Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Overnamegeruchten

26 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 DeZwarteRidder 16 juli 2017 09:42
    'Unilever strijdt met Hormel Foods om overname voedseltak Reckitt'

    Gepubliceerd: 16 juli 2017 09:13 Laatste update: 16 juli 2017 09:15

    Unilever wil de voedseltak van het Britse bedrijf Reckitt Benckiser kopen. Dat meldt de Britse krant Sunday Times op basis van anonieme bronnen.

    Het Brits-Nederlandse bedrijf strijdt volgens de krant nog met vleeswarenproducent Hormel Foods. Met de overname zou een bedrag van 2,2 miljard pond (ruim 2,5 miljard euro) gemoeid zijn.

    Eerder deze maand schroefde Reckitt de omzetprognose nog terug, nadat het bedrijf getroffen was door de cyberaanval met Petya-ransomware. Het bedrijf, dat onder meer bekend is van Durex, Calgon, Nurofen en Clearasil, had daardoor te maken met productieproblemen in de fabrieken.

    Door: NU.nl/Reuters
  2. forum rang 10 DeZwarteRidder 16 juli 2017 12:19
    'Unilever heeft trek in Franse mosterd'
    1 uur geleden Edwin van der Schoot

    Utrecht - Unilever is één van de mogelijke bieders op de mosterd- en ketchupproductie van concurrent Reckitt Benckiser (RB).

    Dat stelt de Britse krant Sunday Times.

    Unilever zou concurrentie hebben van onder meer Hormel Foods, een Amerikaanse producent van levensmiddelen.

    Reckitt Benckiser is van oorsprong net als Unilever een conglomeraat in schoonmaakmiddelen, personal care, en levensmiddelen. Het Brits-Duitse bedrijf is sinds de jaren '90 meer- en meer uit levensmiddelen gestapt. Weliswaar is het nog eigenaar van anti-keelpijn pastiles Strepsils en kocht het voor $16,6 miljard babymelkproducent Mead Johnson, klassieke voedselproductie maakt nog 4% uit van RB's omzet.

    Cillit Bang, Clearasil, Calgon en Durex zijn de bekendste merken van RB. De 'Franse Mosterd en ketchupdivisie', die tot de wortels van het Britse deel van RB behoren, is goed voor zo'n €400 miljoen omzet per jaar. RB zou hopen op een bod van €2,5 miljard, aldus de Sunday Times.

    Kraft Heinz

    In april besloot RB dit onderdeel eventueel te verkopen, in het kielzog van de schokgolf in de levensmiddelenindustrie veroorzaakt door het overnamebod van Kraft Heinz op Unilever. Unilever wuifde die poging weg, maar besloot wel tot een heroverweging van zijn portefeuille. Datzelfde deden concurrenten in de jarenlang redelijk stabiele en volgens critici ingedutte sector, die door de Braziliaanse durfinvesteerders achter Kraft Heinz nu is wakkergeschud.

    Eén van de acties die Unilever juist aankondigde, was het aanwenden van cash voor overnames, om extra te groeien. Unilever is al eigenaar van een aantal andere sauzen, waaronder Hellmans mayonaise.

    Premie

    Of Unilever daadwerkelijk bereid zou zijn om een stevige premie voor een vrij klassiek en weinig innovatief onderdeel van een concurrerend bedrijf, lijkt twijfelachtig. "Unilever zal zijn eigen aandeelhouders willen laten zien, dat het juist gedisciplineerd met kapitaal om kan gaan," aldus een zakenbankier die meerdere deals in de levensmiddelenindustrie uitonderhandelde.

    Of RB daadwerkelijk tot een verkoop van zijn sauzen overgaat, wil het bedrijf nog niet laten weten. Unilever laat in een reactie aan DFT weten 'niet op dergelijke marktgeruchten in te gaan.'

    De geraadpleegde bankier weet dat RB op zoek is naar cash, om een overbruggingsfinanciering voor de aankoop van Mead Johnson in te lossen, wat de waarschijnlijkheid van een verkoop vergroot.

    RB stond van 1999 tot 2011 onder leiding van de Nederlander Bart Becht. Hij leidt tegenwoordig het investeringsfonds van één van de 19e eeuwse oprichtersfamilies, de Reimanns. Dit fonds is eigenaar van onder meer Douwe Egberts.

    Unilever is zelf druk doende met een verkoopproces van zijn maragrine-tak. Het bedrijf komt op 20 juli met halfjaarcijfers.

    Marktleider Nestlé werd afgelopen maand opgeschud door de entree van de activistische belegger Third Point onder zijn aandeelhouders. Third Point trekt samen op met Jan Bennink.
  3. forum rang 10 DeZwarteRidder 17 juli 2017 10:59
    'Blik op vele overnamegeruchten rond Unilever'

    Gepubliceerd op 17 jul 2017 om 10:21 | Views: 689

    Unilever Cert. 10:39
    49,65 +0,09 (+0,18%)

    AMSTERDAM (AFN) - De blik van beleggers zal bij de publicatie van de cijfers van Unilever vooral gericht zijn op de vele overnamegeruchten die rondzingen rond het bedrijf. Zo zou Unilever zijn ogen hebben laten vallen op de voedseldivisie van het Britse Reckitt Benckiser en zou de kans groot zijn dat het Amerikaanse Kraft Heinz met een vijandig bod gaat komen op Unilever.

    Unilever komt donderdag voorbeurs met zijn resultaten. De krant Sunday Times meldde dat Unilever in een overnamestrijd is verwikkeld met het Amerikaanse Hormel Foods om de levensmiddelentak van Reckitt, die bestaat uit mosterd- en ketchupmerk French's en Frank's RedHot Sauce. Reckitt had in april al laten weten een verkoop te overwegen van het onderdeel dat 2,5 miljard euro waard zou zijn.

    Ook kwamen in mei mediaberichten naar buiten dat Unilever in de markt zou zijn voor een overname van Colgate-Palmolive. Dat bedrijf zou zichzelf te koop hebben gezet en Unilever zou een van de partijen zijn die interesse heeft getoond.

    Kraft Heinz

    Daarnaast is Kraft Heinz volgens analisten van Susquehanna niet van plan om Unilever weg te laten komen, na het mislukken van een overnamepoging begin dit jaar. De analisten achten het zeer waarschijnlijk dat Kraft Heinz met een vijandig bod gaat komen, dat mogelijk 200 miljard dollar kan bedragen.

    Om beleggers te overtuigen van zijn aantrekkelijkheid als zelfstandig bedrijf kondigde Unilever eerder dit jaar aan afscheid te nemen van de margarinetak, met merken als Becel, Blue Band, Bona en Zeeuws Meisje. De deal moet samen met andere kostenbesparingen zorgen voor een hogere winstgevendheid, in combinatie met de inkoop van eigen aandelen en een hoger dividend. Mogelijk geeft Unilever meer nieuws rond de verkoop van de margarinetak.

    Unilever heeft zelf een consensus op de website gepubliceerd met de analistenverwachtingen. Daaruit komt naar voren dat in de eerste helft van dit jaar waarschijnlijk een hogere omzet en winst in de boeken werd gezet. De omzet wordt geraamd op 27,8 miljard euro, tegen 26,3 miljard euro een jaar eerder. De nettowinst is volgens de verwachtingen gestegen tot 3,3 miljard euro, van 2,7 miljard euro vorig jaar.
  4. forum rang 10 DeZwarteRidder 18 juli 2017 07:44
    Geruchten van beursblogger Zak Mir
    Gisteren, 20:28

    Geruchten zijn er altijd in de markt. De laatste tijd horen we bijvoorbeeld regelmatig van Zak Mir, een Britse analist die continu uitspraken doet over mogelijke fusie- en overnameplannen van ondernemingen via zijn blog ‘Wallstreet Wires’.

    Zulke geruchten, waar of niet waar, zijn natuurlijk smakelijk voer voor de pers, maar ze kunnen ook hun weerslag hebben op de financiële markt.

    Als beurs zijn we voortdurend bezig met het monitoren en beschermen van de markt. Dit is nodig omdat het onze taak is om eerlijke en transparante handel te waarborgen, maar ook in toenemende mate om de continue stroom aan informatie en verbeterde technologie. Wanneer beleggers namelijk blind acteren op de informatie die hen tegemoet komt, via blogs als Wallstreet Wires, vergroot dit de kans op onverwachts grote koersbewegingen. Om de mogelijke gevolgen hiervan in goede banen te leiden, kunnen wij terugvallen op maatregelen zoals onze ’trading safeguards’.
    Bevroren

    Het principe is simpel, wij hebben bepaalde bandbreedtes ingesteld waarbinnen de koers van een aandeel zich kan bewegen. Wanneer de koers van het aandeel te snel stijgt of daalt, breekt die door de bandbreedte heen en wordt de handel in het aandeel automatisch en kort ‘bevroren’. Die paar minuten geven onze market surveillance afdeling de tijd om te kijken wat er mogelijk speelt.

    Voordat de handel in het aandeel weer wordt hervat, wordt de bandbreedte rondom de koers opnieuw berekend. Dit proces herhaalt zich, tot de handel in het aandeel stabiliseert. Wat we hiermee in feite voorkomen, is dat de koers van een aandeel niet in een keer tot een dieptepunt zakt.

    Bescherming

    Onlangs hebben wij deze maatregelen aangescherpt. Helaas is dit nog niet overal de praktijk en is het voorbehouden aan gereguleerde beurzen. In de VS is er één centraal prijsmechanisme die orders automatisch stuurt naar het platform met de beste prijs. Wanneer een aandeel op de beurs ‘bevroren’ wordt, maar op andere platformen open blijft, dan verplaatst het volume zich naar de minst gereguleerde markt - waar de order nog wel uitgevoerd kan worden.

    De Flash Crash op de Amerikaanse effectenbeurs, liet zien wat daar de gevolgen van kunnen zijn. In enkele minuten daalde de Dow Jonesindex met bijna 1000 punten. Onze trading safeguards zorgen voor een mate van bescherming, waarbij het uitoefenen van een transactie van ongewone grootte, niet zomaar kan leiden tot een enorme beweging.

    Waarheidsgehalte

    Helaas kunnen trading safeguards het waarheidsgehalte van nieuws niet uitfilteren. Mijn motto is daarom: ’Trust but verify’. De uitspraken van Zak Mir kunnen immers best een goede bron zijn, maar wanneer deze geruchten onterecht de aura van waarheid krijgen, is het prettig dat trading safeguards een bepaald vangnet bieden.

    Maurice van Tilburg is ceo van Euronext Amsterdam
  5. forum rang 10 DeZwarteRidder 19 juli 2017 08:43
    Onderdeel Reckitt niet naar Unilever

    Gepubliceerd op 19 jul 2017 om 06:50 | Views: 661

    Unilever Cert. 18 jul
    49,26 0,00 (0,00%)

    LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse McCormick neemt de levensmiddelentak van het Britse Reckitt Benckiser (RB) over, voor circa 4,2 miljard dollar. Dat werd in de nacht van dinsdag op woensdag bekendgemaakt. Naar verluidt had ook Unilever interesse in het onderdeel.

    Onder de levensmiddelentak van RB vallen mosterd- en ketchupmerk French's en Frank's RedHot Sauce. RB had in april al laten weten een verkoop te overwegen van het onderdeel. Het bedrijf houdt zich voornamelijk bezig met consumentenproducten als Clearasil, Durex, Nurofen, Cillit Bang en Strepsils en nam eerder dit jaar babyvoedingsmaker Mead Johnson over.

    De jaaromzet van de levensmiddelendivisie van RB ligt op meer dan 450 miljoen euro. Daarmee is het onderdeel goed voor circa 4 procent van de totale omzet van RB.

    Een overname van de levensmiddelentak van Reckitt Benckiser door Unilever zou een twijfelachtige stap zijn, aldus analisten van RBC eerder al op een ingewijdenverhaal van de Financial Times. Een deal zou namelijk vragen oproepen over de strategische richting en de financiële discipline van Unilever.
    Community trend
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 19 juli 2017 08:45
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 16 juli 2017 12:19:

    'Unilever heeft trek in Franse mosterd'
    1 uur geleden Edwin van der Schoot

    Utrecht - Unilever is één van de mogelijke bieders op de mosterd- en ketchupproductie van concurrent Reckitt Benckiser (RB).

    Dat stelt de Britse krant Sunday Times.

    Unilever zou concurrentie hebben van onder meer Hormel Foods, een Amerikaanse producent van levensmiddelen.

    Reckitt Benckiser is van oorsprong net als Unilever een conglomeraat in schoonmaakmiddelen, personal care, en levensmiddelen. Het Brits-Duitse bedrijf is sinds de jaren '90 meer- en meer uit levensmiddelen gestapt. Weliswaar is het nog eigenaar van anti-keelpijn pastiles Strepsils en kocht het voor $16,6 miljard babymelkproducent Mead Johnson, klassieke voedselproductie maakt nog 4% uit van RB's omzet.

    Cillit Bang, Clearasil, Calgon en Durex zijn de bekendste merken van RB. De 'Franse Mosterd en ketchupdivisie', die tot de wortels van het Britse deel van RB behoren, is goed voor zo'n €400 miljoen omzet per jaar. RB zou hopen op een bod van €2,5 miljard, aldus de Sunday Times.

    Kraft Heinz

    In april besloot RB dit onderdeel eventueel te verkopen, in het kielzog van de schokgolf in de levensmiddelenindustrie veroorzaakt door het overnamebod van Kraft Heinz op Unilever. Unilever wuifde die poging weg, maar besloot wel tot een heroverweging van zijn portefeuille. Datzelfde deden concurrenten in de jarenlang redelijk stabiele en volgens critici ingedutte sector, die door de Braziliaanse durfinvesteerders achter Kraft Heinz nu is wakkergeschud.

    Eén van de acties die Unilever juist aankondigde, was het aanwenden van cash voor overnames, om extra te groeien. Unilever is al eigenaar van een aantal andere sauzen, waaronder Hellmans mayonaise.

    Premie
    Of Unilever daadwerkelijk bereid zou zijn om een stevige premie voor een vrij klassiek en weinig innovatief onderdeel van een concurrerend bedrijf, lijkt twijfelachtig. "Unilever zal zijn eigen aandeelhouders willen laten zien, dat het juist gedisciplineerd met kapitaal om kan gaan," aldus een zakenbankier die meerdere deals in de levensmiddelenindustrie uitonderhandelde.

    Of RB daadwerkelijk tot een verkoop van zijn sauzen overgaat, wil het bedrijf nog niet laten weten. Unilever laat in een reactie aan DFT weten 'niet op dergelijke marktgeruchten in te gaan.'

    De geraadpleegde bankier weet dat RB op zoek is naar cash, om een overbruggingsfinanciering voor de aankoop van Mead Johnson in te lossen, wat de waarschijnlijkheid van een verkoop vergroot.

    RB stond van 1999 tot 2011 onder leiding van de Nederlander Bart Becht. Hij leidt tegenwoordig het investeringsfonds van één van de 19e eeuwse oprichtersfamilies, de Reimanns. Dit fonds is eigenaar van onder meer Douwe Egberts.

    Unilever is zelf druk doende met een verkoopproces van zijn maragrine-tak. Het bedrijf komt op 20 juli met halfjaarcijfers.

    Marktleider Nestlé werd afgelopen maand opgeschud door de entree van de activistische belegger Third Point onder zijn aandeelhouders. Third Point trekt samen op met Jan Bennink.
    Dit gerucht blijkt dus totaal niet waar te zijn (zoals je mag verwachten van de Sunday Times).
  7. forum rang 10 DeZwarteRidder 26 juli 2017 22:03
    'Bankiers Unilever voor overname Colgate'
    16 min geleden

    NEW YORK (AFN) - Bankiers rond Unilever dringen bij het concern aan op een overname van het Amerikaanse Colgate-Palmolive, producent van tandpasta en schoonmaak- en verzorgingsproducten. Dat meldde beleggerswebsite Streetinsider op basis van een bron.

    Volgens het bericht vinden gesprekken plaats tussen de bankiers en het bestuur van Unilever over de zaak. De bankiers zouden van mening zijn dat nu de tijd ,,rijp'' is voor een overname van Colgate, onder meer vanwege de stijging van de beurskoers van Unilever en de relatieve zwakte van de koers van Colgate. De overname zou voor de ene helft in aandelen en de andere helft in contanten moeten gebeuren. Het is niet duidelijk of Unilever meegaat of er spoedig gesprekken met Colgate aangeknoopt gaan worden.

    In mei kwamen nog mediaberichten naar buiten dat Unilever in de markt zou zijn voor een overname van Colgate. Dat bedrijf zou zichzelf te koop hebben gezet en Unilever zou een van de partijen zijn die interesse heeft getoond. De beurswaarde van Colgate ligt op bijna 70 miljard dollar.

    Ajax

    Colgate is naast tandpasta bekend van merken als Sanex en Ajax, maar maakt ook diervoeding. Wereldwijd werken er circa 38.000 mensen voor het concern, met een jaaromzet van ruim 15 miljard dollar.

    Door een overname van Colgate zou Unilever een vlucht naar voren kunnen doen, na de mislukte toenadering door het Amerikaanse Kraft Heinz eerder dit jaar. Er wordt gespeculeerd dat Kraft Heinz met een vijandig bod kan komen op Unilever.

  8. forum rang 10 DeZwarteRidder 25 augustus 2017 15:21
    'Unilever overweegt bod op Estée Lauder'
    1 uur geleden

    ROTTERDAM - Unilever overweegt een bod op de Amerikaanse cosmeticaproducent Estée Lauder. Dat schrijft de Britse krant Evening Standard, die zich baseert op bronnen in de Londense City.

    Unilever zou met een overname van Estée Lauder, dat omgerekend zo'n 34 miljard euro waard is, sterker willen staan tegen overnamepogingen. De Nederlands-Britse voedsel- en verzorgingsmiddelenproducent wees eerder dit jaar een megabod van de Amerikaanse branchegenoot Kraft af.

    Het Franse L'Oréal zou ook interesse hebben in Estée Lauder, net als de investeerders 3G en Berkshire Hathaway. Samen hebben die twee partijen een controlerend belang in Kraft. Tenslotte wordt ook JAB genoemd, het moederbedrijf van onder meer schoenenmerk Bally en tot voor kort van Jimmy Choo.

    Lauder-familie

    Om Estée Lauder over te nemen moet een bieder de Lauder-familie voor zich winnen. Die hebben nog altijd een belang van ruim 40 procent van het bedrijf in handen en 90 procent van het stemrecht.

    Unilever liet desgevraagd weten nooit in te gaan op marktgeruchten. Estée Lauder was volgens de Evening Standard niet bereikbaar voor een reactie.
  9. forum rang 10 DeZwarteRidder 25 augustus 2017 15:22
    Fiat Chrysler: geen commentaar op geruchten
    3 uur geleden

    LONDEN (AFN) - Fiat Chrysler heeft niets toe te voegen aan de vele overnamegeruchten die de laatste tijd de ronde doen over de Italiaans-Amerikaanse autoproducent. Dat heeft het bedrijf op verzoek van de Italiaanse beurstoezichthouder laten weten.

    In een verklaring stelt Fiat Chrysler dat het van tijd tot tijd kan gebeuren dat het benaderd wordt over eventuele ,,strategische transacties''. Het bedrijf zegt zulke voorstellen zorgvuldig te bestuderen. Op geruchten die rondzingen in de markt wordt evenwel nooit commentaar gegeven.

    Eerder deze week ging Fiat Chrysler wel in op berichten dat de Chinese branchegenoot Great Wall het merk Jeep zou willen kopen. Het bedrijf ontkende toen dat daarover al contact was geweest tussen de twee ondernemingen.
  10. forum rang 10 DeZwarteRidder 26 augustus 2017 08:10
    Telecomaanbieder wil positie in cybersecurity versterken
    KPN lonkt naar Fox-IT
    2 uur geleden Rob Goossens

    Fox-IT komt mogelijk weer in Nederlandse handen. Het Delftse bedrijf, onder meer verantwoordelijk voor de beveiliging van de staatsgeheimen, heeft de interesse gewekt van KPN.

    De strategen van de telecomaanbieder zien in Fox-IT een ideale aanvulling op het bestaande portfolio aan diensten op het gebied van cybersecurity, melden insiders aan DFT. De overheid leunt zwaar op de cryptografische kennis van Fox-IT. Mede door de overname van de cryptografische afdeling van Philips is het bedrijf uitgegroeid tot cruciale leverancier van de overheid.

    Vroege fase

    Hoewel KPN zijn afdeling Mergers & Acquisitions al aan het werk heeft gezet, bevindt de interesse zich niettemin in een vroege fase. Zo is er nog geen toenadering gezocht tot de huidige eigenaar NCC Group.

    De interesse in de cyberbeveiliger komt niet als een volslagen verrassing. KPN zet zwaar in op de omvorming van telecomaanbieder naar allround ict-leverancier. Ook ceo Eelco Blok houdt zich steeds intensiever met cybersecurity bezig. Samen met de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) Dick Schoof, is Blok co-voorzitter van de Cyber Security Raad (CSR).

    Zowel KPN als NCC Group wilde vrijdag niet reageren op de overname-interesse.

    Lees het hele verhaal in De Financiële Telegraaf
  11. forum rang 10 DeZwarteRidder 28 augustus 2017 17:16
    Topman Estée Lauder ontkent overnamegeruchten
    7 min geleden

    NEW YORK (AFN) - Estée Lauder is niet bezig met een verkoop of fusie. Dat heeft topman William Lauder van de cosmeticagigant althans aan zijn personeel laten weten.

    Vorige week doken berichten op over verschillende geïnteresseerden in het bedrijf, waarvan het Brits-Nederlandse Unilever de grootste kanshebber zou zijn. De Sunday Times meldde ook dat Estée Lauder al twee zakenbanken in de arm zou hebben genomen om een eventuele verkoop te onderzoeken.

    Volgens de topman zijn de berichten niet op feiten gebaseerd. ,,Estée Lauder is niet te koop", schreef hij in een memo aan medewerkers. Het familiebedrijf zou erg gesteld zijn op zijn zelfstandigheid en er op eigen benen ook goed voor staan.

    Naast Unilever werden onder meer Procter & Gamble genoemd en het Franse L'Oreal zou volgens sommige berichten zelfs al een bod hebben uitgebracht.
  12. forum rang 10 DeZwarteRidder 30 augustus 2017 07:53
    Rotterdams HES na drie jaar alweer in de etalage
    Overslag is goud waard
    2 uur geleden Edwin van der Schoot

    Overslagbedrijf HES International wordt door zijn aandeelhouders dit najaar naar verwachting in de etalage gezet. Ook branchegenoot Euroports wordt getipt voor een verkoop.

    Dat bevestigen bronnen in de markt aan DFT. De aandeelhouders - louter investeringsfondsen - kunnen zo profiteren van de hoge waarderingen momenteel voor dergelijke bedrijven. In 2016 werd bijvoorbeeld Koole, een bedrijf met terminals voor de overslag van stookolie in Rotterdam en Zaandam, voor een recordprijs van ruim €1 miljard verkocht.

    HES was tot drie jaar geleden beursgenoteerd, maar werd toen door investeringsfondsen Carlyle en Riverstone gekocht. Oliemagnaat Marcel van Poecke was mede de architect van de deal, hij runt een energiefonds van Carlyle waar ook Riverstone in deelneemt.
    Rumoer

    De beursexit ging niet zonder rumoer. Veel particuliere aandeelhouders voelden zich benadeeld door een groep Rotterdamse havenbaronnen die gezamenlijk de meerderheid van de aandelen had en al op voorhand een deal sloot met Van Poecke. Het leidde tot een tumultueuze aandeelhoudersvergadering in september 2014, waarbij enkele aandeelhouders vloekend en tierend hun emoties de vrije loop lieten. Ook werknemers protesteerden tegen de overname.

    Carlyle en Riverstone wekten destijds de indruk voor de langere termijn in HES te zijn gestapt. Het bedrijf werd voor €408 miljoen van de beurs gehaald. Nu wordt het prijskaartje door verschillende zakenbankiers op bedragen van €1,0 tot €2,0 miljard geschat, inclusief een kleine €400 miljoen aan schuld. Het toenmalige HES Beheer bestond in 2014 nog uit een lappendeken aan meerderheids- en minderheidsbelangen in een tiental terminals, terwijl nu nagenoeg alle andere originele aandeelhouders in de diverse terminals zijn uitgekocht, waardoor het huidige HES International een veel hogere omzet en bedrijfsresultaat realiseert.

    Steenkool

    HES heeft 15 terminals in West-Europa, waarmee het van origine vooral aan overslag van steenkool deed. Die steenkool gaat naar de staalindustrie in het Ruhrgebied en naar kolengestookte energiecentrales. Dat steenkool niet het eeuwige leven heeft was ook in 2014 al duidelijk. In Duitsland is een groene energierevolutie gaande. Het plotse besluit na de kernramp in het Japanse Fukushima om ook alle kerncentrales in 2022 te sluiten, heeft echter de vraag naar steenkool voor elektriciteitsproductie alleen maar aangewakkerd. Daarnaast houdt de Duitse staalindustrie nog altijd een sterke positie waardoor de overslaghavens in Wilhelmshaven en Rotterdam - die tot de diepst bevaarbare en best geautomatiseerde van Europa behoren - verzekerd blijven van klandizie.

    Ook is HES flink aan de weg aan het timmeren. Twee grote nieuwbouwprojecten moeten een paar honderdduizend kubieke meter aan opslagcapaciteit in Nederland toevoegen en de ebitda (het bedrijfsresultaat) kan meegroeien van ruim €100 miljoen naar zo’n €200 miljoen, zeggen betrokkenen. Een potentiële koper hoeft dus niet bang te zijn dat de rek eruit is. Bovendien probeert HES zijn portfolio diverser te maken door naast de overslag van kolen en ijzererts zich te focussen op agriproducten en mineralen en daarnaaast het aandeel van de natte bulk te vergroten.

    Euroports

    Dat de aandeelhouders van HES niet de enige zijn die het interessant vinden om in de huidige markt te verkopen, blijkt uit het feit dat ook de aandeelhouders van branchegenoot Euroports - dat vooral in België actief is - volgens meerdere bronnen ook overwegen een verkoopproces te beginnen.

    Geïnteresseerde kopers kunnen in het vierde kwartaal van 2017 een definitieve verkoopbeslissing verwachten van Carlyle en Riverstone. Bij Euroports wordt een verkoop eerder in 2018 verwacht. Partijen die mogelijk interesse hebben, zijn infrastructuurbeleggers zoals Macquarie of Aziatische partijen die veel kennis van investeren in havens hebben, zoals Hutchison Whampoa. In Azië is Rotterdam (waar HES zijn meeste terminals heeft) via de scheepvaart immers een bekende ’merk’ naam.

    Geen van de betrokkenen partijen heeft op inhoudelijke vragen gereageerd.
  13. forum rang 10 DeZwarteRidder 26 september 2017 14:02
    'Carrefour in trek door geruchten Amazon'

    Gepubliceerd op 26 sep 2017 om 13:58 | Views: 0

    Ahold Delhaize 13:43
    15,54 +0,12 (+0,75%)

    Amazon.com Inc. 25 sep
    939,79 -15,31 (-1,60%)

    Carrefour 13:43
    16,87 +0,35 (+2,12%)

    PARIJS (AFN) - Geruchten over een mogelijke overname van de Franse supermarktketen Carrefour door de Amerikaanse webwinkelreus Amazon prikkelen dinsdag de fantasie van beleggers. Zij zetten het aandeel ruim 2 procent hoger, waarmee het de sterkste stijger was bij de hoofdfondsen op de Parijse effectenbeurs.

    Volgens het zakenblad Valeurs Actuelles wordt op de financiële markten al sinds de zomer gefluisterd dat Amazon naar een overname van Carrefour kijkt als mogelijkheid om vaster voet aan de grond te krijgen in Europa. Zo'n stap zou volgens kenners die het tijdschrift bevraagd heeft, zeker niet onlogisch zijn.

    Amazon baarde eerder al opzien door in eigen land de winkelketen Whole Foods in te lijven en direct de prijzen van veel producten fiks te verlagen. Dat zorgde voor veel deining in de Amerikaanse detailhandel, die toch al gebukt ging onder zware concurrentie. Ahold Delhaize haalt het leeuwendeel van zijn omzet uit de Verenigde Staten.
  14. forum rang 10 DeZwarteRidder 3 oktober 2017 20:07
    ’Ahold biedt op Kroger’
    Updated 56 min geleden
    1 uur geleden in FINANCIEEL

    Supermarktketen Ahold Delhaize zou zijn oog hebben laten vallen op de Amerikaanse branchegenoot Kroger.

    Dat werd dinsdag nabeurs gemeld via een twitteraccount van een handelaar. Kroger won 3,6% op de beurs. Persbureau Bloomberg verwijst naar het account DW3p4c uit New York.

    Volgens het bericht zou Ahold adviseurs hebben ingeschakeld die het in 1883 opgerichte Kroger, met vorig jaar $11,5 miljard omzet, tegen $32 per aandeel koopwaardig zouden achten.
    Andere regio

    Deze mogelijke overname van Kroger met bijna 2800 filialen in het zuiden en het midwesten van de VS door Ahold zou volgens Bloomberg zinvol zijn in het licht van de grote overname door Amazon van supermarkten van Whole Foods.

    Deze keten opereert buiten de kernmarkt van Ahold Delhaize in de Verenigde Staten en zou een goede aanvulling vormen.
    ’Marktgeruchten’

    Ahold Delhaize, met vorig jaar €62,3 miljard omzet en wortels die teruggaan tot 1887, stelde in een reactie slechts „niet te reageren op marktgeruchten”.

    Een bron in de financiële sector die dichtbij Ahold Delhaize staat, noemt het bericht „prematuur”.
  15. forum rang 10 DeZwarteRidder 20 oktober 2017 16:18
    20 okt 2017 om 16:15

    DEN HAAG (ANP) - Verzekeraar Aegon heeft informeel toenadering gezocht tot concurrent ASR over een overname. Dat zeggen ingewijden tegen persbureau Bloomberg. ASR wees een eventuele overname echter af. Het is onduidelijk of Aegon nog steeds interesse heeft in ASR.

    Beide partijen geven in een reactie tegen Bloomberg aan niet te willen reageren op marktgeruchten. ASR geeft daarbij verder aan te geloven sterk genoeg te zijn om zelfstandig overeind te blijven in de Nederlandse verzekeringsmarkt. Vorig jaar haalde het bedrijf ruim 1 miljard euro op toen het naar de beurs ging.

    ASR heeft een marktwaarde van zo'n 5 miljard euro. Aegon is ruim het dubbele waard.
  16. Cézan 21 oktober 2017 12:13
    Volgens mij waren het loze geruchten vanuit de Bloomberg hoek.
    Fake news dus, ff de boel manipuleren.
    Deze geruchtenstroom zorgde er alleen voor dat de koers flink zakte om op 't einde van de dag (gelukkig) terug te veren.
    Ik wacht gewoon tot 9 Nov. Weten we meer.

    Koers ASR spinde er garen bij. Allicht.
  17. forum rang 10 DeZwarteRidder 29 juni 2018 10:49
    'Hyundai aast op Fiat Chrysler'

    Door ANP Producties
    56 min geleden in FINANCIEEL

    Londen - De topman van Hyundai Motor Group is in afwachting van een wat langere daling van de aandelenkoers van autobouwer Fiat Chrysler, om daarna een overnamebod te plaatsen. Dat meldt zakenkrant Asia Times op basis van ingewijden. In reactie op het artikel steeg het aandeel Fiat ruim 5 procent.

    Het bod van Hyundai zal voor de aandeelhoudersvergadering van Fiat Chrysler in mei 2019 worden geplaatst, zo klinkt het verder. Tijdens die bijeenkomst treedt topman Sergio Marchionne van Fiat Chrysler terug.
  18. forum rang 10 DeZwarteRidder 28 oktober 2019 17:15
    NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse maker van fitnesstrackers en smartwatches Fitbit is een overnamedoelwit voor Google.

    Dat meldden ingewijden met kennis van de zaak aan persbureau Reuters. Google zou een overnamebod hebben gedaan op Fitbit.
    Het is niet bekend welke prijs Google heeft geboden voor de onderneming uit San Francisco en het is volgens de bronnen ook niet zeker dat er een deal gesloten wordt. Google en Fitbit wilden geen commentaar geven tegen Reuters. Op Wall Street sprong de koers van het aandeel Fitbit zeer sterk omhoog na het bericht.
26 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.282
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.074
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.865
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.145
Aedifica 2 828
Aegon 3.257 320.004
AFC Ajax 537 7.010
Affimed NV 2 5.734
ageas 5.843 109.775
Agfa-Gevaert 13 1.854
Ahold 3.536 73.977
Air France - KLM 1.024 34.302
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.682
Alfen 12 15.998
Allfunds Group 3 1.122
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 324
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.756
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.152
AMG 965 125.586
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.512
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 381
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.102
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.571
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.092
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.248
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.528
ASML 1.762 76.450
ASR Nederland 18 4.117
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.620
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.657

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht