Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Melexis BE0165385973

Laatste koers (eur)

71,150
  • Verschill

    -0,100 -0,14%
  • Volume

    79.560 Gem. (3M) 38,8K
  • Bied

    71,000  
  • Laat

    73,800  
+ Toevoegen aan watchlist

Forum Melexis geopend

355 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 18 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. IEX - Forummoderator 19 maart 2017 08:33
    Melexis is gespecialiseerd in het ontwerp en de verkoop van halfgeleiders, voornamelijk bestemd voor leveranciers van auto-apparatuur (88% van de omzet). De activiteit van het concern is voornamelijk op 4 productfamilies gericht:

    sensoren: met name interfacecircuits, circuits voor het meten van druk en acceleratie en magnetische sensoren;

    schakelaars: Microcontrollers en geïntegreerde circuits van randapparatuur, bestemd voor verklikkers op het dashboard, de ruitenwissers, het automatisch openen van de deuren, enz.;

    radiofrequentiecircuits: Transmitters, ontvangers, automatische identificatiesystemen, enz.;

    multiplexcircuits: optische en infrarode circuits.

    De omzet per inkomstenbron wordt uitgesplitst tussen de verkoop van producten (99,7%) en diensten op het gebied van onderzoek en ontwikkeling (0,3%).De geografische verdeling van de omzet is de volgende: Duitsland (17,7%), Europa-Midden Oosten-Afrika (22,1%), Azië (46%), Verenigde Staten (9,8%) en Amerika (4,4%).

    Groet Henk
  2. williedevil 31 maart 2017 16:36
    Ik weet niet wat de bedoeling van de forummoderator is met het openen van dit draadje. Maar ik vind het wel leuk dat dit aandeel wat meer aandacht zou kunnen krijgen. Het aandeel Melexis heb ik lange tijd in bezit gehad, maar door winstnemingen en hoogtevrees steeds verder afgebouwd in de hoop eigenlijk om het bij een terugval bij te kunnen kopen, echter die terugval die kwam maar steeds niet.
    Verbazingwekkend hoe goed dit bedrijf presteert. Volgens eigen zeggen zitten er per auto die wereldwijd verkocht wordt gemiddeld 8 chips van Melexis in.
    Buiten dat zij erg op de autoindustrie inspelen, met name ook op het gebied van het autonome rijden leveren zij ook chips op andere gebieden. Het Internet of Things gaat ook aan Melexis niet voorbij.
    Keer op keer weer presteert dit bedrijf boven verwachting, ik vraag me steeds af waar dit eindigt. Het zou natuurlijk wel eens kunnen eindigen in een overname. Als je kijkt wat ander aandelen en bedrijven in dit marktsegment aan het doen zijn, zou ik er niet raar van opkijken als dit bedrijf ook opgeslokt gaat worden door een van de groten. Kijk wat er gebeurt met Mobileye, NXP, Sierra Wireless. Uitermate interessante bewegingen. Ik ben voorzichtig weer aan het uitbreiden ondanks de hoge koers.
  3. forum rang 10 DeZwarteRidder 20 april 2017 07:06
    Melexis Q1 2017 resultaten - Omzetgroei van 13% in het eerste kwartaal

    Gerelateerd: Melexis 78,500 +0,69%

    De omzet voor het eerste kwartaal van 2017 bedroeg 123.6 miljoen EUR, een stijging van 13% in vergelijking met hetzelfde kwartaal van het vorige jaar en een stijging van 3% in vergelijking met het vorige kwartaal
  4. Visser72 22 april 2017 12:40
    Toch apart dat er vrijdag ruim 4% vanaf ging, waarschijnlijk winstnemingen.
    Ik zie dit aandeel echt voor de langere termijn, alle staat op groen voor dit bedrijf, groei in de automobil industrie door de grote en snele ontwikkeling, uitbreiding naar andere industrieen en een overname is altijd een mogelijkheid voor z'n mooi bedrijf... ik zie niet zo snel grote negatieve dingen.
  5. williedevil 3 mei 2017 14:19
    Ik beschouw de huidige terugval van Melexis als een normale correctie. Het aandeel was de afglopen maanden te hard gestegen. De fundamentals van het bedrijf zijn onverminderd goed en bij de 1e kwartaalcijfers bevestigd. Internet of things en het autonome rijden zijn de grote drivers voor dit bedrijf. Ik kan het niet staven, maar het lijkt me vreemd als er door diverse grotere partijen niet naar dit bedrijf gekeken wordt voor een overname. Langzaamaan koop ik op dips zoals vandaag weer een plukje bij, waarbij ik er van uit ga dat tegen de tijd van de jaarcijfers dit aandeel wel weer is bijgetrokken.
  6. [verwijderd] 14 mei 2017 17:51
    Komt goed met Melexis. Zoals Willie reeds aanhaalde, even een correctie om op adem te komen. Dan rustig door naar de 100 €. Omlaag zullen ze niet meer gaan, integendeel...
    En dan is het wachten op een overname of toch zelfstandig verdergaan, voor zover ze hun technologische voorsprong kunnen behouden!
  7. williedevil 2 augustus 2017 11:47
    Vandaag bevestigen de cijfers maar weer eens hoe goed het bedrijf er voor staat.
    Ik denk dat ze boven hun voorgaande top zouden moeten kunnen uitstijgen. Langzamerhand met die steeds hogere verwachtingen loopt de overwaardering zoals door een aantal analisten gemeld er ook wel een beetje uit. Ik verwacht dat die toch met nieuwe hogere koersdoelen gaan komen. Blijft nog het feit over dat het bedrijf in mijn ogen een overnameprooi zou kunnen zijn. 8 chips per verkochte auto wereldwijd is toch niet niks!!!
  8. williedevil 13 oktober 2017 10:53
    Kan wel tegen mezelf blijven praten, maar voorlopig gaat het heel behoorlijk met Melexis.
    Over de hele wereld worden bedrijven op het gebied van autonoom rijden overgenomen door de grote partijen. Ben benieuwd wanneer Melexis aan de beurt is. Zo niet dan redden ze het wel op eigen kracht (heel anders dan bijv. PostNL)
  9. williedevil 14 december 2017 10:15
    Een koopaanbeveling voor Melexis en ik denk niet onterecht na de terugtrekkendse beweging van de afgelopen maanden.
    Melexis blijft in mijn ogen een sterk bedrijf, met een voortdurend oplopend resultaat!! Misschien zelfs wel een overnamekandidaat,

    Melexis (09:54)
    EUR 82,350 +0,130 (+0,16%)

    (ABM FN) KBC Securities heeft het advies op Melexis verhoogd van Accumuleren naar Kopen en het koersdoel van 90,00 naar 92,00 euro. Dit bleek woensdag uit een analistenrapport.

    Analist Guy Sips is positiever over het aandeel van de chipbakker omdat de chipindustrie en wereldeconomie in 2018 verder zullen groeien, waarbij China een cruciale rol speelt, volgens een rapport van IC Insights. De sector moet groeien van 364 miljard dollar dit jaar naar 460 miljard dollar in 2022. In de automotive sector zal de verkoop van chips dit jaar met 22 procent stijgen en volgend jaar met 16 procent.

    "Op korte termijn zal de mondiale productie van lichte voertuigen geleidelijk groeien en de toevoeging van halfgeleiders per auto dus ook", aldus Sips, die ook de lange termijn vooruitzichten voor Melexis nog steeds sterk vindt vanwege de innovatieve producten die de chipbakker levert.

    Melexis is niet alleen goed gepositioneerd met zijn technologie, volgens de marktvorser, maar loopt ook voor op de concurrentie in de groeiende markt voor zelfrijdende voertuigen.

    Naast de koopaanbeveling van Sips, wordt het aandeel van Melexis ook op de favorietenlijst gezet voor 2018, vanwege de structurele trend dat er een toenemende vraag is naar meer milieuvriendelijke en veiligere auto's.

    Het aandeel Melexis noteerde woensdag 1,1 procent hoger op 81,07 euro.
    ABM Financial News; pers@abmfn.be ; +32(0)78 486 481
  10. williedevil 7 februari 2018 22:21
    Heb helaas toch weer te vroeg afgebouwd, dacht dat het de grootste stijging wel gehad zou hebben, temeer daar er geen analist is die voor dit aandeel een hoger koersdoel heeft dan de huidige koers.
    Toch blijft dit aandeel in mijn ogen een aandeel om in de gaten te houden. Soms zakt het overmatig, op dat soort dippen is het koopwaardig, wat een cliché, Maar toch. Het heeft me nog nooit teleurgesteld en ze doen succesvol steeds meer moeite om meer chips in elke auto van de wereld te krijgen. Nu al heeft iedere auto in de wereld gemiddeld 10 chips van melexis aan boord. Een jaar of wat geleden was dat nog 'maar' 8 stuks.
    Ik wacht de dip af om uit te breiden.
  11. BelgFre 1 augustus 2018 08:33
    melexis boven de verwachting
    maar wil niet zeggen dat het groen wordt
    elke miereneuker vindt wel iets om het rood te krijgen
  12. [verwijderd] 1 augustus 2018 10:02
    Ik ben eens benieuwd wanneer UBS zijn kar gaat keren en het verkoopadvies dat zij al jaren hanteren gaan omzetten in een positievere, meer realistische beoordeling van dit bedrijf.
  13. BelgFre 1 augustus 2018 10:22
    ik vrees van nooit
    bepaalde bedrijven zullen een slecht “imago” blijven hebben.
    inbev, iba, melexis
    zijn bedrijven die niet te groot of duur mogen worden imo

    inbev zie ik bv nooit boven de 105€/a gaan
    idem voor melexis
  14. [verwijderd] 9 augustus 2018 11:00
    quote:

    BelgFre schreef op 1 augustus 2018 10:22:

    ik vrees van nooit
    bepaalde bedrijven zullen een slecht “imago” blijven hebben.
    inbev, iba, melexis
    zijn bedrijven die niet te groot of duur mogen worden imo

    inbev zie ik bv nooit boven de 105€/a gaan
    idem voor melexis

    Enkele jaren geleden dacht ik ook dat het maximum bereikt was voor Melexis. Ik heb ze toen met een bescheiden winstje verkocht aan 50,5€. Sindsdien neem ik elk advies dat UBS uitbrengt met een flinke korrel zout.
    Nu toch weer ingestapt tijdens het dipje met de bedoeling om ze vast te houden, tenzij er iets ernstigs moest gebeuren met het bedrijf of de markt. De markt voor chips groeit nog steeds en Melexis heeft een stevige reputatie, vooral in de auto-industrie. De groeicijfers liegen er niet om.
  15. BelgFre 9 augustus 2018 12:05
    Klopt
    en aan 75-80 kopen is imo geen risico
    melexis heeft zijn staat van dienst
    en zijn strepen reeds
355 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 18 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht