Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Update2: Alychlo bezit ruim 90 procent SnowWorld

(ABM FN-Dow Jones) Het verplichte overnamebod op SnowWorld heeft ertoe geleid dat Alychlo, dat wordt gecontroleerd door de Belgische miljardair Marc Coucke, inmiddels een belang heeft van 82,8 procent in de uitbater van skihallen met daarboven nog eens een potentieel belang van 9,25 procent. Dit maakte Alychlo woensdagmiddag bekend.

Alychlo bracht op 28 september 2017 een bod uit op alle aandelen SnowWorld van 9,50 euro per stuk.

Doordat Alychlo inclusief het potentiële belang van 9,25 procent minder dan 95 procent van SnowWorld bezit, kan het geen uitrookprocedure starten om zo de resterende aandelen ook in bezit te krijgen.

In een toelichting aan ABM Financial News liet Alychlo woensdagmiddag weten dat het inmiddels heeft besloten de opties op het belang van in totaal 9,25 procent niet te zullen uitoefenen. Hierdoor zal het totale belang uiteindelijk blijven steken op 82,8 procent.

Recent meldde Alychlo nog dat het 150.000 stukken kocht van CEO Koos Hendriks.

De laatste weken is er de nodige onrust rondom SnowWorld. Oprichter Hendriks zou alvorens hij zijn aandelen aan Coucke verkocht al 2 miljoen aandelen hebben beloofd aan een drietal investeerders. En die stukken zouden nu opgeëist worden.

Belegger Geert Schaaij van Beursgenoten riep aandeelhouders vervolgens op om hun stukken aangemeld onder het bod van Coucke weer terug te vragen bij hun depotbank. Hij noemde het opmerkelijk dat de plannen uit 2016, toen Hendriks een Memorandum of Understanding met de drie investeerders tekende, niet bij toezichthouder AFM zijn gemeld en evenmin niet in het jaarverslag van SnowWorld voorkomen.

Update: om meer informatie toe te voegen.

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
    4. Dui inkoopmanagersindex diensten april (voorlopig) volitaliteit verwacht
    5. Dui samengestelde inkoopmanagersindex april
    6. EU samengestelde inkoopmanagersindex april
    7. VK samengestelde inkoopmanagersindex april
    8. 3M Q1-cijfers
    9. GE Aerospace Q1-cijfers
    10. General Motors Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht