Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Euronext volumes hoger in maart

Euronext volumes hoger in maart

(ABM FN-Dow Jones) De handelsvolumes van zowel contante effecten als van derivaten op Euronext zijn in maart gestegen op jaarbasis, net als de handel in Exchange-Traded Funds (ETFs). Dit maakte de Europese beursorganisatie vrijdag voorbeurs bekend.

Het gemiddelde dagelijkse handelsvolume van aandelen, obligaties en warrants steeg op jaarbasis met 17,3 procent tot 8.671 miljoen euro. Vergeleken met de voorgaande maand lag het volume echter iet meer dan vijf procent lager.

De gemiddelde dagwaarde van verhandelde ETF's steeg ten opzichte van een jaar eerder met 15,2 procent tot 307 miljoen euro. Vergeleken met februari was er echter een krimp van 26,7 procent.

Het dagvolume van derivaten steeg op jaarbasis met 9,1 procent maar daalde met 8,0 procent ten opzichte van februari. Derivaten op aandelenindices zagen de volumes met 10,7 procent op jaarbasis stijgen, terwijl de handel in individuele aandelen zelfs met 12,8 procent steeg. Derivaten op grondstoffen daalden evenwel met 14,7 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Op de valutamarkt van FastMatch, waar Euronext sinds augustus vorig jaar een belang in heeft van 90 procent, was het dagvolume 18,8 miljard dollar, wat 2,1 procent minder was dan een jaar eerder en zelfs 11,1 procent minder dan in februari.

In maart verwelkomde Euronext onder meer B&S Group, NIBC op de beurs. In totaal werd er 836 miljoen euro opgehaald met beursgangen.

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Euronext kopen verkopen
Flow Traders kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 24 april

    1. IBM Q1-cijfers
    2. Meta Q1-cijfers
  2. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht