Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

TKH Group NL0000852523

Laatste koers (eur)

40,200
  • Verschill

    -0,480 -1,18%
  • Volume

    44.014 Gem. (3M) 86,7K
  • Bied

    40,100  
  • Laat

    40,880  
+ Toevoegen aan watchlist

TKH boekt ruime verdubbeling operationele win

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 6 mei 2010 16:04
    UPDATE: TKH boekt ruime verdubbeling operationele winst in KW1


    (Update van eerder gepubliceerd bericht 'TKH boekt ruime verdubbeling operationele winst in KW1' om informatie toe te voegen.)



    Door Harm Luttikhedde

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST



    AMSTERDAM (Dow Jones)--TKH Group nv heeft in het eerste kwartaal een ruime verdubbeling van het operationele resultaat geboekt, dankzij een omzetstijging bij Building en Industrial Solutions en het effect van eerder genomen kostenbesparingen.

    De winst voor rente, belasting en amortisatie, ofwel EBITA, bedroeg in het eerste drie maanden EUR12,5 miljoen tegen EUR5,5 miljoen in dezelfde periode een jaar eerder.

    De nettowinst steeg in het eerste kwartaal naar EUR6,5 miljoen tegen EUR1,1 miljoen vorig jaar, terwijl de omzet groeide met 5,6% tot EUR199,1 miljoen.

    Analist Maarten Bakker van Fortis Bank Nederland spreekt van een zeer solide trading update. "De trading update toont aan dat TKH het jaar langzaam is gestart als gevolg van het strenge winterweer. Mede door een aanhoudend sterke orderinstroom voor de bandenproductiesystemen, waarvan het effect met enige vertraging zichtbaar wordt, staan alle signalen op groen om vanaf het tweede kwartaal een verbetering van de resultaten te mogen verwachten", aldus de analist die een buy-advies hanteert.

    Alle maatregelen voor arbeidstijdverkorting konden worden ingetrokken, zegt bestuursvoorzitter Alexander van der Lof. "De in het vierde kwartaal 2009 ingezette verbetering van de markt voor het segment Industrial Solutions leidde ertoe dat de bezettingsgraad van onze productiecapaciteit aanzienlijk verbeterde."

    Terwijl de omzet bij divisies Building Solutions en Industrial Solutions steeg, daalde die bij Telecom Solutions. De strenge vorstperiode belemmerde de aanleg van netwerken en daarmee de uitlevering van systemen en componenten voor glasvezel- en kopernetwerken.

    "Daarnaast wordt de uitrol van nieuwe glasvezelprojecten binnen Europa nog sterk geremd door een beperkte financieringscapaciteit bij derden om de investeringen in de netwerken te kunnen realiseren", aldus de onderneming.

    Bij Building Solutions werd de omzetstijging vooral gerealiseerd in het segment security en connectivity systemen. Binnen connectivity systemen was er sprake van een sterke groei van de omzet in solar-kabelsystemen, waardoor de negatieve effecten van de winterperiode werden gecompenseerd.

    Ook bij Industrial Solutions nam de omzet toe, maar de sinds het vierde kwartaal van 2009 hoge orderinname vertaalde zich nog beperkt naar een hoger uitleveringsniveau in het eerste kwartaal, zo stelt TKH. Het bedrijf heeft voorbereidingen getroffen voor het verhogen van de productiecapaciteit.

    TKH handhaaft zijn verwachting dat de omzet en het resultaat over 2010 bij gelijkblijvende economische omstandigheden ten opzichte van 2009 zullen verbeteren.

    Het aandeel sloot woensdag op EUR15,36.



    Door Harm Luttikhedde; Dow Jones Nieuwsdienst +31-20-571-52-01; harm.luttikhedde@dowjones.com

  2. forum rang 10 voda 6 mei 2010 16:05
    TKH guidance 2010 enigzins teleurstellend - SNS


    AMSTERDAM (Dow Jones)--De guidance die TKH herhaalde in zijn trading update van een betere omzet en EBITA in 2010 ten opzichte van 2009 is enigszins teleurstellend of op zijn minst erg voorzichtig, stelt analist Martijn den Drijver van SNS Securities. "We begrijpen dat er nog altijd onzekerheid is over de tweede helft van 2010, maar aangezien de tweede helft van 2009 een extreem zwakke zesmaandsperiode was voor TKH (met een aangepaste EBITA van slechts EUR15,8 miljoen) en gezien de enorme kostenbesparingen die zijn gerealiseerd en de verbeterde orderinname is TKH's guidance voor heel 2010 echt voorzichtig." Vanwege de koers donderdagochtend van EUR15,50 en het koersdoel van EUR16,50, plaatst de analist zijn accumulate-advies onder herziening. (HJL)



    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  3. forum rang 10 voda 6 mei 2010 16:05
    TKH cijfers licht beter dan verwacht - Fortis NL


    AMSTERDAM (Dow Jones)--De resultaten van TKH in het eerste kwartaal zijn licht beter dan verwacht, stelt analist Maarten Bakker van Fortis Bank Nederland in een eerste reactie. "De trading update toont aan dat TKH het jaar langzaam is gestart als gevolg van het strenge winterweer." Mede door een aanhoudend sterke orderinstroom voor de bandenproductiesystemen, waarvan het effect met enige vertraging zichtbaar wordt, staan alle signalen op groen om vanaf het tweede kwartaal een verbetering van de resultaten te mogen verwachten, aldus de analist die een buy-advies hanteert. Het aandeel sloot woensdag op EUR15,36. (HJL)



    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

3 Posts
|Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht