Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Heineken met een flinke kater
Beeld: iStock

Heineken met een flinke kater

De koers van Heineken wordt flink onderuit gehaald. Terecht of onterecht, daar laat ik mij niet over uit. Ik kan en mag wel een oordeel geven over de charttechnische conditie en het verwachte koersverloop. Zal de kater verdwijnen?

Heftig koersritme

Het koersbeeld van Heineken kenmerkt zich door stevige opwaartse en neerwaartse swings en lange candles met lange sprieten. Aan volatiliteit dus geen gebrek op dit speelveld.

Onlangs werd er getopt op 106+ na een forse rally vanaf de SMA-lijn rond €90,00. Maar 106+ was teveel van het goede. De afstand met de gemiddelde-lijn was te groot, er moest eerst een correctie komen, mede gevoed door de RSI als spanningsmeter.

En de correctie kwam, een vrije val tot vooralsnog 93+. Een aardige kerstboom-chart met 106+ als piek.

Waar droogt de correctie op?

Met een vierde zwarte weekcandle in de maak is de correctie in volle gang met de swingteller op -3 en de RSI nipt onder de 50-lijn.

Er is ruimte tot aan de groene streep en de SMA-lijn, afgerond de 92-93 zone. Als daar gebodemd wordt, blijft de trend intact en is er een goede kans dat de bulls terugkeren op het veld, om te proberen op te stomen naar de 100+ zone. Het is dus zaak dat er binnenkort een witte candle wordt geplaatst. Bodemstampers moeten in actie komen om de trend te valideren.

Wacht op wit

Voor nu is het advies de berenstorm te laten luwen en af te wachten of de bulls daadwerkelijk zullen overleven. Dit laatste is het geval als er in de 92-93 zone een witte candle wordt geplaatst.

Dan zijn er weer Turbo Long-kansen voor koopjesjagers en trendvolgende beleggers. Het is duidelijk dat bij koersvorming onder €92,00 de beren de regie zullen overnemen.

Klik hier voor de Heineken Turbo's van BNP Paribas



Risicowaarschuwing: 

Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 Retail beleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Disclaimer: 

Nico Bakker  is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A. (www.bnpparibasmarkets.nl). Wouter de Boer is medewerker van BTAC. 

De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker dan wel De Boer geven diens technische mening weer over het betreffende item in de hoedanigheid van technisch analist en consultant. De beloning van BTAC, Bakker of De Boer staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie. 

Op het moment van schrijven heeft Nico Bakker en/of Wouter de Boer van BTAC in privé dan wel zakelijk mogelijk een long of short positie in een van de onderliggende waarden zoals beschreven in dit document dan wel financiële instrumenten die hieraan zijn gerelateerd. Er kan ook sprake zijn van indirecte deelnemingen via beleggingsfondsen, pensioenfondsen en/of kapitaalverzekeringen waarin wordt belegd en waar hij of andere medewerkers van BTAC geen invloed hebben op het beleggingsbeleid. Verder zijn er geen andere potentiële belangenconflicten bekend.

Deze aanbevelingen zijn niet opgesteld overeenkomstig de wettelijke voorschriften ter bevordering van de onafhankelijkheid van onderzoek op beleggingsgebied en zijn evenmin onderworpen aan een verbod om al vóór de verspreiding van onderzoek op beleggingsgebied te handelen.

 

 

Nico Bakker (nicoprbakker.nl) Nico P.R. Bakker (1957) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas SA. Hij houdt zich bezig met research, training en coaching op het gebied van technische analyse ten behoeve van actieve beleggers. Diverse publicaties verschijnen regelmatig van zijn hand op bekende websites in binnen- en buitenland. Ook spreekt hij op seminars en congressen en verzorgt hij TA workshops.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 22 april

    1. NL investeringen februari
    2. SAP Q1-cijfers
    3. NL consumentenvertrouwen april
    4. NL prijzen bestaande koopwoningen maart
    5. ING jaarvergadering
    6. VS Chicago Fed-index maart
    7. EU consumentenvertrouwen april (voorlopig)
  2. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht