Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Akzo Nobel NL0013267909

Laatste koers (eur)

65,560
  • Verschill

    -0,540 -0,82%
  • Volume

    143.340 Gem. (3M) 366,8K
  • Bied

    65,580  
  • Laat

    65,620  
+ Toevoegen aan watchlist

Akzo Nobel december 2012

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 3 december 2012 16:05
    Akzo Nobel CEO Ton Buechner keert terug op zijn post


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Akzo Nobel nv (AKZA.AE) chief executive Ton Buechner keert op 7 december terug op zijn post, maakt 's werelds grootste verf- en coatingsproducent maandag bekend.

    Volgens Akzo Nobel is de topman van het bedrijf, die sinds september met ziekteverlof was, volledig hersteld.

    Buechner en Akzo Nobel commissaris Antony Burgmans zullen op 14 december journalisten en analisten te woord staan. Buechner zal op 20 februari, bij de presentatie van de jaarcijfers over 2012, een strategie-update geven, die oorspronkelijk gepland stond voor 22 oktober.


    Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@dowjones.com


  2. forum rang 10 voda 7 december 2012 14:52
    AkzoNobel wil omzet M-O verviervoudigen

    Gepubliceerd op 7 dec 2012 om 14:47 | Views: 1

    AMSTERDAM (AFN) - AkzoNobel wil zijn omzet in het Midden-Oosten verviervoudigen. De grootste verfproducent ter wereld wil uiteindelijk een omzet van 1 miljard dollar, circa 780 miljoen euro bereiken in het gebied, zegt regionaal directeur Peter Tomlinson in een interview met financieel persbureau Bloomberg.

    ,,In vergelijking met andere gebieden zijn er in het Midden-Oosten nog veel groeimogelijkheden'', aldus Tomlinson. Bij een evaluatie concludeerde AkzoNobel vorig jaar dat het bedrijf in de betreffende regio niet voldoende aanwezig was. Nu probeert de verfproducent zijn activiteiten in het Midden-Oosten snel uit te breiden. Onlangs werd een samenwerkingsverband voor de distributie van producten met de bedrijvengroep Yusuf Bin Ahmed Kanoo uitgebreid.

    AkzoNobel zet, zoals veel grote ondernemingen, in op uitbreiding in de opkomende markten omdat het op zijn Europese thuismarkt onder meer te kampen heeft met zwakke economische omstandigheden.
  3. forum rang 10 voda 14 december 2012 15:34
    Akzo Nobel desinvestering goede timing - Rabobank


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Volgens Rabobank maakt Akzo Nobel (AKZA.AE) handig gebruik van een verbeterde Amerikaanse huizenmarkt in combinatie met een herstructureringsprogramma om een divisie af te stoten die nooit een sterk onderdeel voor het verfconcern zou worden. "Hoewel het nog onduidelijk is waar Akzo Nobel de boekwinst van $875 miljoen in zal investeren, anticiperen wij op een nog sterkere focus op de snelgroeiende economieen". De deal bewijst volgens Rabobank ook dat de tijdelijke afwezigheid van Ton Buchner geen negatieve invloed had op de strategie update die nodig is bij Akzo Nobel. Rabobank behoudt de buy-rating bij een koersdoel van EUR53,00. Omstreeks 10.20 uur noteert Akzo Nobel 5,0% hoger op EUR47,75, bij een AEX die 0,3% stijgt. (EPR)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
  4. forum rang 10 voda 14 december 2012 15:35
    Akzo Nobel CEO: verbetering VS Deco zou aanzienlijke financiering vereisen


    AMSTERDAM (Dow Jones)-- Akzo Nobel (AKZA.AE) mist voldoende kritische massa in Noord-Amerika en het zou significante financiele middelen vereisen om het niveau te bereiken dat de onderneming wenst, zei CEO Ton Buechner vrijdag in een toelichting op het besluit om de divisie Decorative Paints North America te verkopen.

    Het besluit tot desinvestering is genomen na het aantreden van Buechner in april dit jaar en in het derde kwartaal zijn onderhandelingen met kandidaat-kopers gestart, zei de topman die vandaag voor het eerst weer naar buiten trad na zijn afwezigheid wegens oververmoeidheid sinds september.

    Buechner indiceerde dat zijn drukke reisschema een reden voor zijn vermoeidheid kan zijn geweest: "Ik wilde de onderneming graag heel snel leren kennen en daarom ben ik naar al onze activiteiten in al onze landen gereisd. Dat is achter de rug. Nu let ik er beter op dat ik mijn reizen wat meer faseer."

    Commissaris Antony Burgmans, die tijdens Buechners afwezigheid operationele taken deels waarnam, was vol lof over de herstelde topman: "Ton is weer fit for battle. Toen na de eerste medische onderzoeken in september bleek dat Ton volledig kon herstellen, hebben we besloten open te zijn over zijn ziekte. Wij als commissarissen waren onder de indruk van zijn aanpak direct na zijn aantreden. Hij was het wachten waard."

    Akzo Nobel verwierf de Amerikaanse verfactiviteiten door de overname van het Britse ICI in 2008. toen al stonden deze er slecht voor en Akzo Nobel heeft de afgelopen vier jaar aanhoudend gereorganiseerd om de tak winstgevend te krijgen. Gebrek aan schaalgrootte en onvoldoende macht tot prijsstelling ten opzichte van de concurrentie leidde tot structurele achterstand ten opzichte van concurrenten als PPG en Sherwin-Williams op hun Amerikaanse thuismarkt.

    Voor 2012 verwacht Akzo Nobel een licht positief operationeel resultaat voor de Amerikaanse verftak.

    De aandelenkoers van Akzo Nobel reageert zeer positief op de desinvestering en de terugkeer van Buechner en stijgt om 09.45 uur met 5,4% op EUR47,93, terwijl de AEX 0,3% stijgt.


    - Door Robert van den Oever; Dow Jones Newswires; +31 20 571 52 00; robert.vandenoever@dowjones.com


  5. forum rang 10 voda 14 december 2012 15:38
    Akzo Nobel verkoopt Decorative Paints Noord-Amerika voor $1,05 mrd aan PPG


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Akzo Nobel nv (AKZA.AE) verkoopt Decorative Paints Noord-Amerika aan PPG Industries (PPG) voor $1,05 miljard, meldt 's werelds grootste verf- en coatingsproducent vrijdag.

    Akzo Nobel verwacht de verkoop af te ronden in het tweede kwartaal van 2013. Het concern besloot de divisie af te stoten vanwege de strategische keuze zich te concentreren op haar kernmarkten in Europa en sterke positie's in regio's met hoge groei. De cash opbrengst van circa $875 miljoen wordt gebruikt om de strategie van de onderneming te ondersteunen, aldus het concern.

    Decorative Paints Noord-Amerika was in 2011 met een omzet van $1,5 miljard verantwoordelijk voor circa 7% van de totale omzet van Akzo Nobel in dat jaar.

    Akzo Nobel blijft in Noord-Amerika aanwezig met de Performance Coatings en Specialty Chemicals activiteiten.


    - Door Ellen Proper; Dow Jones Newswires; +31 20 571 52 00; ellen.proper@dowjones.com
  6. forum rang 10 voda 15 december 2012 16:44
    'AkzoNobel gaat efficiënter werken'

    Gepubliceerd op 15 dec 2012 om 09:19 | Views: 372

    AMSTERDAM (AFN) - Verf- en chemiegigant AkzoNobel gaat werken aan meer efficiency binnen het bedrijf. ,,Dat wordt ons speerpunt, samen met organische groei", zegt topman Ton Büchner zaterdag in een interview met NRC Handelsblad. Hij wil de inkoop van de Akzo-fabrieken bundelen. Dat levert winst op, ,,niet alleen in de prijs, maar ook in de manier waarop het wordt geleverd", aldus Büchner.

    De topman kwam vorige week terug op zijn post na een ziekteverlof van 3 maanden. Büchner kampte met oververmoeidheid. Naar eigen zeggen kwam dat doordat hij zijn eerste periode bij AkzoNobel te veel hooi op zijn vork nam. Na zijn aantreden in mei wilde Büchner het bedrijf en de klanten zo snel mogelijk leren kennen: ,,Ik was drieënhalve week van de vier onderweg". Nu wil hij het werken en reizen terugbrengen naar ,,meer menselijke proporties".

    Voordat Büchner zich ziek meldde, had hij de koers van AkzoNobel - groei en verbetering van de productiviteit - al uitgestippeld. ,,Op het moment dat ik een stap terug moest doen, lag er een mooi lijstje met acties. Het team heeft het goed opgepakt en daar ben ik ze erg dankbaar voor".

    Vrijdag werd bekend dat AkzoNobel zijn verfactiviteiten in de Verenigde Staten, Canada en Puerto Rico gaat verkopen. De activiteiten waren jarenlang verlieslatend en drukten op het resultaat. De grootste verfproducent ter wereld wil zich met zijn decoratieve verf-activiteiten richten op Europa en op de opkomende markten.
  7. forum rang 10 voda 21 december 2012 15:41
    Akzo Nobel overname Metlac Group bezwaarlijk volgens Britse waakhond


    LONDEN (Dow Jones)--De Britse mededingingsautoriteit heeft vrijdag geoordeeld dat de voorgenomen fusie van Akzo Nobel nv (AKZA.AE) en de Italiaanse verpakkingscoatingsproducent Metlac Group zal resulteren in een aanzienlijke vermindering van de concurrentie in de markt voor metalen verpakkingscoatings voor bier-en frisdrank blikjes in het Verenigd Koninkrijk.

    Akzo Nobel kondigde op 9 januari de overname van Metlac aan, waarover het concern destijds geen financiele details verschafte. Het bedrijf had reeds een 49%-belang in Metlac.

    Het aandeel Akzo Nobel sloot donderdag EUR49,67, waarmee het concern wordt gewaardeerd op EUR11,8 miljard.


    Door Ed Ballard. Vertaald en bewerkt door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@dowjones.com


8 Posts
|Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht