Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Vopak en Exmar breken deal af

(ABM FN-Dow Jones) Vopak en Exmar hebben de deal voor de acquisitie door Vopak van de drijvende LNG opslag- en hervergassingsactiviteiten van Exmar afgebroken. Dit maakten beide bedrijven woensdag nabeurs bekend.

Voorwaarde voor de deal was de toestemming en medewerking van verschillende partijen, waaronder de mede-eigenaars van de FSRU's, en van goedkeuring van de bevoegde autoriteiten. De bedrijven laten weten dat ze na zorgvuldige bestudering tot de conclusie zijn gekomen dat aan deze vereisten niet kan worden voldaan, waardoor ze de overname niet langer doorzetten.

De deal betrof een geleidelijke overdracht van de participatie die Exmar heeft in Floating Storage and Regasification Units (FSRU's) en FSRU-projecten in aanbouw. Daarbij neemt Vopak ook het daaraan verbonden deel van Exmar's organisatie over.

Het aandeel Vopak is woensdag op een groen Damrak 0,4 procent hoger gesloten.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Exmar kopen verkopen
Vopak kopen verkopen