Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Beursblik: ING presenteert 7 favoriete aandelen

Beursblik: ING presenteert 7 favoriete aandelen

(ABM FN-Dow Jones)ING denkt dat Ahold Delhaize, BAM Groep, Basic-Fit, Fugro, NSI, PostNL en Telenet Group aandelen zijn die het de komende tijd goed zullen doen. Dit bleek uit de favorietenlijst die de bank donderdag publiceerde.

Ahold Delhaize is een favoriet van ING, onder meer omdat de zorgen over de Amerikaanse deflatie en de concurrentiedruk overdreven lijken. De synergie uit de fusie tussen Ahold en Delhaize zal voor een "superieure" groei van de vrije kasstroom zorgen, menen de analisten. Het koersdoel is 26,00 euro.

BAM zal volgens ING profiteren van een combinatie van een aantrekkend herstel van de Nederlandse bouwmarkt, oude risicovolle contracten die uit de boeken lopen en de netto kaspositie die het management kansen biedt. Het koersdoel voor de bouwer is 7,00 euro.

Basic-Fit is volgens de analisten een "aantrekkelijk gewaardeerd groeiverhaal" dat steeds meer momentum wint. ING hanteert een koersdoel van 22,50 euro voor de uitbater van fitnessketens.

Fugro heeft volgens ING de grootste tegenslagen achter de rug. "Samen met rigoreuze kostenbesparingen, zouden de winsten moeten herstelen", zo voorzien de analisten, die een koersdoel van 19,50 euro plakken op Fugro.

NSI is een notoire 'underperformer', maar dit kan volgens de analisten gaan veranderen, onder meer omdat de Nederlandse kantorenmarkt uitbodemt, vooral in Amsterdam. Daarnaast zouden de zorgen over de Nederlandse retailmarkt ingeprijsd zijn. Het koersdoel luidt 4,40 euro.

Aanvullende kostenbesparingen, betere prijzen en een sterk vierde kwartaal, "wellicht met een kleine meevaller", zullen volgens de analisten onder meer bijdragen aan een hogere koers voor PostNL. Ook meer duidelijkheid over het dividend het afnemende risico's op het vlak van regelgeving kunnen het postbedrijf goed doen. ING hanteert voor PostNL een koersdoel van 5,30 euro.

Telenet Group biedt een aantrekkelijke waardering met sterke winstvooruitzichten. Daarbij zijn er volgens de analisten "veel aanjagers" voor de koers, zoals belastingmeevallers, toestemming voor de overname van SFR Belux en een verdere consolidatie op de kabelmarkt. Koersdoel voor de kabelaar is 62,00 euro.

ING merkte op dat de vorige favorietenlijst een totaalrendement van 13,4 procent opleverde.

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ahold Delhaize kopen verkopen
BAM kopen verkopen
Basic-Fit kopen verkopen
Fugro kopen verkopen
NSI kopen verkopen
PostNL kopen verkopen