Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Aluminimumsmelter Aldel vraagt faillissement aan

156 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 8 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. pcrs7 30 december 2013 15:31
    www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/22174...

    Helaas, hoge energieprijzen vanwege global warming hoax.
    Gelukkig zitten de global warming researchers vastgevroren in het ijs van Antarica, nu ook een Australische ijsbreker vastloopt om ze te bereiken.
    www.cfact.org/2013/12/30/australian-i...
  2. forum rang 10 voda 30 december 2013 17:19
    Aluminiumsmelter Aldel failliet

    Gepubliceerd op 30 dec 2013 om 17:12 | Views: 0

    DELFZIJL (AFN) - Ondanks een in oktober verstrekt overbruggingskrediet van bijna 8 miljoen euro van de provincie Groningen en het Rijk heeft aluminiumsmelter Aldel in Delfzijl het niet gered.

    Na aanvraag door Aldel werd het bedrijf, dat in 1966 operationeel werd en sinds 2009 eigendom is van de Britse investeringsmaatschappij Klesch & Company, maandagmiddag door de rechtbank in Groningen failliet verklaard. Erik Eshuis van Trip Advocaten & Notarissen is benoemd tot curator. Over een eventuele doorstart valt nog niets te zeggen, liet hij via een woordvoerder weten.

    Bij het bedrijf werken volgens eigen opgave 300 mensen en het bedrijf biedt werk aan nog eens ruim 300 werknemers bij toeleveranciers. Vakbond FNV Bondgenoten becijfert het totale verlies aan arbeidsplaatsen in de regio op ruim 800.

    Gevarenzone

    Aluminium Delfzijl, afgekort Aldel, verkeerde al geruime tijd in de gevarenzone door hoge energieprijzen en lage aluminiumprijzen.

    De energierekening van het bedrijf is veel hoger dan die van de concurrentie in Duitsland. In Duitsland betalen producenten aanzienlijk minder voor elektriciteit.

    Onbegrijpelijk

    De Groninger gedeputeerde Yvon van Mastrigt (Economische Zaken) zei de faillissementsaanvraag van Aldel onbegrijpelijk te vinden. ,,De afgelopen dagen is er intensief overleg gevoerd. Helaas heeft dit geen resultaat opgeleverd. Voornamelijk omdat van de kant van de aandeelhouder geen enkele bereidheid is om medeverantwoordelijkheid te nemen voor een mogelijke oplossing. Dit is een zware klap voor de werkgelegenheid in Delfzijl en omgeving'', aldus Van Mastrigt.

    Volgens vakbondsbestuurder Albert Kuiper van FNV Bondgenoten was er net een plan uitgewerkt om Aldel via een stroomlijn aan te sluiten op het Duitse elektriciteitsnet. Dat dit plan sneefde, komt door gesteggel over ,,wie de rekening betaalt''. Kuiper: ,,De aandeelhouder van Aldel en ook de overheid willen de lijn wel betalen, maar die is op zijn vroegst pas in 2016 gereed. Geen van beide partijen wil opdraaien voor verliezen die het bedrijf in de tussenliggende periode nog maakt.'' Daarbij gaat het volgens hem om een bedrag van 20 miljoen euro.

    Minister Henk Kamp van Economische Zaken (EZ) noemde het faillissement van Aldel een teleurstelling. ,,De provincie heeft met ondersteuning van EZ een overbruggingskrediet verstrekt om Aldel de mogelijkheid te geven op een gezonde financiële toekomst. Dat is het bedrijf, ondanks de eigen inspanningen, helaas niet gelukt'', stelde hij vast.
  3. pcrs7 30 december 2013 18:53
    bureaucraten... het faillisement is onbegrijpelijk want we hebben de afgelopen dagen intens overleg gevoerd.

    Snappen niet dat het gaat om het verschil in geld wat er binnen komt en wat er uitgaat. Wel vaker een moeilijk puntje bij de roverheid.
  4. nobahamas 30 december 2013 19:08
    Nog even en Groningen scheidt zich af van "De NederLanden" en sluit zich aan bij de Noord Duitse Staten.
    Ik denk zomaar dat de meerderheid van de bevolking van Delfzijl liever Duits was geweest.
  5. [verwijderd] 30 december 2013 21:56
    quote:

    pcrs7 schreef op 30 december 2013 18:53:

    bureaucraten... het faillisement is onbegrijpelijk want we hebben de afgelopen dagen intens overleg gevoerd.

    Snappen niet dat het gaat om het verschil in geld wat er binnen komt en wat er uitgaat. Wel vaker een moeilijk puntje bij de roverheid.
    Deze waanzin speelt al jaren al zeker sinds 2005 alleen toen was er nog een tweede oorzaak, Corus wilde aldel kwijt om de weg vrij te maken voor de overname door Tata-steel.

    Verkoop je energie bedrijven en laat je vervolgens de strot dichtknijpen door prijs politiek, zelfde gaan we straks zien na overname Ziggo.

    , 18 dec 2005 om 19:49

    ijzervreter - 18 dec 05, 16:11 | Reageer | Quote | Zoek | Aanbevolen: 0

    Acties tegen banenverlies bij 'energieslurpers'
    Zo’n 700 werknemers demonstreerden dinsdag 13 december in Den Haag tegen het verlies van mogelijk duizenden banen.

    Door de hoge energieprijs dreigen stroomslurpers als Aldel, Akzo, Corus en Pechiney in ernstige problemen te komen.

    Rinse Westra, kaderlid van de bond bij Aldel in Delfzijl, omschrijft de situatie kort en krachtig. "Het gaat niet om 2 procent of zo, maar om 100 procent van ons loon. Als we binnenkort geen nieuwe contract hebben voor goedkope stroom, dan gaat bij ons de deur in het slot."

    Kind van de gasrekening
    De demonstranten gingen in optocht van het Malieveld naar het Plein, bij het Binnenhof. Ze droegen spandoeken met teksten als "Dure energie, einde industrie", "Corus IJmuiden: zonder energie geen toekomst" of "Methanor, kind van de gasrekening". Dit laatste bedrijf is inmiddels juist vanwege de hoge energieprijs gesloten.

    Het probleem is dat Nederlandse bedrijven tot 50 procent meer betalen voor hun energie dan vergelijkbare buitenlandse bedrijven. De bonden, de ondernemingsraden en de werkgevers vinden dat minister Brinkhorst van Economische Zaken hier heel snel wat aan moet doen. "Het is niet vijf voor twaalf, maar vijf over twaalf, zei een van de sprekers.

    Nadat een delegatie, met onder andere voorzitter Jaap Jongejan van de CNV BedrijvenBond en de Groningse commissaris van de koningin Hans Alders, boden leden van de vaste commissie voor economische zaken een petitie aan met het verzoek zeer snel in te grijpen. Anders verdwijnen volgend jaar duizenden banen en op langere termijn tienduizenden (inclusief werkgelegenheid van toeleverende bedrijven).

    Na het aanbieden van de petitie kwamen de kamerleden naar buiten om op een podium hun standpunten weer te geven. Alle politieke partijen waren het er roerend over eens: Brinkhorst moet ingrijpen. Zoals Hessels van het CDA het verwoordde: "We laten u niet in de kou staan."

    Inmiddels is duidelijk dat de commissie op zeer korte termijn een debat met de bewindsman wil om hem tot daden aan te sporen.

    Eerlijke regels
    Juist om dit soort problemen te voorkomen heeft de CNV BedrijvenBond het initiatief genomen een onderzoek te beginnen naar de spelregels in diverse landen. De bond wil weten wat nodig is om eerlijke concurrentie mogelijk te maken. Voorzitter Jongejan: "Vorig jaar april stonden we ook op het Malieveld en het plein. Toen met werknemers en werkgevers in de scheepsbouw, omdat minister Brinkhorst de scheepsbouw niet wilde subsidiëren terwijl andere landen dat wel deden. Pas na dit aandringen zijn de spelregels op dit gebied gelijker geworden." Volgens Jongejan kunnen Nederlandse bedrijven de concurrentie best aan, maar "er wordt wel heel veel aan spelbederf gedaan. We willen weten wat er allemaal nodig is om dit uit te bannen."


    Morgen een belangrijke dag voor de Noordelijke regio Corus Akzo en anderen,zou de kamer deze regering kunnen bewegen eindelijk iets te doen aan de verdere afbraak van werkgelegenheid en vooral in een industrie die nooit meer terugkomt en wij hier met de gebakken peren van een diensten economie blijven zitten waar uiteindelijk geen droog brood in te verdienen is.

    ijzervreter - 8 feb 06, 11:22 | Reageer | Quote | Zoek | Aanbevolen: 0

    Luisteren naar Haags energiedebat
    Om hun oproep tot behoud van hun baan kracht bij te zetten, reizen donderdag 9 februari circa 100 werknemers uit de zware industrie af naar Den Haag. Hun werkgelegenheid en die van vele duizenden collega’s is in gevaar door de hoge energieprijzen.

    De groep werknemers, bestaande uit delegaties van energie-intensieve bedrijven als Corus, Aldel, DSM, Pechiney en Akzo Nobel, wonen in Den Haag het debat bij over de energieprijzen tussen minister Brinkhorst van Economische Zaken en de vaste kamercommissie. Het debat begint circa 10.00 uur.

    Levensgevaar
    De werknemers, daarin gesteund door de CNV BedrijvenBond, willen dat de overheid de energie-intensieve bedrijven de helpende hand reikt en zich niet alleen concentreert op de lange termijn.

    Door aflopende energiecontracten is een bedrijf als aluminiumsmelter Aldel in Delfzijl in levensgevaar. Mocht het bedrijf de poort moeten sluiten, staan op korte termijn circa zeshonderd werknemers op straat en zullen ook banen bij toeleveranciers verdwijnen Eerder al sloot methanolproducent Methanor een deel van de productie. Het overige deel sluit in de loop van dit jaar. Dit kost in totaal circa tweehonderd werknemers hun baan. De vakbeweging vreest dat de in vergelijking met het buitenland torenhoge energieprijs meer bedrijven de das zal omdoen en dat op termijn duizenden banen verdwijnen.

    .
    08-02-2006

    van het corusforum

    Hier lees je nog veel meer achtergrond, hoe men hier het bedrijfsleven de nek aan het omdraaien is.

    www.iex.nl/Forum/Topic/1071197/3/Hoge...

  6. pcrs7 30 december 2013 22:00
    Niet zeuren Roemert ze moeten bestolen worden door de roverheid, zo dat die goede dingen kunnen doen met het geld.
  7. [verwijderd] 30 december 2013 22:03
    Hier roepen de politici dat ze hier niets aan kunnen doen en het buiten hun mogelijkheden valt hier op de oneerlijke concurrentie met hulp van energie bedrijven.

    In Duitsland blijken ze dat wel aan te kunnen pakken, net zoals in Frankrijk bij Peugeot een Italie bij Alitalia.

    Even een mooi voorbeeld en bewijs dat de politiek toch een woordje meespreekt in de uiteindelijke prijs,hopelijk krijgen onze 'senioren' een moment dat ze dat ook doorkrijgen.

    zo 18 dec 2005, 18:19
    Duitse deelstaat blokkeert verhoging stroomprijs
    WIESBADEN - Voor het eerst heeft een Duitse deelstaat de verhoging van de stroomprijs geblokkeerd. De regering van Hessen voelt niets voor de voorgestelde prijsstijgingen van de energiemaatschappijen. Dat meldden Duitse media zondag.

    De stroomleveranciers vroegen bij het ministerie van Economische Zaken toestemming voor verhogingen tot ruim 6 procent op 1 januari. Minister Rhiel wees de verzoeken van de vijftig firma's af als „onacceptabel”, omdat zij niet konden aantonen dat de verhogingen noodzakelijk zijn.

    Na de prijsverhogingen van benzine, diesel, gas en stookolie zijn extra lasten voor veel huishoudens niet meer op te brengen, aldus de bewindsman. De energieleveranciers wilden in totaal ruim 100 miljoen euro meer verdienen. Een gezin met vier personen zou jaarlijks ongeveer 40 euro extra kwijt zijn. Rhiel zei dat hij niet langer wil dat de consument de „melkkoe” van de winstmakende energieleveranciers is.

    Tot nu toe golden de aanvragen van de maatschappijen als formaliteit, omdat zij steeds werden goedgekeurd. De concerns laakten het besluit van Hessen en beraadden zich op stappen.

    De Duitse Consumentenbond begroette de stap van Hessen als „voorbeeldig” voor de andere deelstaten.
  8. [verwijderd] 30 december 2013 22:06
    quote:

    pcrs7 schreef op 30 december 2013 22:00:

    Niet zeuren Roemert ze moeten bestolen worden door de roverheid, zo dat die goede dingen kunnen doen met het geld.
    Een enigsinds normale reactie van jouw, is ook vergeefs wachten.

    Fijne jaarwisseling.
  9. [verwijderd] 30 december 2013 22:11
    quote:

    nobahamas schreef op 30 december 2013 19:08:

    Nog even en Groningen scheidt zich af van "De NederLanden" en sluit zich aan bij de Noord Duitse Staten.
    Ik denk zomaar dat de meerderheid van de bevolking van Delfzijl liever Duits was geweest.
    Minimaal 4 electriciteits centrales liggen binnen een straal van 15km van de Aldel fabrieken, waaronder een van de meest efficiente van Europa, gas wat ze stoken zit direct onder hun bodem, liggen aan een zeehaven rechtstreeks vanaf zee te bereiken.
    En dan niet net zo goedkoop kunnen leveren als in Voerde Duitsland, midden in het land.
    Het is een onverkoopbare schande.
  10. forum rang 6 haas 30 december 2013 22:15
    verdere leegloop van de buitengebieden in Nederland
    ===============================================
    stank voor dank,
    gaswinning in Groningen voor opwekken van elektriciteit,
    aardbevingen met scheuren in de woningen van deze werknemers

    En nu ontslag als dank
  11. pcrs7 30 december 2013 22:32
    ipv een prijsverhoging verbieden zou je ook concurrentie kunnen toestaan of regulering kunnen verminderen. Ik hoorde een keer van iemand van eneco dat ze meer dan 50 audits krijgen per jaar. Dat betekent elke week een audit. Dat gaat natuurlijk bakken met geld kosten en een hele afdeling is bezig met audits. Daar heeft ook een zooi raamambtenaren 'werk' van en die breiden dan weer het aantal regels uit, zodat hun machtsbasis en invloed verder wordt vergroot. De kosten worden natuurlijk weer verhaald op de klant.

    Je zou natuurlijk ook de klant kunnen laten reguleren, dan komt de meest efficiente bovendrijven.
  12. forum rang 10 voda 31 december 2013 12:49
    Curator schat schuld Aldel op 25 miljoen euro

    DINSDAG 31 DECEMBER 2013, 12:33 uur | 19 keer gelezen

    DELFZIJL (AFN) - De schuld van aluminiumproducent Aldel, die maandag failliet werd verklaard, bedraagt volgens een eerste schatting van de curator circa 25 miljoen euro. Volgens curator Erik Eshuis gaat het onder meer om betalingsachterstanden aan energiemaatschappijen en andere leveranciers, zo liet hij dinsdag weten.

    De curator zegt verbaasd te zijn over het feit dat Aldel failliet is gegaan, ondanks het feit dat provincie en Rijk onlangs nog een overbruggingskrediet van 8 miljoen euro beschikbaar stelden. “Dat bevreemdt wel een beetje. Maar anderzijds: met dat geld is ook tijd gekocht om langer naar een oplossing te zoeken. Zonder dat geld zou het bedrijf waarschijnlijk 3 maanden eerder failliet zijn gegaan”, aldus de curator in een interview met RTV Noord.

    Volgens Eshuis wordt er voorlopig nog wel doorgeproduceerd, om de laatste voorraden weg te werken en in de hoop het laatste aluminium te kunnen verkopen. De curator sluit in theorie niet uit dat zich een overnamekandidaat meldt, en dat het bedrijf een doorstart kan maken, maar veel hoop daarop heeft hij niet. “Ik vraag me af of iemand het bedrijf wil overnemen, want het probleem van de in vergelijking tot Duitsland hoge energielasten is onopgelost.”
  13. forum rang 6 haas 31 december 2013 12:58
    de schande nabij...................25 miljoen..........!

    PS:
    verdere leegloop van de buitengebieden in Nederland
    ===============================================
    stank voor dank,
    gaswinning in Groningen voor opwekken van elektriciteit,
    aardbevingen met scheuren in de woningen van deze werknemers

    En nu ontslag als dank
    Er staan 4 elektriciteitscentrales in Noord-OOst Nederland
  14. [verwijderd] 31 december 2013 13:01
    quote:

    pcrs7 schreef op 30 december 2013 15:31:

    www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/22174...

    Helaas, hoge energieprijzen vanwege global warming hoax.
    Gelukkig zitten de global warming researchers vastgevroren in het ijs van Antarica, nu ook een Australische ijsbreker vastloopt om ze te bereiken.
    www.cfact.org/2013/12/30/australian-i...

    Rofl.
    Het meest idiote vind ik nog wel dat er een subsidie is gegeven door de staat om een elektra kabel naar DUITSLAND te trekken om dan daar de energie in te kopen tegen een lager tarief en lagere belastingen.
    Hoe krom om en kilometerslange kabel trekken omdat men hier niet in staat is om fatsoenlijke omstandigheden te scheppen voor dergelijke ondernemingen.

    Waar gaan we heen in NL
    Half Nederland tankt al in Duitsland waardoor ook nog eens miljoenen aan BTW wordt misgelopen, gaat lekker zo.
    De inkomstenbelasting die dit bedrijf betaalde zijn we inmiddels ook alweer kwijt samen met de 8 miljoen subsidie.
  15. pcrs7 31 december 2013 14:10
    quote:

    *Joris* schreef op 31 december 2013 13:01:

    [...]
    Waar gaan we heen in NL
    Dat lijkt me wel duidelijk. Ik las ook tot mijn verbijstering dat Maastricht een diploma gaat eisen voor oud papier ophalen. Daar betalen ze dan een prive bedrijf voor en vergoeden de vrijwilligers voor misgelopen inkomsten. Daarnaast krijgt iedereen een cursus betaald van 135 pp
    www.telegraaf.nl/binnenland/22174921/...

    De roverheid gaat overal tussen zitten met subsidies en belastingen en regels. Soms zou je echter zeggen dat ze niet helemaal het maximum aan uitbuiting er uithalen. Een kabel subsidieeren waarmee het bedrijf belasting kan ontwijken, lijkt daar 1 van.

    Het komt echter wel vaker voor. In de VS gaven ambtenaren ook aan onderdanen aan hoe deze de belasting/regels van Obamacare konden omzeilen.
  16. forum rang 6 haas 2 januari 2014 02:47
    nog even wat "nws "
    'n plofkip biedt meer dan dat geneuzel van Kamp
    imo, zeer slechte minister,zit geen pit in,procedure neuker:-)
    ======================================================================

    sept 2013
    Minister Henk Kamp wil volgens het Nederlands Dagblad dat er een verlaging komt van de transportkosten op korte termijn. De maatregel moet er voor zorgen dat bedrijven die een groot energieverbruik hebben zo financiele problemen kunnen voorkomen.
    Verlaging van 90% aan transportkosten
    De transportkosten in Duitsland zijn een stuk lager, en Minister Henk Kamp wil vergelijkbare prijzen zoals dat in Duitsland het geval is. Afgelopen woensdag heeft de Tweede kamer gedebateerd hierover, voorbeeld is een Gronings bedrijf een metaalsmelter genaamd Aldel, dit bedrijf is financieel in zwaar weer terecht gekomen omdat het het hoofd niet meer kon bieden aan de concurerende prijzen. Soortgelijke bedrijven betalen in het buitenland veel minder aan elektriciteit. Het plan was al voorgesteld om vanaf januari 2014 de transportkosten te verlagen met 50% maar de Minister wil dat de verlaging naar 90% gaat om de financiële klappen voor de bedrijven te verzachten.
    Energietransport staat los van energieleverancier

    Ons energietransport valt onder de regionale netbeheerders, zij hanteren de kosten voor transport voor onze gas en elektriciteitslevering. In 2011 al stegen de kosten voor het energietransport al met gemiddeld 9%, en dit is alleen maar opgelopen.
    Nederlandse transportkosten kost Nederlandse bedrijven de kop

    De Tweede kamer vroeg vorig jaar al de Europese Commissie een onderzoek te starten naar de hoogte van de Nederlandse transportkosten, dit omdat de bedrijven in Duitsland veel meer korting krijgen op hun transportprijzen voor energie. Nederlandse Metaalbedrijven en Aluminiumsmelterijen krijgen namelijk geen korting op de transportkosten.
  17. [verwijderd] 2 januari 2014 06:34
    Ik wil het vuurtje niet opstoken. Maar een groot deel van de energieprijzen in NL bestaat uit energiebelasting en btw die jaarlijks flink verhoogd worden.
  18. forum rang 4 New dawn 2 januari 2014 08:06
    quote:

    gatekeeper schreef op 2 januari 2014 06:34:

    Ik wil het vuurtje niet opstoken. Maar een groot deel van de energieprijzen in NL bestaat uit energiebelasting en btw die jaarlijks flink verhoogd worden.
    Zo is het en het draait bepaalde industrie de nek om.

    Hoe was het ook al weer ? "We heffen belasting op energie om het verbruik te minderen i.v.m. het milieu".

    Intussen is er geen gelijk speelveld meer met bv de BRD voor de industrie.
  19. forum rang 9 josti5 2 januari 2014 08:53
    quote:

    nobahamas schreef op 30 december 2013 19:08:

    Nog even en Groningen scheidt zich af van "De NederLanden" en sluit zich aan bij de Noord Duitse Staten.
    Ik denk zomaar dat de meerderheid van de bevolking van Delfzijl liever Duits was geweest.
    Feitelijk is Nederland gewoon al een Duitse deelstaat, al willen de captains of industry, de banken en dús de politiek doen blijven voorkomen, alsof wij één van de USA-staten zijn.
    Als eindelijk eens, na bijna 70 jaar, de resterende anti-Duitse sentimenten dit land hebben verlaten, is een grote hobbel genomen op weg naar Nederland als deelstaat van Duitsland, als de Duitsers ons tenminste willen hebben -:)
    Met 17 miljoen, almaar verder verarmend, maar onszelf steeds weer overtuigend dat wij een 'rijk land' zijn, een steeds verder afkalvende werkgelegenheid (tuinbouw en bloemenproduktie naar het buitenland, Schiphol weg-verdeeld tussen Parijs en Dubai, de ondergang van winkelcentra door hoge huren en internet)) en een enorme schuld op de nek kunnen wij het op den duur gewoon niet zelfstandig volhouden in de geglobaniseerde wereld.

    En een zelfstandig Nederland veilig in de bedding van Europa??? Dáár hebben wij inmiddels alle ervaring mee...
156 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 8 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.282
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.086
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.870
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.146
Aedifica 2 828
Aegon 3.257 320.010
AFC Ajax 537 7.010
Affimed NV 2 5.735
ageas 5.843 109.775
Agfa-Gevaert 13 1.854
Ahold 3.536 73.977
Air France - KLM 1.024 34.302
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.682
Alfen 12 16.001
Allfunds Group 3 1.122
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 324
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.756
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.155
AMG 965 125.587
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.512
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 381
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.103
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.575
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.092
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.248
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.534
ASML 1.762 76.468
ASR Nederland 18 4.117
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.626
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.657

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht