Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Akzo Nobel NL0013267909

Laatste koers (eur)

65,060
  • Verschill

    -1,040 -1,57%
  • Volume

    56.715 Gem. (3M) 366,8K
  • Bied

    65,040  
  • Laat

    65,080  
+ Toevoegen aan watchlist

Akzo Nobel teleurgesteld over stakingsdreiging vakbonden

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 25 januari 2013 16:10
    Akzo Nobel teleurgesteld over stakingsdreiging vakbonden


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Akzo Nobel nv (AKZA.AE) is "zeer teleurgesteld" over de stakingsdreiging van vakbonden FNV Bondgenoten en CNV Vakgenoten vanwege een conflict over een nieuwe CAO, meldt het verf- en chemieconcern vrijdag.

    Werknemers van de Nederlandse chemietak van Akzo Nobel nv (AKZA.AE) dreigen met stakingen, melden de twee vakbonden vrijdag in hun persberichten. De leden van de bonden hebben het tweede CAO-eindbod dat Akzo Nobel donderdag voorlegde afgewezen, en stellen nu een ultimatum aan het concern, dat maandag 28 januari om 13.00 uur afloopt, melden de vakbonden. E e n van de eisen is een structurele loonsverhoging met 2,5%. Daarnaast willen de werknemers afspraken over compensatie voor oud-werknemers die te lijden hebben onder de verschuiving van de AOW-leeftijd. Ook moet Akzo Nobel afspraken over versterking van het pensioenfonds nakomen, aldus de bonden.

    De twee vakbonden geven aan dat, als Akzo Nobel niet tot een akkoord weet te komen voor de gestelde deadline, er maandag vanaf 14.00 uur stakingen zullen volgen op de vijf chemielocaties van Akzo Nobel in Delfzijl, Deventer, Hengelo, Herkenbosch en Rotterdam.

    "We zijn zeer teleurgesteld. We waren al geruime tijd in overleg en hebben nu een eindbod gedaan met een structurele loonsverhoging van 2% met terugwerkende kracht vanaf 1 juli 2012 en een eenmalige uitkering van 0,5%. Dat is bovengemiddeld voor deze sector", zegt een woordvoerder van Akzo Nobel.

    Hij geeft aan dat het bedrijf heeft aangeboden het bod toe te lichten en sluit niet uit dat er in het weekeinde nog overleg plaatsvindt. "Wij zijn altijd bereid om verder te praten", zegt hij.


    - Door Elco van Groningen en Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; elco.vangroningen@dowjones.com


  2. forum rang 10 voda 28 januari 2013 16:16
    UPDATE: Akzo Nobel doet nieuw CAO-bod, stakingsdreiging van de baan

    (Update van eerder gepubliceerd bericht 'Vakbonden: Akzo Nobel doet nieuw CAO-bod, stakingsdreiging van de baan', om informatie en bevestiging Akzo Nobel toe te voegen.)


    Door Bart Koster

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Akzo Nobel nv (AKZA.AE) heeft in het weekend een nieuw CAO-bod gedaan voor de werknemers van de Nederlandse chemietak, waarmee de dreigende staking in vijf Nederlandse chemiebedrijven voorlopig is afgewend, zeggen vertegenwoordigers van het verf- en chemieconcern en vakbonden maandag.

    Akzo Nobel heeft het bod voor een structurele loonsverhoging voor de ongeveer 5.000 betrokken medewerkers in Nederland verhoogd naar 2,25%, waar aanvankelijk 2% en een eenmalige uitkering van 0,5% werd geboden, zeggen een woordvoerder van Akzo Nobel en bestuurders van de vakbonden CNV Vakmensen en FNV bondgenoten maandag tegen Dow Jones Nieuwsdienst.

    In de nieuwe eenjarige CAO, die loopt van 1 juli 2012 tot 1 juli 2013, wordt met terugwerkende kracht vanaf 1 juli 2012 1,75% loonsverhoging geboden en de resterende 0,5% vanaf 1 januari 2013.

    De vakbonden eisten een structurele loonsverhoging van 2,5% en hadden een ultimatum gesteld tot maandag 13.00 uur, waarna om 14.00 uur stakingen zouden uitbreken in vijf Nederlandse chemiebedrijven van Akzo Nobel in Nederland.

    Dat ultimatum is nu ingetrokken en FNV en CNV gaan het nieuwe bod van Akzo Nobel nu aan hun leden voorleggen, waarna weer overleg zal plaatsvinden met de directiedelegatie van Akzo Nobel.

    CNV Vakmensen meldt maandag in een persbericht dat is afgesproken op een later tijdstip nader overleg te voeren over versterking van het pensioenfonds en compensatie voor oud-medewerkers die te maken hebben met een pensioengat als gevolg van verschuiving van de AOW-leeftijd, maar woordvoerder John de Munnik wil dat niet bevestigen.


    Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@dowjones.com
2 Posts
|Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht