TKH blijft achter bij Draka

10 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
soepkip1972
0
TKH is amper van zijn plaats gekomen terwijl Draka de laatste weken een koerssprong maakt vanaf de Euro 10.50!

Waarom TKH niet?
voda
0
Aandeel van de maand: TKH Group DONDERDAG 14 OKTOBER 2010, Leon Hillen | 1569 keer gelezen
In de rubriek Aandeel van de Maand probeer ik bedrijven aan de orde te laten komen waar ik op enigerlei wijze wat in zie. Dat kan zijn dat ik het een kwalitatief fraai bedrijf vind met een stevig fundament waardoor het aandeel op langere termijn een outperformer is, zoals in het geval Aalberts. Evengoed is het mogelijk dat ik het betreffende fonds grafiektechnisch kansrijk vind voor een verdere koersstijging, zoals in het geval VOPAK. Mijn derde Aandeel van de Maand voldoet aan beide criteria. Want TKH Group scoort een ruime voldoende op basis van zowel fundamentele analyse als technische analyse.


TKH Group, voorheen bekend onder de naam Twentsche Kabel of kortweg TWEKA, levert systemen en netwerken binnen de sectoren elektrotechniek, ICT en industrie. Kernactiviteit is de productie van en handel in speciale bekabeling. Door de jaren heen is TKH een goed geleid, degelijk winstgevend bedrijf en daarmee een vrij rustige belegging gebleken. Het bedrijf is minder grillig dan branchegenoot Draka waarmee het nogal eens wordt vergeleken, het aandeel toont dan ook minder uitschieters.
Hoofd eenvoudig boven water

Ook TKH heeft geleden onder de recessie in navolging van de kredietcrisis maar wist het hoofd vrij eenvoudig boven water te houden en is in de zwarte cijfers gebleven behoudens de eerste helft van 2009. Netto is over heel dat jaar een kleine winst geschreven van 7 cent per aandeel, maar dan wel na afschrijving van lasten als goodwill. Als blijk van vertrouwen is het dividend intact gebleven op 0,50 euro per aandeel. De eerste helft van dit jaar laat een duidelijk herstel zien met een nettowinst van 16 miljoen euro (0,43 per aandeel) of 17,9 miljoen voor afschrijving van goodwill. Voor heel het jaar wordt een resultaat tussen 34 en 38 miljoen euro verwacht, een vrij conservatieve schatting. Ik ga uit van de consensusschatting onder analisten van een winst per aandeel van 1,00 euro voor 2010 met een dividend dat 0,55 euro zal bedragen. In 2011 kan de winst verder toenemen.


De balanspositie van het bedrijf is al jaren gezond en stabiel. Netto bankschulden bedragen op dit moment ongeveer 95mln euro. Het eigen vermogen bedraagt 291mln op een balanstotaal van 676mln ofwel een solvabiliteit van 43%. De aanwezige goodwill op de balans wordt stapsgewijs geactiveerd en in het nettowinstcijfer tot uitdrukking gebracht. Goodwill die ontstaat door de periodieke overnames van het bedrijf bedoeld om de totale omzetgroei van het bedrijf te versnellen. TKH zegt op dit moment een oorlogskas van 100mln euro te bezitten ten behoeve van nieuwe overnames.

Koersgrafiek

Zoals in de inleiding aangegeven is het aandeel TKH ook om grafiektechnische redenen interessant. Onlangs is uitgebroken boven een weerstandslijn die rond en net boven 16 euro lag. Hiermee lijkt de koersstijging, ingezet begin 2009, een nieuwe fase in te gaan met als doel 18 tot 20 euro. De zone rond 16 euro moet in deze nieuwe situatie als steun gaan dienen.
Eenmaal boven 17 euro is de schade van het jaar 2008 weggewerkt waarmee is aangetoond dat het aandeel over deze periode duidelijk beter heeft gepresteerd dan de AEX index. Immers deze is bij lange na nog niet in de buurt van de standen van begin 2008. Dat begin 2009 een aandeel TKH Group even minder dan 7 euro deed toont echter ook aan dat het aandeel vatbaar is voor beurscorrecties en dan soms harder wordt getroffen dan een groter AEX- of Midkap fonds.


Oordeel

Het aandeel TKH Group is een oude favoriet van VermogensVisie waar ik al menigmaal een middellange termijn positie in heb aanbevolen en zelf ook heb ingenomen. Begin 2010 heb ik op ruim 14 euro afstand gedaan van de aandelen, naar nu blijkt een overbodige actie doordat de goede prestaties van het bedrijf het aandeel verder hebben doen oplopen. De duidelijke prognose voor het jaarresultaat én de charttechnische uitbraak maken de weg vrij voor een verdere klim richting 20 euro, waarbij 15 euro als stoploss gehanteerd mag worden. Ook over een langere periode gezien blijft dit aandeel een outperformer en is het een van de eerste namen die ik op het oog heb zodra een correctie de aandelen onevenredig hard afstraft. Op 11 november aanstaande zal de trading update over het derde kwartaal hopelijk de goede prestaties van het bedrijf kunnen bevestigen


voda
0
TKH en Nedap voerden gesprekken over samengang


AMSTERDAM (Dow Jones)--TKH Group nv (TWEKA.AE) heeft met de Nederlandsche Apparatenfabriek Nedap (NEDAP.AE) gepraat over een samengaan van beide bedrijven, maar Nedap ziet daarvoor onvoldoende basis, zo maakt TKH donderdag nabeurs bekend. TKH nam wel een belang van ruim 5% in Nedap.

De concerns voerden de afgelopen weken overleg over de mogelijkheden van een samengaan, aldus TKH. Het technologiebedrijf uit Haaksbergen heeft de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen van Nedap vervolgens uitgenodigd tot verdere orienterende gesprekken.

Nedap heeft daarop echter aangegeven 'onvoldoende basis te zien voor een dergelijke samenwerking en geen interesse te hebben in vervolggesprekken'.

TKH meldt in een persverklaring de keuze van Nedap te respecteren en beschouwt de gesprekken als beeindigd.

TKH heeft wel een belang genomen in Nedap van 5,06%. Het concern geeft aan daarbij 'strategisch defensieve overwegingen' te hebben. TKH kocht 338.398 aandelen voor een totaalbedrag van ruim EUR6,26 miljoen.


Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst +31 20 57 15 201; ben.zwirs@dowjones.com


voda
0
TKH en Nedap passen bij elkaar - RBS


AMSTERDAM (Dow Jones)--Royal Bank of Scotland is van mening dat TKH (TWEKA.AE) en Nedap (NEDAP.AE) goed bij elkaar zouden passen. In reactie op het nieuws dat de gesprekken tussen beide bedrijven zijn afgebroken omdat Nedap onvoldoende basis voor samenwerking ziet, is Marc Hesselink van mening dat daarmee het verhaal niet over is. De analist verwijst hierbij naar het belang van ruim 5% dat TKH in Nedap heeft genomen. Hesselink merkt op dat veel dezelfde aandeelhouders bij beide bedrijven zijn betrokken. Ook stelt hij dat de Nedap producten in Energy systems, Healthcare en Security Management lijken overeen te komen met de portfolio van TKH. Omstreeks 10.55 uur noteert het aandeel Nedap 14,8% hoger op EUR20,75 en stijgt TKH 1,9% tot EUR17,73. (LDF)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
Afketsen overname Nedap niet slecht voor TKH


AMSTERDAM (Dow Jones)--SNS Securities begrijpt de interesse van TKH Group (TWEKA.AE) in Nedap (NEDAP.AE), maar het feit dat de gesprekken niet succesvol zijn gebleken, is niet zo slecht voor TKH. SNS stelt namelijk dat het een "relatief dure deal" zou zijn geweest. Verder stelt SNS dat Nedap zich in een transformatieperiode bevindt, die het bedrijf beter zal positioneren als de eindmarkt aantrekt. Betere marktomstandigheden zijn nodig voor duidelijke winstgroei bij het het bedrijf, aldus SNS. De analisten van SNS hanteren een accumulate-advies voor TKH en een hold-advies voor Nedap. De koersdoelen bedragen EUR17,00 bij TKH en en EUR19,00 bij Nedap. Omstreeks 09.20 uur noteert het aandeel TKH 1,7% hoger op EUR17,70, terwijl Nedap met 14,8% stijgt tot EUR20,00. (EHI)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

Hans_U
0
quote:

voda schreef:


TKH en Nedap voerden gesprekken over samengang

TKH heeft wel een belang genomen in Nedap van 5,06%. Het concern geeft aan daarbij 'strategisch defensieve overwegingen' te hebben. TKH kocht 338.398 aandelen voor een totaalbedrag van ruim EUR6,26 miljoen.
Dit muisje kan nog wel een staartje krijgen. TKH heeft de aandelen gekocht nadat de gesprekken afgebroken waren. Of in elk geval duidelijk was dat het (op korte termijn)niets zou worden. En dat geeft te denken......

TKH zal nu wel weer even z'n gemak houden : geen vijandige overname, maar je mag verwachten dat (een deel van) de Nedap aandeelhouders zich zal gaan roeren.

Afwachten, maar er moet wat mij betreft IETS gaan gebeuren met TKH, ze doen het goed, maar het is naar mijn zin teveel een lappendeken. Kabel-business zou voor mij het eerste zijn dat (voor goed geld, dat dan weer wel....) de deur uit mag : te weinig schaalgrootte om serieus (internationaal) mee te kunnen.

Succes, wijsheid, groeten, Hans.
Hans_U
0
goed stuk van Willem Burgers vandaag op Alex :

Willem Burgers: Goede buren, verre vrienden

TKH en Nedap: de hoofdkantoren liggen hemelsbreed zo’n 16 kilometer van elkaar verwijderd. Met de auto ben je nog geen twintig minuten onderweg. De kans op files is nihil, want in de Achterhoek is het onthaasten zo’n beetje uitgevonden. De serene rust werd eind vorige week plotseling doorbroken. Er bleek ‘de afgelopen weken’ contact te zijn geweest tussen beide ondernemingen over de mogelijkheden van een samengaan. TKH deed Nedap uiteindelijk een voorstel om verder oriënterende gesprekken te gaan voeren. Nedap stelde zich echter op het standpunt onvoldoende basis te zien voor een samengaan en geen interesse te hebben in vervolggesprekken. TKH stelde hierop de keuze van Nedap te respecteren. De gesprekken zijn derhalve beëindigd. Toch kocht TKH direct daarna een pakket van ruim 5% in Nedap van Eureko. Tegen een koers van € 18,50, ofwel tegen een premie van ruim 7% boven de laatste beurskoers van € 17,25. TKH kocht dit belang ‘uit strategisch defensieve overwegingen’.

De interesse van TKH in de buurman is alleszins begrijpelijk. Onder leiding van bestuursvoorzitter Alexander van der Lof werkt de Twentse Kabel Group al jarenlang aan het verwerven van een hogere positie in de waardeketen. Innovatie is daarbij een speerpunt. Tenminste 20% van de jaarlijkse TKH-omzet wordt tegenwoordig uit zelf ontwikkelde oplossingen verkregen. Van oudsher een kabelfabriek profileert TKH zich anno 2010 als een technologiebedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het creëren en leveren van innovatieve oplossingen op het gebied van telecom, bouw en industrie. Binnen de cluster Building Solutions ontwikkelt, produceert en levert TKH oplossingen op het gebied van efficiënte elektrotechniek voor toepassing binnen gebouwen tot aan technische systemen die, gekoppeld aan software, efficiency-oplossingen aanbieden voor de zorg- en de security sector. Er wordt onder meer gefocust op intelligente video-, intercom- en toegangscontrolesystemen voor een aantal specifieke sectoren, waaronder ouderenzorg, parkeren en beveiliging van gebouwen en terreinen.

Nedap is traditioneel een kennisgedreven onderneming. Voor de weinige volgers van de onderneming is het imago van “de stemcomputerfabrikant uit het oosten des lands” al lang verleden tijd. Tegenwoordig wordt de zeer winstgevende omzet – netto marges van bijna 10% op een omzet van € 120 – 140 miljoen – behaald in marktgroepen als Agri, Retail Support, Healthcare en Power Supplies. Ofschoon Nedap wars is om buitenstaanders te zeer in de eigen keuken te laten kijken, zo worden bijvoorbeeld geen afzonderlijke gegevens per marktgroep gepubliceerd, is het bedrijf de laatste jaren wel degelijk meer outgoing geworden. Wie een goed beeld wil krijgen van de grensverleggende technologieën van Nedap moet eens een kijkje nemen op de elf(!) sites van de verschillende marktgroepen – www.nedap.com/.

TKH Group is met een omzet van naar schatting € 850 miljoen in 2010 de grotere broer van Nedap. De relatieve winstgevendheid in Haaksbergen (TKH) is echter slechts de helft van die van Groenlo (Nedap). Een mogelijke overname zou voor TKH derhalve een behoorlijke stap voorwaarts zijn in het proces van upgrading van de oplossingenportefeuille. Maar Nedap koestert vooralsnog haar onafhankelijkheid. Daar is ook het nodige voor te zeggen. Onder leiding van CEO Ruben Wegman zal Nedap de komende twee jaar gaan bewijzen dat het sterker uit de financiële crisis tevoorschijn is gekomen dan menigeen verwacht. De voortekenen zijn in elk geval veelbelovend.

Bij de publicatie van de halfjaarcijfers werd onder andere gemeld dat de marktgroepen Healthcare, Library Solutions, Security Management en Specials een stevige groei lieten zien ten opzichte van de overeenkomstige periode van 2009. Ook de marktgroepen Retail Support en Power Supplies presteerden beter. De groepen Agri en Automatische Vehikel Identificatie (AVI), die vooral in de tweede helft van 2009 de recessie voelden, zagen hun markten voorzichtig herstellen. Wat zich nog niet herstelde, was de beurskoers van het aandeel Nedap. Eind 2009 stond er een koers van € 17,- op de borden, gelijk aan de waardering van vóór de bekendmaking van de voorzichtige TKH-Nedap vrijage. Ruim drie jaar geleden piekte de koers nog op € 38,30. Voor wie enig vertrouwen heeft in het Nedap-perspectief en durft in te zetten op een structureel resultatenherstel, komt de achtergebleven beurskoers als een geschenk uit de hemel. Dat TKH nu toehapt is ook om een andere reden goed verklaarbaar. Nedap keert traditioneel 80-90% van de winst uit als contant dividend. Indien de onderneming in 2011 weer in staat is de topwinsten uit 2007 en 2008 te benaderen – ruim € 2,- per aandeel – komt € 1,80 dividend per aandeel in zicht. Voor TKH betekent dit een aanvangsrendement van bijna 10% op de recente investering. Of TKH behalve een goede buur en een verre vriend (en minderheidsaandeelhouder) ooit volledig eigenaar van Nedap zal worden, ligt in de schoot van de toekomst verborgen.


Wie is Willem Burgers?
Willem Burgers is van 1978 tot en met 1987 werkzaam geweest als fondsbeheerder bij de Robeco Groep. In de periode 1988 tot medio 1990 was hij hoofd research bij Van Meer James Capel, een dochteronderneming van HSBC Bank. Van september 1990 tot medio december 2002 was Willem Burgers managing director van het Orange Fund, een fonds actief op het gebied van Nederlandse smallcaps. Sinds 2007 is hij lid van het beheerteam van het Add Value Fund.
Meer informatie Add Value Fund

Add Value Fund


Het Add Value Fund heeft een long positie van 52.500 aandelen TKH Group en 170.000 aandelen Nedap. Enkele personen van het beheerteam hebben door het participeren in het Add Value Fund een beperkt indirect belang in bovenstaande ondernemingen. De informatie in zijn artikels is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Keijser Capital Asset Management B.V. is de beheerder van Add Value Fund N.V. en is als vergunninghouder opgenomen in het register dat door de Autoriteit Financiële Markten wordt gehouden. Het prospectus en de financiële bijsluiter zijn beschikbaar op de website www.addvaluefund.nl. De waarde van de activa van het Add Value Fund is afhankelijk van ontwikkelingen op de financiële markten en kan als gevolg van het beleggingsbeleid sterk fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.
[verwijderd]
0
ik verwacth nog verdere ontwikkelingen rond de fusie/overname van Nedap door TKH (anders waarom zou TKH een 5% belang nemen in Nedap?), maar denk niet dat de premie zak erg hoger zijn (max. EUR25): zowel TKH als Nedap hebben veel dezelfde aandeelhouders................

aad value fund zit in zowel TKH als Nedap, dus moet blij zijn met de recente aandelenkoersontwikellingen van TKH and Nedap:)
voda
0
TKH neemt belang in Aziatisch kabelbedrijf
27 oktober 2010, 8:22 | ANP
AMSTERDAM (AFN) - TKH Group richt samen met het Japanse Shin-Etsu Chemical en het Chinese Jiangsu Fasten Hongsheng Group een kabelbedrijf op waarin de Nederlandse onderneming een strategisch belang krijgt van 12,5 procent. Dat heeft TKH woensdag bekendgemaakt.

Het nieuwe bedrijf gaat Shin-Etsu Optical Perform heten en zal zich richten op de productie van zogeheten glasvezel preforms. Dat zijn staven waaruit glasvezels worden getrokken. Het Japanse bedrijf krijgt driekwart van het nieuwe bedrijf in handen, het Chinese concern net als TKH 12,5 procent. De drie bouwen een fabriek op het hightechpark bij de Chinese stad Jiangyin die naar verwachting eind volgend jaar in bedrijf genomen wordt.

TKH maakte tegelijkertijd bekend dat het de productie van glasvezels in China voor eind 2011 wil verdubbelen naar meer dan 4 miljoen kilometer. De totale investering voor het belang in Shin-Etsu Optical Perform en de capaciteitsuitbreiding bedraagt circa 10 miljoen euro.

10 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 25 mei 2020 17:36
Koers 30,800
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 30,840
Laag 30,180
Volume 48.538
Volume gemiddeld 218.964
Volume gisteren 48.538

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group