Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Opnieuw onrust rondom overnamebod SnowWorld

(ABM FN-Dow Jones) Aandeelhouders van SnowWorld die hun aandelen hebben aangemeld onder het overnamebod van Alychlo van Marc Coucke zouden er goed aan doen hun stukken terug te vragen. Dit laat Geert Schaaij van Beursgenoten vrijdagmiddag weten via zijn advocaat Hendrik Jan Bos.

Deze week meldde Rob Wegner zich bij Het Financieele Dagblad met de mededeling dat oprichter Koos Hendriks in oktober 2016 2 miljoen stukken SnowWorld zou hebben verkocht met de ondertekening van een Memorandum of Understanding. Deze stukken werden evenwel niet geleverd, zei Wegner, die destijds gold als tussenpersoon bij de deal tussen Hendriks en een drietal investeerders.

Volgens dit document zei Hendriks toe zijn 2 miljoen aandelen in drie tranches te verkopen, terwijl hij ze later verkocht aan Coucke, die een openbaar bod op de resterende aandelen deed van 9,50 euro per stuk.

Wegner heeft inmiddels de rechten op de aandelen en call-opties van die investeerders overgenomen. En hij wil Hendriks houden aan zijn afspraak, zo liet hij de krant weten.

Schaaij, die al eerder aan de bel trok over de in zijn ogen vreemde gang van zaken rondom de verkoop van SnowWorld, of zoals in de woorden van de bekende belegger "pure minachting van de kleine aandeelhouder", vindt het opmerkelijk dat de plannen uit 2016 niet bij toezichthouder AFM zijn gemeld en evenmin niet in het jaarverslag van SnowWorld voorkomen. Terwijl het om een zeer aanzienlijk belang gaat.

Wegner zou volgens Schaaij grote plannen hebben met SnowWorld en de waardering van 9,50 euro per aandeel te laag vinden. Doel is om het bedrijf niet van de beurs te laten verdwijnen, zegt Schaaij. Hij meent dan ook dat het van belang is voor beleggers om voor dinsdag 8 mei hun aangemelde stukken terug te vragen via hun depotbank.

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.