Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Update: Sonova rondt overname AudioNova van HAL Trust af

(ABM FN-Dow Jones) Sonova Holding heeft de overname van winkelketen AudioNova International van de Nederlandse investeringsmaatschappij HAL Trust afgerond. De betrokken mededingingsautoriteiten hebben goedkeuring voor de acquisitie verleend, maakte de Zwitserse gehoorapparaten retailer donderdag voorbeurs bekend.

AudioNova zal vanaf september 2016 worden geconsolideerd en in het lopende boekjaar 2016/17 voor 210 miljoen tot 220 miljoen Zwitserse frank aan de omzet en voor 25 miljoen tot 30 miljoen frank aan het bedrijfsresultaat (EBITA) bijdragen.

De eenmalige transactie- en integratiekosten worden geraamd op 30 miljoen tot 35 miljoen frank in een periode van twee tot drie jaar. De jaarlijkse amortisatie wordt geschat op 20 miljoen tot 25 miljoen frank per jaar en op 12 miljoen tot 15 miljoen frank in het lopende boekjaar.

In mei maakte Sonova bekend AudioNova voor 830 miljoen euro in contanten van HAL Trust over te nemen.

"We zijn blij om onze ruim 2.750 nieuwe collega's van AudioNova te verwelkomen en zijn ervan overtuigd dat we een voorspoedige integratie kunnen bewerkstelligen", zei CEO Lukas Braunschweiler van Sonova in een toelichting.

De geïntegegreerde organisatie zal worden aangestuurd door een nog te benoemen vice president Retail en worden ondersteund vanuit een wereldwijd Support Center in Rotterdam.

Tot die tijd wordt de nieuwe organisatie ad interim aangestuurd door CEO Lukas Braunschweiler van Sonova en CEO Frank van der Vis van AudioNova. Van der Vis blijft tot 1 november van dit jaar bij het concern in dienst.

HAL Trust realiseerde op de verkoop van AudioNova een boekwinst van circa 490 miljoen euro ofwel 6,24 euro per aandeel, maakte de investeringsmaatschappij donderdag in een apart persbericht bekend. Het aandeel Het aandeel HAL Trust sloot woensdag op 180,00 euro. 

Update: om informatie HAL Trust toe te voegen.


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Waarde HAL stijgt naar €155 per aandeel
  2. "Dividenden ASR en NN Group gaan verder omhoog"

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HAL Trust kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht