Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Coucke koopt 150.000 aandelen SnowWorld bij

(ABM FN-Dow Jones) Alychlo, dat wordt gecontroleerd door de Belgische miljardair Marc Coucke, heeft vrijdag 150.015 aandelen SnowWorld bijgekocht. Dit maakte de investeerder vrijdagavond bekend.

De stukken werden gekocht tegen 9,50 euro per aandeel, gelijk aan het overnamebod dat Alychlo heeft uitstaan op SnowWorld.

Door deze transactie houdt Alychlo nu een belang van 79,53 procent in SnowWorld en daarbovenop een potentieel belang van 9,25 procent.

Het aandeel SnowWorld steeg vrijdag 4,4 procent naar 9,90 euro.

De laatste dagen is er de nodige onrust rondom SnowWorld. Oprichter Koos Hendriks zou alvorens hij zijn aandelen aan Coucke verkocht al 2 miljoen aandelen hebben beloofd aan een drietal investeerders. En die stukken zouden nu opgeëist worden.

Belegger Geert Schaaij van Beursgenoten riep aandeelhouders vrijdag op om hun stukken aangemeld onder het bod van Coucke weer terug te vragen bij hun depotbank. Hij noemde het opmerkelijk dat de plannen uit 2016, toen Hendriks een Memorandum of Understanding met de drie investeerders tekende, niet bij toezichthouder AFM zijn gemeld en evenmin niet in het jaarverslag van SnowWorld voorkomen.

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht