Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Beursblik: Credit Suisse verlaagt advies Ageas

(ABM FN) Credit Suisse heeft het advies en koersdoel voor Ageas verlaagd, omdat het aandeel relatief duur zou zijn, terwijl de verzekeraar weinig flexibel is met zijn kapitaal. Dat stelde de Zwitserse bank dinsdag.

Na de recente koersdalingen van Europese verzekeraars is de sector aantrekkelijker geworden, met een dividendrendement in 2019 dat 40 procent hoger ligt dan voor Europese aandelen gemiddeld. De meeste verzekeraars hebben volgens analist Farooq Hanif van Credit Suisse ruimte om meer contanten terug te laten vloeien naar aandeelhouders of om te kijken naar groei. Credit Suisse is daarom positief over de aandelen ASR Nederland, Aviva, Axa, Prudential.

Het advies voor Ageas werd juist verlaagd van Neutraal naar Underperform, terwijl het koersdoel ook zakte, van 46,00 euro naar 43,00 euro. Hier ziet de analist weinig beloning voor de potentiële risico's, net als bij Generali en Legal & General. Bij de twee laatstgenoemde fondsen en bij Aegon komt daar een grote blootstelling aan leningen en staatsobligaties bij.

Bij Aegon, dat al een Underperform advies had, daalde het koersdoel met 10 cent tot 5,10 euro.

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AALBERTS NV kopen verkopen
Aegon kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 24 april

    1. IBM Q1-cijfers
    2. Meta Q1-cijfers
  2. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht