Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Lek bij Vopak in Antwerpse havengebied

(ABM FN-Dow Jones) Bij tankopslagbedrijf Vopak is maandagavond in de Antwerpse haven een lek ontstaan in een opslagtank voor diesel. Dit meldden diverse media maandag op basis van commentaar van de brandweer van de zone Antwerpen.

Het lek is volgens de brandweer inmiddels onder controle. Circa 470.000 liter diesel zou zijn weggelopen en op het bedrijfsterrein terecht zijn gekomen.

Het bedrijf pompte de diesel maandagavond over naar een nader nabij gelegen tankpark, schreef dagblad Gazet van Antwerpen, eraan toevoegend dat het lek mogelijk ontstond door een defect aan een pomp. Niemand raakte gewond bij het incident.

De brandweer meldde aan de Gazet van Antwerpen ter plaatse te blijven om de situatie te volgens, eraan toevoegend dat er niet direct schade aan de infrastructuur van het bedrijf zou zijn. Het schoonmaken zou na het wegpompen nog wel een langdurige en complexe klus worden, meldde de krant op basis van commentaar van de brandweer.

Vopak was niet direct beschikbaar voor commentaar. Het aandeel Vopak sloot dinsdag op een rood Damrak 2,0 procent hoger op 41,76 euro.

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Aandeel Vopak beleeft sterk kwartaal met hogere omzet en winst
  2. ING voegt Azelis, Basic-Fit, DEME en Vopak toe aan favorietenlijst

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Vopak kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht