste bodem geplaatst om de trendomkeer te valideren om vervolgens een serie hogere toppen en hogere bodems te starten. In dit geval is het een behoorlijk brede bodem.

Brede steunzone

Al een aantal weken is de 40+ zone cruciaal voor de bulls. de bulls proberen telkens op te veren, hetgeen vorige week goed lukte met een solide witte candle met alle indicatoren in een plusstand. Een mooie start van de bullenparade richting de 48+ zone, zo leek het.

Maar de beren slaan hard terug, de koers valt weer terug naar de 40+ zone. Een redelijke chaos op de grafiek, maar nog wel met overlevingskansen voor de bulls. Zolang de 40+ steun biedt, blijft de kans op een uptrendfase aanwezig.

Wacht op wit

Voor nu is het verstandig de berenstorm te laten luwen en af te wachten of de bulls daadwerkelijk zullen overleven.

Dit laatste is het geval als er in de 40+ zone een witte candle wordt geplaatst. Dan zijn er weer Turbo Long kansen voor koopjesjagers. Zelfs trendvolgende beleggers mogen dan overwegen aan te haken. Het is duidelijk dat bij koersvorming onder €40 de beren de regie zullen overnemen.

Klik hier voor de Aalberts Turbo's van BNP Paribas



Risicowaarschuwing: 

Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 Retail beleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Disclaimer: 

Nico Bakker  is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A. (www.bnpparibasmarkets.nl). Wouter de Boer is medewerker van BTAC. 

De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker dan wel De Boer geven diens technische mening weer over het betreffende item in de hoedanigheid van technisch analist en consultant. De beloning van BTAC, Bakker of De Boer staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie. 

Op het moment van schrijven heeft Nico Bakker en/of Wouter de Boer van BTAC in privé dan wel zakelijk mogelijk een long of short positie in een van de onderliggende waarden zoals beschreven in dit document dan wel financiële instrumenten die hieraan zijn gerelateerd. Er kan ook sprake zijn van indirecte deelnemingen via beleggingsfondsen, pensioenfondsen en/of kapitaalverzekeringen waarin wordt belegd en waar hij of andere medewerkers van BTAC geen invloed hebben op het beleggingsbeleid. Verder zijn er geen andere potentiële belangenconflicten bekend.

Deze aanbevelingen zijn niet opgesteld overeenkomstig de wettelijke voorschriften ter bevordering van de onafhankelijkheid van onderzoek op beleggingsgebied en zijn evenmin onderworpen aan een verbod om al vóór de verspreiding van onderzoek op beleggingsgebied te handelen.

 

Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
    4. Dui inkoopmanagersindex diensten april (voorlopig) volitaliteit verwacht
    5. Dui samengestelde inkoopmanagersindex april
    6. EU samengestelde inkoopmanagersindex april
    7. VK samengestelde inkoopmanagersindex april
    8. 3M Q1-cijfers
    9. GE Aerospace Q1-cijfers
    10. General Motors Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht