Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Pharming Group NL0010391025

Laatste koers (eur)

0,881
  • Verschill

    +0,013 +1,50%
  • Volume

    8.926.686 Gem. (3M) 6,9M
  • Bied

    -  
  • Laat

    -  
+ Toevoegen aan watchlist

Marxsa Info voor de Pharming beleggers.

1 Post
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 17 juli 2020 14:28
    Marxsa.

    8 mei had ik een post gemaakt waarin de antwoorden op telkens terugkerende vragen (tot in den treure toe) hier op het forum werd gegeven. Ook de extra aanvullingen en ook de aanpassingen van oa @BassieNL en @CW1884 stonden hierin, een soort “Pharming voor iedereen”

    De reden voor dit opzetje was dat er telkens dezelfde vragen gesteld worden/werden waarop al tig keer een antwoord was/is gegeven. En dat is nu 2 maanden later nog steeds zo. Daar gaat veel tijd (en ergernis) in zitten maar dat is echt verloren tijd en absoluut niet nodig. Als iedereen gewoon even de moeite zou nemen om terug te lezen/zich in te lezen dan zou dat veel ergernis voorkomen! Dus had ik in Jip en Janneke taal zodat het voor iedereen makkelijk leesbaar is enkele steeds terugkerende punten genoteerd en ik heb deze nu aangepast/geupdated waar nodig.

    AANVULLINGEN/VERBETERINGEN zijn van harte welkom! Komt ie weer:

    • Telkens wordt er gewezen naar VACCINS waar concullega’s mee bezig zijn (en is Ph dan niet te laat) maar Ph is niet bezig met een vaccin te ontwikkelen maar met het MEDICIJN, Ruconest (hoeft niet ontwikkeld te worden, is er natuurlijk al). Om te kijken wat de effecten zijn van gebruik bij Covid patienten, die ernstige longproblemen krijgen (en misschien bijkomende zaken zoals bv nierfalen wat ook voorkomt bij Covid)
    Simpel gesteld een vaccin is een middel dat beschermt tegen een infectieziekte, een medicijn is er om je te genezen als je de ziekte al hebt (of tegen bepaalde facetten van deze ziekte)!

    • Is de proef met 150 mensen en Ruconest al begonnen en wanneer komen de uitslagen?? Allereerst belangrijk om te weten dat van de 150 mensen er 75 worden behandeld met de “normale” behandelingen en 75 mensen met de normale behandeling en dan Ruconest erbij. En geen placebo voor die “normale” 75! SDV heeft duidelijk gezegd (oa in het radio interview met BNR) dat er een persbericht uit zal gaan als er gestart gaat worden. Dus daarvan uitgaande mogen we aannemen dat er nog NIET begonnen is. En dus weten we niet wanneer deze stopt en nee, is er ook nog geen uitslag bekend!
    Aanvulling op 17-7: er wordt nu uitgegaan van minimaal 120 patienten!

    • SDV had aangegeven dat er mogelijkheden waren tot opschaling van Ruconest (oa in de Telegraaf) maar in het draadje van April is door gewaardeerde leden duidelijk uitgelegd dat daaraan een max zit. De nieuwe productie faciliteit (17 juli update: de productie faciliteit zal in 2021 gereed zijn) zal zorgen voor een verdubbeling van de productie maar een veelvoud is op korte termijn niet mogelijk. Ook niet omdat de weg van konijnenmelk naar eind product 7 tot 9 maanden duurt. De weg van konijnenmelk naar eindproduct duurt zolang, ondermeer omdat de konijnenmelk eerst opgeslagen wordt en het eindproduct wederom opgeslagen wordt. Deze twee stappen kunnen ook nu al versneld worden, door het konijnenmelk direct te verplaatsen naar de volgende stap en het eindproduct direct te leveren richting eindgebruiker. Maar dan nog blijft het een tijdrovend proces.

    • Heeft het onderzoek van Dr. Osthoff invloed op de pijplijn? Dhr. de Vries (CEO Pharming) heeft aangegeven dat er een mogelijkheid aanwezig is dat er vertraging opgelopen wordt agv het coronavirus. Dit was ten tijde van zijn uitspraak nog niet duidelijk en dhr. de Vries ging er op dat moment nog steeds vanuit dat het onderzoek naar bv AKI (acuut nierfalen) zsm zal worden opgestart. Nu blijkt dat dhr. Osthoff zich ook bezig houdt met het coronavirus en hierbij ook gebruik heeft gemaakt van Ruconest, is het wel aannemelijk dat het onderzoek naar AKI vertraging oploopt cq opgelopen heeft. Immers de studie naar AKI zou reeds gestart moeten zijn. (update 17 juli Pharming heeft de laatste 2 maanden geen persberichten uitgestuurd en waarschijnlijk liggen momenteel de onderzoeken stil. De hoop is dat 30 juli bij de cijfers er positieve geluiden komen over de herstart betreffende Aki en PE, maar zoals gezegd dat is de hoop...)

    • Wanneer gaat Pharming een overname doen? In het radio interview bij BNR werd er door SDV een beetje wazig aangegeven (mijns inziens!!) dat er misschien gekeken zou gaan worden in de toekomst maar dat er niets concreets speelde.

    • Zit er opwaarts potentieel in Pharming? JAAA, en ook neerwaarts! Het kan vriezen en het kan dooien oftewel als we dat allemaal van te voren zouden weten waren we al met vele miljonair ?? Update 17 juli: deze vraag komt toch weer regelmatig terug op het forum, vooral door leden die net zijn ingestapt, of in willen stappen. Ten tijde van dit schrijven op 8 mei jl sloot de koers op 1,3105, dus het kan ook omlaag ;-)

    • Dat Ruconest een goedgekeurd medicijn is tegen HAE wil niet zeggen dat het dan ook direct ingezet kan worden bij andere aandoeningen of bijvoorbeeld bij Covid-19 zoals hier vaak gevraagd/gedacht\aangenomen wordt. Daarvoor zal het medicijn eerst voor die betreffende aandoening weer gekeurd moeten worden.
    Update 17 juli: de goedkeuring voor Zwitserland is er. Alleen zijn er momenteel niet of niet genoeg patienten voorhanden. Het onderzoek wordt multinationaal, maar er is nog niet bekend in welke landen. De US zou een voor de hand liggende markt zijn, gezien de vele Covid gevallen en natuurlijk omdat de US de grootste afzetmarkt is van Pharming. Maar vooralsnog is dat niet bekend, en is er door de FDA nog geen goedkeuring afgegeven. Wordt vervolgt...

    • Het onderzoek dat bij de Swiss Ethics werd vermeldt (www.swissethics.ch) en dat werd goedgekeurd op 4 mei jl betreft het onderzoek van de 5 personen van Dr. Osthoff naar de werking van Ruconest bij Covid 19 patienten met ernstige longklachten. DUS NIET het onderzoek dat aangekondigd is met 150 (nu dus minimaal 120) patienten!! Dhr. De Vries heeft aangegeven dat bij de behandeling van de 1e patient van dit laatste onderzoek er een persbericht uitgegeven zal worden door Pharming. ( update 17 juli : Als Pharming inderdaad bij de behandeling van de 1e patient een persbericht uitgeeft mogen we dus aannemen dat er nog geen aanvang is geweest. Het onderzoek is ook doorgeschoven van juni naar augustus 2020!)

    • Het is de bedoeling dat er een opzuiveringsfabriek gebouwd wordt door Pharming in de nabijheid van Bioconnection, zodat op den duur bespaard kan worden op de opzuivering, welke nu nog wordt gedaan door Sanofi in Frankrijk. Dat zou de kosten omlaag kunnen brengen en zijn effect hebben op de winstgevendheid. Update 17 juli: De verwachting vanuit Pharming is dat deze in 2021 gereed moet zijn.

    Wil je meer weten/leren van en over Pharming? Kijk dan eens op hun website www.pharming.com/nl

    Pharming Jaarcijfers2019: www.pharming.com/sites/default/files/...

    Pharming Q1 cijfers: www.pharming.com/sites/default/files/...

    BNR gesprek met Dhr. de Vries: : www.bnr.nl/nieuws/gezondheid/10408502...

    Slides investor tour 9 januari jl in Zwolle: www.pharming.com/sites/default/files/...

    Foutjes corrigeer ik graag! Aanvullingen noteer ik graag!
1 Post
|Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 22 april

    1. NL investeringen februari
    2. SAP Q1-cijfers
    3. NL consumentenvertrouwen april
    4. NL prijzen bestaande koopwoningen maart
    5. ING jaarvergadering
    6. VS Chicago Fed-index maart
    7. EU consumentenvertrouwen april (voorlopig)
  2. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht