Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Aandeel

AALBERTS NV NL0000852564

Laatste koers (eur)

44,000
  • Verschill

    +0,260 +0,59%
  • Volume

    82.457 Gem. (3M) 155,4K
  • Bied

    43,500  
  • Laat

    44,100  
+ Toevoegen aan watchlist

PREVIEW: Aalberts begint jaar goed - ING

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 24 april 2012 16:19
    PREVIEW: Aalberts begint jaar goed - ING


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Industrieel toeleverancier Aalberts (AALB.AE) heeft een goede start gemaakt dit jaar, verwacht ING Research. Het bedrijf geeft woensdag voor de beurzen opengaan een kwalitatieve trading update over het eerste kwartaal. Zowel de automotive als de halfgeleidersmarkt hebben goede eerste maanden doorgemaakt, stelt ING-analist Thijs Hollestelle. Beide zijn belangrijk voor de Aalberts-divisie Industrial Services. Voor de divisie Flow Control verwacht de analist een goede vraag naar de olie- en gasgerelateerde activiteiten, goede voortgang met de integratie van het Amerikaanse Conbraco en een stabiele vraag uit de bouwsector, momenteel een zwakke markt. Aalberts herhaalt waarschijnlijk de verwachting voor 2012 van een verdere verbetering van de winst per aandeel, die in 2011 EUR1,36 bedroeg. Omstreeks 13.50 uur noteert het aandeel 1,2% hoger op EUR14,45, terwijl de Midkap met 0,9% stijgt. (LDF)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
  2. [verwijderd] 24 april 2012 16:32
    Arne Petimezas - 24 april 2012, 14:15
    Analisten verwachten dat Aalberts de outlook herhaalt dat de winst verder zal stijgen ten opzichte van het piekjaar 2011.

    Aalberts Industries zal morgenochtend in een trading update naar verwachting de outlook bevestigen dat de winst per aandeel verder zal toenemen ten opzichte van de 1,35 euro over het piekjaar 2011, verwachten analisten. De consensusverwachting voor 2012 ligt daarbij volgens FactSet op 1,41 euro per aandeel. Analist Tom Muller van Theodoor Gilissen Bankiers zegt dat Aalberts op autonome basis de noodzakelijke groei kan genereren. Desalniettemin ziet Muller Aalberts dit jaar nog een significante overname doen.



    Door: ABM Financial News.
    Info@abmfn.nl
    Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
    Redactie: +31(0)20-262 29 78
  3. [verwijderd] 24 april 2012 16:36
    Stoelendans van Nederlandse topmerken sales & marketing | 24 apr 2012 | Redactie |
    In de ranglijst van de vijftig meest waardevolle merken is het dit jaar een grote stoelendans. In de lijst die merkwaarderingsbureau Brand Finance deze week publiceert, zijn opmerkelijke stijgers en dalers te zien.

    www.mt.nl/93/61370/sales-marketing/st...

  4. [verwijderd] 13 augustus 2012 09:32
    Aalberts vandaag op dit moment wederom lager, dat begrijp ik niet goed? as donderdag de cijfers, vallen die mee, dan kunnen we flink omhoog met de koers. Ik heb geen winstwaarschuwing gehoord van Aalberts, dus kan het nooit tegenvallen en alleen maar meevallen............. De verkopers van vandaag komen donderdag als hazen weer terug om te kopen.......
  5. [verwijderd] 13 augustus 2012 11:02
    quote:

    wilfredo schreef op 13 augustus 2012 09:32:

    Aalberts vandaag op dit moment wederom lager, dat begrijp ik niet goed? as donderdag de cijfers, vallen die mee, dan kunnen we flink omhoog met de koers. Ik heb geen winstwaarschuwing gehoord van Aalberts, dus kan het nooit tegenvallen en alleen maar meevallen............. De verkopers van vandaag komen donderdag als hazen weer terug om te kopen.......
    Helaas werkt dat niet zo in deze schizofrene beurs. Als de cijfers ook maar iets tegenvallen, dan gaat er zo maar 5-10 % van de koers af.
  6. [verwijderd] 13 augustus 2012 11:20
    quote:

    wilfredo schreef:

    Aalberts vandaag op dit moment wederom lager, dat begrijp ik niet goed? as donderdag de cijfers, vallen die mee, dan kunnen we flink omhoog met de koers. Ik heb geen winstwaarschuwing gehoord van Aalberts, dus kan het nooit tegenvallen en alleen maar meevallen............. De verkopers van vandaag komen donderdag als hazen weer terug om te kopen.......
    ik hou het gewoon op waan/sentiment van de dag. En
    in aanloop naar cijfers wordt er wat heftiger gereageerd.
    Als straks de Aex weer op groen staat wil iedereen weer
    naar binnen..
  7. forum rang 10 voda 16 augustus 2012 17:00
    Aalberts heeft vertrouwen in tweede jaarhelft, blijft inzetten op groei


    Door Levien de Feijter

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Aalberts Industries nv (AALB.AE) heeft na goede resultaten in het afgelopen halfjaar vertrouwen in de tweede helft van 2012, waarbij de onderneming het tempo van nieuwe projecten en initiatieven opvoert en blijft investeren in uitbreiding naar nieuwe markten via autonome groei en overnames.

    De onderneming handhaafde zijn verwachting van een stijging van de winst per aandeel ten opzichte van 2011. "Dat zouden we niet gedaan hebben als we geen vertouwen hadden", zegt chief executive officer (CEO) Wim Pelsma donderdag tegen Dow Jones Nieuwsdienst.

    "Er zijn geen garanties in deze tijden, maar op basis van het contact met onze klanten, nieuwe projecten en initiatieven en een stijgend orderboek verwachten we niet dat de situatie in de tweede helft zal verslechteren, al weet je het nooit", zegt Pelsma, voormalig chief operating officer (COO) en sinds 1999 werkzaam voor Aalberts. Pelsma nam in april de dagelijkse leiding over van oprichter Jan Aalberts.

    Investeringen over de volle breedte van het bedrijf in verschillende projecten stegen met 20% in het afgelopen halfjaar.

    De nieuwe topman geeft aan ook naar acquisities te blijven kijken, nadat de teller dit jaar tot nu toe op nul bleef staan. "We verwachten toch dit jaar twee a drie overnames te doen, al weet je het maar nooit. We zijn heel kritisch, zeker in deze tijd en het financiele plaatje moet kloppen."

    De onderneming, met een brede positie in verschillende internationale markten, realiseerde onder meer sterke groei in de gasmarkt, waar het bedrijf heeft geinvesteerd in regelventielen met grotere diameters en daarvoor groeimogelijkheden ziet. "We kijken naar uitbreiding in landen ten zuiden van Rusland, zoals Turkmenistan, Kazachstan en Azerbeidjan, waar veel gaspijpleidingen aangelegd en onderhouden moeten worden", zegt Pelsma. "We willen ook verder uitbreiden naar de Verenigde Staten, met Conbraco", een in 2010 overgenomen Amerikaanse branchegenoot.

    Ook nieuwe projecten in opkomende markten zoals China, waar Aalberts reeds aanwezig was, en India zijn mogelijke groeidrijvers voor de toekomst. Een recent opgezette productielocatie in India zal volgens Pelsma in het derde kwartaal productie gaan leveren.

    De markt voor nieuwbouw bleef moeilijk en de projecten in West-Europa namen af. De automobielindustrie bleef op hoog niveau, dankzij sterke groei in Duitsland en ondanks een dalende vraag in Frankrijk. De Duitse automotive, maar ook machinebouwmarkten zijn belangrijk voor Aalberts, aangezien de onderneming een sterke positie heeft in dit segment. Pelsma geeft aan geen signalen te hebben gezien die wijzen op een vertraging in de tweede helft en wijst daarbij op recente sterke cijfers van grote autofabrikanten zoals Audi en BMW, en investeringen van klanten die vertrouwen weerspiegelen. Hij voegt daar aan toe dat de ontwikkelingen echter moeilijk te voorspellen zijn.

    De industriele toeleverancier publiceerde donderdag resultaten die volgens analisten in lijn met de verwachtingen lagen.

    De omzet steeg met 6% naar EUR1,03 miljard en onder aan de streep steeg de nettowinst voor amortisatie met 8% tot EUR78,1 miljoen. Analist Victor Bareno noemt de resultaten netjes, "gezien de moeilijke omstandigheden in diverse marktsegmenten en de lastige vergelijking met het eerste halfjaar van 2011", toen Aalberts sterk presteerde.

    Omstreeks 14.45 uur noteert het aandeel 5,6% hoger op EUR13,98.


    Door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; levien.defeijter@dowjones.com


  8. [verwijderd] 20 september 2012 08:49

    Fonds:

    Aalberts

    Guru:

    Beursexpres

    Advies:

    Houden

    Status:

    Actief

    Koersdoel:

    -

    Score:

    0,00%

    Startkoers:

    € 14,36

    Huidige koers:

    € 14,42

    Verw. rendement:

    -



    19 september 2012 - 17:35u
9 Posts
|Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht