Forum: Koffiekamer » Beurscompetitie Europa 2017 | Beursduivel.be

Beurscompetitie Europa 2017

2.479 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 120 121 122 123 124 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Coldplay
1
Beurscompetitie Europa 2017

Voor het komende beursjaar 2017 wordt vanaf deze plaats gestart met de 4e editie van de Europese Beurscompetitie.

De spelleiding heeft een voorselectie gemaakt van large-, mid- en small cap aandelen uit 11 Europese landen, te weten : Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Spanje, Zwitserland, Italië, Denemarken, Zweden en Finland. De aandelen zijn opgenomen in de keuzelijst.

Elke deelnemer dient een portefeuille met 10 aandelen samen te stellen die afkomstig zijn uit deze lijst. Van deze aandelen wordt periodiek het rendement berekend.

Hij/zij kan zich inschrijven als Buy & Hold speler of als Wisselaar. De Buy & Hold speler legt zijn keuze voor het gehele jaar vast. De wisselaar kan zijn portefeuille bij overgang tussen de kwartalen van samenstelling veranderen.

Het totale rendement is opgebouwd uit koers -, valuta - en dividend rendement.

Totaal rend% = Koers rend% + dividend% + valuta rendement.

Bij de overgang naar een nieuw kwartaal wordt de portefeuille geherbalanceerd, d.w.z. het tot dan behaalde rendement wordt in gelijke delen verdeeld over de nieuwe aandelen in de portefeuille.

De deelnemer die met zijn portefeuille na afloop van het beursjaar 2017 het hoogste totale rendement heeft behaald wordt uitgeroepen tot winnaar van de competitie.

Er worden verschillende nevenklassementen bijgehouden, waaronder het wisselklassement. De deelnemer die in vergelijking met zijn aanvangsportefeuille het hoogste rendement heeft behaald is de beste wisselaar.

Elke deelnemer kan zijn portefeuille rendement toetsen aan het rendement van 1 of 2 benchmarks. Hiervoor zal separaat een lijst met benchmarks worden aangeboden. Deze keuze kan hij bij zijn opgave kenbaar maken. Indien hij geen benchmark opgeeft wordt zijn portefeuille rendement standaard met de FTSE Euro Top100 (E100) vergeleken.

Coldplay
0
BCE17 spelregels

De spelregels voor de Beurscompetitie editie 2017 luiden:

1) Stel een portefeuille samen bestaande uit 10 aandelen die voorkomen op de keuzelijst (zie bijlage). Elk aandeel kan maximaal 1 x in de opgave meegenomen worden. Er kunnen geen cash posities aangehouden worden.

2) Meld je keuze in deze draad, uiterlijk zondag op maandag 1 - 2 januari 2017 00:00 CET.

3) Je keuze uitsluitend in deze vorm opgeven:

alias/AALB/AKZA/ABI/AC/BNP/ADS/BAYN/AAL/ABF/ABBN

De alias is de gebruikersnaam waarmee je bij IEX bent ingeschreven. Je alias en de 10 aandelen zijn gescheiden door een schuine streep (en geen spaties of ander leesteken). De aandelen staan in GROTE letters en volgens de code aangegeven in de keuzelijst.

De volgorde is Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Spanje, Zwitserland, Italië, Scandinavië.

In de keuze lijst maak je je keuze als volgt : van boven naar beneden en van links aar rechts.

Foutieve of te laat ingediende opgaven worden niet geaccepteerd.

4) Je kiest voor deelname als wisselaar of buy & hold belegger. De wisselaar krijgt de mogelijkheid elk kwartaal zijn portefeuille van samenstelling te veranderen. De b&h belegger legt zijn inschrijving voor het gehele jaar vast.

5) Kies je voor deelname als b&h speler, zet dan een * voor je alias, als volgt

*/alias/AALB/AKZA/ABI/AC/BNP/ADS/BAYN/AAL/ABF/ABBN

6) Kies je voor deelname als wisselaar dan kun je vanaf twee weken vóór het einde van het kwartaal een wijziging doorgeven. De aandelen in je fictieve porto worden bij het begin van elk kwartaal herwogen naar gelijke posities. Ook als je niet wijzigt, wordt je portefeuille hergebalanceerd.

7) Dividend wordt niet herbelegd. Het wordt als kasgeld in een renteloos ‘spaarpotje’ gestopt.

Bij passief beleggen wordt het dividendrendement berekend over de koers per einde beursjaar 2015, bij actief beleggen over de slotkoers van het voorafgaande kwartaal.

8) De GBP, CHF, DKK en SEK aandelen koersen worden herberekend tegen de EURO wisselkoers. Op de laatste handelsdag van het kwartaal worden de wissel koersen definitief tegen de laaste notering van het kwartaal. Deze komt overeen met de notering op Bloomberg.com om 23.00 cet van die dag.

9) Tenminste 1x per maand (laatste vrijdag) geeft de spelleiding een update van de ranglijst. Een wekelijkse update is gebruikelijk, maar geen belofte.

10) Minimaal 48 - Maximaal 72 deelnemers.
Bijlage:
Coldplay
0
Deelnemers gezocht !

Op maandag 2 januari 2017 start ik met de nieuwste editie van de Beurscompetitie 2017.

Doe mee met de gegarandeerd leukste beurscompetitie en laat je licht schijnen over de koersontwikkeling van de large-, mid- en small cap aandelen in België, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Spanje, Zwitserland, Italië en Scandinavië.

Er zijn ca 600 keuze aandelen beschikbaar, verdeeld over 11 landen (en 24 sectoren). De hieruit samen te stellen portefeuille bestaat uit 10 aandelen. Maak je keuze als volgt : van boven naar beneden en van links naar rechts.

Ik ben benieuwd naar jullie voorkeur voor 2016. Pak de handschoen op en geef je keuze op voor volgend jaar. Het liefst met een onderbouwing, zodat we er allemaal wat van op kunnen steken.

Inschrijven kan tot uiterlijk zondag op maandag 1 - 2 januari 2016 00:00 CET.

Bijlage:
Coldplay
0
Rend% Aandelen 2016 t/m 16-12

voor de 64 NL - aandelen, incl dividend en uitgesplitst naar kwartaal

Bijlage:
Coldplay
0
Rend% Aandelen 2016 t/m 16-12

voor de Belgische - aandelen, incl dividend en uitgesplitst naar kwartaal

Bijlage:
Coldplay
0
Rend% Aandelen 2016 t/m 16-12

voor de Franse aandelen uit de CAC 40 en NEXT 20, incl dividend en uitgesplitst naar kwartaal

Bijlage:
Coldplay
0
Rend% Aandelen 2016 t/m 16-12

voor de Franse midcap aandelen, incl dividend en uitgesplitst naar kwartaal

Bijlage:
Coldplay
0
Rend% Aandelen 2016 t/m 16-12

voor de Duitse aandelen uit de DAX 30 en TecDax, incl dividend en uitgesplitst naar kwartaal

Bijlage:
Coldplay
0
Rend% Aandelen 2016 t/m 16-12

voor de Duitse MDAX aandelen, incl dividend en uitgesplitst naar kwartaal

Bijlage:
Coldplay
0
Rend% Aandelen 2016 t/m 16-12

voor de Britse FTSE 100 (1-48) aandelen, incl dividend en uitgesplitst naar kwartaal

Bijlage:
Coldplay
0
Rend% Aandelen 2016 t/m 16-12

voor de Britse FTSE 100 (49-96) aandelen, incl dividend en uitgesplitst naar kwartaal

Bijlage:
Coldplay
0
Rend% Aandelen 2016 t/m 16-12

voor de Spaanse IBEX 35 en midcap aandelen, incl dividend en uitgesplitst naar kwartaal

Bijlage:
Coldplay
0
Rend% Aandelen 2016 t/m 16-12

voor de Zwitserse SMI 20 en midcap aandelen, incl dividend en uitgesplitst naar kwartaal

Bijlage:
Coldplay
0
Rend% Aandelen 2016 t/m 16-12

voor de Italiaanse FTSE MIB en MIDCAP aandelen, incl dividend en uitgesplitst naar kwartaal

Bijlage:
Coldplay
0
Rend% Aandelen 2016 t/m 16-12

voor de Nordic aandelen, incl dividend en uitgesplitst naar kwartaal

Bijlage:
Coldplay
0
Model portefeuilles

Elk kwartaal worden op basis van specifieke kenmerken modelportefeuilles samengesteld. De keuze criteria die hebben geleid tot deze portefeuille worden uitgebreid besproken in het draadje 'Rendementsanalyse Europese aandelen' IEX.nl.

Het actuele rendement van de model portefeuilles wordt bijgehouden op de volgende pagina van de Aandelenfabriek :

www.aandelenfabriek.nl/modellen/

Coldplay
0
iShares ETF's / benchmark

De BlackRock iShares ETF's zijn volgens specifieke thema's en wegingen samengestelde mandjes van aandelen die de onderliggende MSCI of STOXX index volgen.

In de bijlage staan een aantal iShares ETF's opgenomen die zijn samengesteld naar indelingen die ook op de BCE van toepassing zijn. Je kunt er ETF's per land, sector, omvang en factor terugvinden.

De rend% in het overzicht zijn bijgewerkt t/m vrijdag 9/12. De deelnemers kunnen uit deze lijst van ETF's een of 2 benchmarks kiezen waar het rendement van hun portefeuille gedurende het jaar mee vergeleken gaat worden.

Bijlage:
Coldplay
0
Rapportages

Gedurende het jaar worden verschillende overzichten gepresenteerd in een wekelijkse / maandelijkse frequentie. Een voorbeeld daarvan is het portefeuille overzicht per deelnemer.

Deze rapportages worden op een speciaal hiervoor ingerichte website aangeboden.

Bijlage:
Coldplay
0
Sectoren

De aandelen zijn ingedeeld in sectoren, super sectoren en industry groups. De rendement percentages van de aandelen gegroepeerd naar sector en uitgesplitst naar dividend en kwartaal staan op de volgende pagina

De 50 nieuwe aandelen voor jaargang 2017 zijn nog niet verwerkt in de actuele sector overzichten. De overzichten per 9/12 zijn op de volgende pagina terug te vinden.

www.aandelenfabriek.nl/super-sectoren/

Coldplay
0
Beurscompetitie Europa 2017

De 4e editie van de Europese Beurscompetitie is vandaag van start gegaan.

Een ieder kan vanuit zijn eigen invalshoek een portefeuille samenstellen. De 1 doet dat random, de ander kiest aandelen die met een 'A' beginnen of alleen aandelen uit een bepaalde sector. Daarnaast zijn er deelnemers die goed ingevoerd zijn in een bedrijf, de business als geen ander kennen en op basis hiervan en de bijkomende toekomstverwachtingen tot een gefundeerde keuze komen.

En er zijn spelers die meer naar fundamentele factoren kijken. Zij kijken daarbij naar profitabilty en value ratio's, vinden spreiding belangrijk en laten het risico binnen de portefeuille niet te hoog oplopen (of juist wel). De ene deelnemer koopt juist de winnaars van het afgelopen kwartaal en als je slim bent geweest in het lopende kwartaal juist de verliezers (van het vorige kwartaal).

Al deze aspecten zijn interessant om onder de loep te nemen en worden in de BCE aan de orde gesteld.

De spelleiding laat deelnemers helemaal vrij in hun keuze van aandelen en toepassing van een strategie waarmee zij het meeste rendement denken te behalen. Juist de uitwisseling van informatie onder elkaar verrijkt en verdiept.

Ik zie je graag bij de 4e editie van de BCE jaargang 2017 en ben meer dan nieuwsgierig naar de samenstelling van jou portefeuille.
2.479 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 120 121 122 123 124 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 567,03 -1,93 -0,34% 18 mei
AMS25-24h 566,01 -1,02 -0,18% 18 mei
BEL 20 3.891,11 -7,46 -0,19% 18 mei
BRX20-24h 3.886,96 -4,15 -0,11% 18 mei
BEL Mid 5.341,97 -10,83 -0,20% 18 mei
France40# 5.607,60 -6,91 -0,12% 18 mei
Germany30^ 13.104,40 +26,68 +0,20% 03:01
Dutch15 14.975,44 -17,64 -0,12% 18 mei
Euro30 17.977,14 -108,06 -0,60% 18 mei
Dow30# 24.718,09 +3,00 +0,01% 18 mei
US500# 2.712,61 -0,36 -0,01% 18 mei
Nasd100# 6.866,82 +0,57 +0,01% 18 mei
Japan225# 22.830,15 -100,22 -0,44% 18 mei
WTI Crude Oil ... 71,65 +0,16 +0,22% 02:29
Brent Crude Oi... 78,71 -0,59 -0,74% 18 mei
Gold World Spo... 1.290,04 -2,42 -0,19% 03:01
EUR/USD 1,1748 -0,0023 -0,20% 03:01

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
Ontex 22,840 +0,240 +1,06% 18 mei
Aperam 41,340 +0,350 +0,85% 18 mei
Engie 14,615 +0,070 +0,48% 18 mei
Dalers Laatst +/- % tijd
Telenet Group 46,920 -1,020 -2,13% 18 mei
bpost 15,680 -0,320 -2,00% 18 mei
Proximus 23,030 -0,400 -1,71% 18 mei

Brussel real time stocks quotedata by Euronext, other by real time BATS Chix.
'Symbol' + '#' = Index indications calculated, real time 24 hours by Commerzbank. Streaming powered by: VWD Group