Word abonnee en neem Beursduivel Premium

Sligro noemt bod op Emte supermarkten niet opportuun

(ABM FN-Dow Jones) Sligro Food Group heeft kennis genomen van de berichtgeving in de markt dat partijen geïnteresseerd zijn in de Emté supermarkten, maar dergelijke biedingen zijn momenteel niet opportuun. Dit meldde de onderneming uit Veghel donderdagmiddag.

Eerder op de dag meldde De Telegraaf dat supermarktketen Jumbo, ook uit Veghel, interesse zou hebben in de Emté supermarkten. Jumbo zou samen met een andere partij 131 filialen willen overnemen met een omzet van 827 miljoen euro, aldus de krant.

"Met enige regelmaat bereiken Sligro Food Group berichten van interesse in een overname van of samenwerking met Emté, in meer of minder concrete vorm. Zo heeft Sligro ook recent weer een niet bindende en voorwaardelijke bieding op Emté ontvangen", zei het concern. 

In 2016 daalde de omzet van Emté op like-for-like basis met 1,4 procent, tegen een groei van 0,2 procent een jaar eerder. De totale omzet daalde bij Food Retail in 2016 met 1,7 procent tot 827 miljoen euro. De groepsomzet steeg daarentegen met ruim vijf procent naar 2,8 miljard euro. Sligro heeft haar inkoop van foodretailproducten grotendeels ondergebracht bij CIV Superunie B.A.

Evaluatie 

"Zoals eerder bekend gemaakt zal Sligro op 20 juli aanstaande de uitkomsten van haar evaluatie van Emté presenteren en zich uitlaten over de toekomstscenario's die wij overwegen", zei het concern donderdag. Daarbij worden alle opties opengehouden, benadrukte Sligro opnieuw, maar heeft een verkoop van de Emté supermarkten "duidelijk niet onze voorkeur", volgens de onderneming.

Jumbo liet donderdag al via een woordvoerder aan ABM Financial News weten geen commentaar te geven op marktgeruchten. 

Op een rood Damrak koerste het aandeel Sligro Food Group donderdag 3,4 procent hoger op 39,32 euro

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Langzaam herstel Sligro na moeilijke jaren
  2. IEX BeleggersPodcast: "Europa loopt hopeloos achter bij de VS"

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Sligro kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 18 april

    1. NSI Q1-cijfers
    2. Sipef Q1-cijfers
    3. Sligro Q1-cijfers
    4. NL werkloosheid maart
    5. Deliveroo trading update
    6. Easyjet trading update
    7. Econocom Q1-cijfers
    8. PostNL €0,03 ex-dividend
    9. Procter & Gamble Q1-cijfers
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht