Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Kendrion NL0000852531

Laatste koers (eur)

13,220
  • Verschill

    -0,100 -0,75%
  • Volume

    8.240 Gem. (3M) 34,6K
  • Bied

    13,220  
  • Laat

    13,260  
+ Toevoegen aan watchlist

PERSBERICHT KENDRION N.V.Q1

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 maci 10 mei 2011 08:52
    PERSBERICHT
    KENDRION N.V.
    10 MEI 2011
    Wederom uitstekend kwartaal, marktontwikkelingen blijven positief
    - -
    - - -
    (x EUR 1 miljoen)
    1= Op de kwartaalcijfers wordt géén accountantscontrole toegepast
    Eerste kwartaal recordomzet van EUR 65,8 miljoen, een stijging van 36% ten opzichte van Q1 2010 EBITA stijgt in eerste kwartaal naar EUR 7,7 miljoen (+93% t.o.v. Q1 2010), eveneens hoogste bedrijfsresultaat ooit
    Nettowinst EUR 5,1 miljoen (Q1 2010: EUR 2,1 miljoen) Alle businessunits presteren wederom op hoog niveau Kendrion verwacht doelstelling van minimaal 10% autonome groei ook in 2011 te realiseren
    Q1 2011 1 Q1 2010 1
    Omzet EBITA uit gewone bedrijfsactiviteiten Nettowinst
    65,8 7,7 5,1
    48,5 4,0 2,1
    Piet Veenema, CEO van Kendrion: "De in 2010 ingezette groei heeft ook in het eerste kwartaal van 2011 fors doorgezet met een recordomzet en recordresultaat als gevolg. Alle businessunits droegen bij aan deze groei, met als koploper onze automotive activiteiten. De orderportefeuille is over de gehele breedte van de business ook voor de komende maanden goed gevuld. Dit stemt ons positief voor het jaar als geheel waarbij wij onze doelstelling van minimaal 10% omzetstijging naar verwachting zullen overtreffen. De grondstofprijzen blijven een punt van aandacht, door in het verleden genomen maatregelen zal dit naar verwachting echter een beperkt effect hebben op de resultaten in het lopende boekjaar."
    Pagina 1 van 6
    Financiële gang van zaken
    De omzet steeg in het eerste kwartaal van 2011 met 36% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar naar een niveau van EUR 65,8 miljoen. Ten opzichte van het vierde kwartaal van 2010 (EUR 59 miljoen) groeide de omzet met ruim 11%.
    De omzetstijging werd gerealiseerd door alle vier businessunits, aangevoerd door de businessunit Passenger Car Systems. Met name de goede gang van zaken in de Duitse automobielindustrie en de groeiende omzet in het segment "zuinige dieselmotoren" hebben hier aan bijgedragen. De groei van de businessunit Commercial Vehicle Systems werd wederom aangedreven door een toenemende omzet in het Verre Oosten. Bij de businessunit Industrial Magnetic Systems werd de groei gedreven door de goede economische omstandigheden in zijn industriële eindmarkten wereldwijd (Europa, Verenigde Staten en China). De businessunit Industrial Drive Systems groeide wederom sterk in Duitsland, maar ook in China werden goede stappen gezet.
    De grondstofprijzen bleven ook in het eerste kwartaal 2011 op een hoog niveau. Voor Kendrion zijn diverse metalen van belang, waaronder koper. Gebruikmakend van materiaalclausules met belangrijke afnemers, het fixeren van inkoopprijzen en het kunnen doorberekenen van stijgingen in de verkoopprijs, blijft het effect op de marge beperkt. De gevolgen van de natuurramp in Japan zullen naar verwachting geen direct negatief effect hebben op de activiteiten van Kendrion.
    Bij een goed kostenniveau bedroeg het bedrijfsresultaat vóór amortisatie (EBITA) 11,7% (over geheel 2010: 10,9%). De jaarlijkse doelstelling is minimaal 10%. De nettowinst bedroeg in het eerste kwartaal 2011 EUR 5,1 miljoen (Q1 2010: EUR 2,1 miljoen, Q4 2010: EUR 6,2 miljoen inclusief de incidentele belastingbate van EUR 1,8 miljoen).
    Op vele fronten is te merken dat de marktomstandigheden de afgelopen kwartalen zijn verbeterd. Veel aandacht wordt dan ook besteed aan het aantrekken van gekwalificeerd personeel ter realisatie van verdere groei. Het personeelsbestand van Kendrion groeide in het eerste kwartaal met 86 tot in totaal circa 1.300 medewerkers. Daarnaast wordt ten behoeve van de flexibiliteit gebruik gemaakt van circa 200 uitzendkrachten.
    De aandacht blijft gevestigd op een verbreding van de verkoopactiviteiten wereldwijd, gecombineerd met veel aandacht voor innovatieve, klantgerichte producten. Energiebesparing, veiligheid en duurzaamheid staan hierbij centraal.
    Financiële positie
    Het balanstotaal is in het eerste kwartaal gestegen met EUR 7,6 miljoen, vooral als gevolg van de toegenomen omzet.
    De investeringen bedroegen in het eerste kwartaal EUR 2,1 miljoen, bij een afschrijvingsniveau van EUR 2,2 miljoen. Met name als gevolg van de investering in een nieuw ERP-systeem zullen de investeringen in 2011 enkele miljoenen euro’s boven het afschrijvingsniveau uitkomen. Het ERP-project loopt op schema.
    De financiële positie van Kendrion is zeer sterk, met een solvabiliteit per eind maart 2011 van circa 65%.
    Pagina 2 van 6
    Vooruitzichten
    De orderportefeuille is voor de komende maanden wederom goed gevuld. Kendrion blijft dan ook positief gestemd voor het jaar 2011, hoewel het moeilijk blijft aan te geven in hoeverre de omzet na de zomer zich op hetzelfde niveau zal blijven doorzetten als in het eerste kwartaal. Niettemin verwacht Kendrion een verdere stijging van de omzet met minimaal 10% en navenant een verdere verbetering van resultaten ten opzichte van 2010.
    Profiel Kendrion N.V.
    Kendrion N.V., een solution provider, ontwikkelt, produceert en verkoopt innovatieve hoogwaardige elektromagnetische systemen en componenten voor afnemers wereldwijd. De activiteiten van Kendrion worden uitgevoerd door vier businessunits, elk gericht op een specifiek marktsegment, te weten Industrial Magnetic Systems, Industrial Drive Systems, Passenger Car Systems en Commercial Vehicle Systems.
    Kendrion beschikt over leidende posities in een aantal business-to-business-nichemarkten. De voornaamste markt voor Kendrion is Duitsland, alhoewel andere landen aan importantie toenemen.
    Kendrion-activiteiten
    Kendrion ontwikkelt geavanceerde elektromagnetische oplossingen voor industriële toepassingen. Deze worden door afnemers over de hele wereld gebruikt in diverse systemen, waaronder liften, deursluitingen, industriële robots, medische apparatuur, elektrische schakelsystemen, dieselmotoren, airconditioninginstallaties, motorkoelingsystemen en frisdrankautomaten. Belangrijke afnemers van Kendrion zijn onder andere Bosch, Siemens, Daimler, Continental, Delphi, Evobus, Hyundai en Yutong.
    Het aandeel Kendrion staat genoteerd aan de effectenbeurs NYSE Euronext te Amsterdam. Zeist, 10 mei 2011
    De Directie
1 Post
|Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
    4. Dui inkoopmanagersindex diensten april (voorlopig) volitaliteit verwacht
    5. Dui samengestelde inkoopmanagersindex april
    6. EU samengestelde inkoopmanagersindex april
    7. VK samengestelde inkoopmanagersindex april
    8. 3M Q1-cijfers
    9. GE Aerospace Q1-cijfers
    10. General Motors Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht