Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Lichtproducent Zumtobel onderuit na outlook verlaging

(ABM FN-Dow Jones) Zumtobel Group heeft de verwachtingen voor zowel de winst als de omzet neerwaarts bijgesteld. Dit maakte fe Oostenrijkse producent van lichtproducten, een concurrent van Philips Lighting, donderdag bekend.

"We moeten constateren dat de algemene ontwikkeling van de professionele verlichtingsindustrie nog steeds onder onze oorspronkelijke verwachtingen blijft en er geen tekenen zijn van het verwachte herstel in de nabije toekomst", aldus Zumtobel in een toelichting.

Voor het lopende gebroken boekjaar, dat eindigt op 30 april 2018, voorziet de lichtfabrikant nu een daling van de omzet met vijf procent  en een aangepast operationeel resultaat (EBIT) van 50 tot 60 miljoen euro. Eerder voorzag het bedrijf juist een licht aantrekkende omzet en een licht hoger resultaat. Afgelopen boekjaar bedroeg de operationele winst 72,4 miljoen euro en de omzet 1.304 miljoen euro.

Het aandeel Zumtobel daalde kort na de opening in Wenen 18 procent. Philips Lighting daalde in Amsterdam ruim procent. Osram steeg 1,4 procent.

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Dividendrendement Signify richting de 6%
  2. "Het bezoek aan de fabriek in Alfen heeft mijn mening over het aandeel veranderd"

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
SIGNIFY NV kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht