Word abonnee en neem Beursduivel Premium

PPG ziet resultaten oplopen

(ABM FN-Dow Jones) PPG Industries heeft in het vierde kwartaal van 2017 de omzet en winst uit voortgezette activiteiten zien toenemen. Dit maakte de Amerikaanse concurrent en voormalige belager van het Nederlandse AkzoNobel donderdag voorbeurs bekend.

"We hebben in het kwartaal solide en gebalanceerde omzetgroei in alle belangrijke regio's gerealiseerd en beide segmenten, verf en coatings, hebben tenminste een volumegroei van tenminste 2 procent laten zien", meldde CEO Michael McGarry in een toelichting op de cijfers. 

De kwartaalomzet van het verf- en coatingsconcern steeg op jaarbasis circa 8 procent van 3,4 miljard naar 3,7 miljard dollar. Het omzetvolume nam met 3 procent toe.

De nettowinst uit voortgezette activiteiten steeg van 91 miljoen naar 184 miljoen dollar. Een jaar geleden bedroeg de totale nettowinst 348 miljoen dollar, omdat toen nog een winst van 253 miljoen dollar werd geboekt op activiteiten die PPG nu niet meer heeft. 

De winst per aandeel uit voortgezette activiteiten toerekenbaar aan aandeelhouders van PPG steeg van 0,35 naar 0,73 dollar.

Over heel 2017 steeg de omzet van 14,3 miljard naar 14,8 miljard dollar en nam de winst  uit voortgezette activiteiten toe van 547 miljoen naar 1,4 miljard dollar. De sterke winststijging was vooral te danken aan sterk lagere pensioenlasten en het ontbreken van herstructureringslasten, die een jaar geleden nog bijna 200 miljoen dollar bedroegen.

Outlook

Het concern wil in 2018 tenminste 2,4 miljard dollar beschikbaar stellen voor acquisities en de inkoop van eigen aandelen. De naam AkzoNobel viel daarbij donderdag niet in het kwartaalbericht van PPG.

Verder PPG voorziet prijsverhogingen om de inflatie van grondstofprijzen te kunnen compenseren.

Het aandeel PPG Industries sloot woensdag 1,8 procent lager op 114,50 dollar. Er was donderdag geen handel voorbeurs.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Beursblik: chemiesector is door voorraden heen
  2. Resultaten AkzoNobel wat gedrukt door valutaire tegenwind

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Akzo Nobel kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 18 april

    1. NSI Q1-cijfers
    2. Sipef Q1-cijfers
    3. Sligro Q1-cijfers
    4. NL werkloosheid maart
    5. Deliveroo trading update
    6. Easyjet trading update
    7. Econocom Q1-cijfers
    8. PostNL €0,03 ex-dividend
    9. Procter & Gamble Q1-cijfers
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht