Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Beursblik: koers Accell omhoog door overnamespeculatie

Beursblik: koers Accell omhoog door overnamespeculatie

(ABM FN-Dow Jones) De koers van het aandeel Accell Group is donderdagmiddag in beweging gekomen. Rond lunchtijd schoot de koers van rood naar groen.

Beleggersblad Beursgenoten van de bekende belegger Geert Schaaij heeft vandaag een rapport uitgestuurd over de fietsenfabrikant. Daarin stelt Schaaij dat Accell nog altijd een overnamekandidaat is en geeft hij een koopaanbeveling af.

Vorig jaar trachtte Pon Accell over te nemen voor aanvankelijk 32,72 euro per aandeel. Dit bod werd later verhoogd naar 33,72 euro. Tot een deal kwam het niet.

"Na alle belangrijke aspecten van het voorstel te hebben onderzocht, zijn de raad van commissarissen en de raad van bestuur tot de gezamenlijke conclusie gekomen dat het voorstel van Pon Holdings de toekomstige waardecreatie van Accell Group en de te verwachten synergieën onvoldoende reflecteert", verklaarde Accell destijds het afbreken van de gesprekken met Pon.

Het zou volgens Schaaij raar zijn dat Pon vorig jaar interesse had en nu niet meer. "Een bedrijf als Pon doet een overname met een visie van tien jaar of langer."

Nu het management van Accell grotendeels is vervangen, denkt Schaaij dat er ruimte is voor nieuwe gesprekken met Pon.

En daarbij zou ook het Belgische D'ieteren, onder meer distributeur van automerken als Volkswagen en Audi, volgens Beursgenoten een eventuele koper kunnen zijn. Die onderneming beschikt na de verkoop van een minderheidsbelang in Belron over een goedgevulde oorlogskas, aldus Schaaij.

Het aandeel Accell Group steeg donderdag 2,4 procent.

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Accell kopen verkopen
D'IETEREN GROUP kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht