Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Update: Value8 bereikt akkoord over Sucraf

(ABM FN-Dow Jones) Aandeelhouders van het lege Belgische beursfonds Sucraf zijn het eens geworden over de overname door Value8, waarbij grootaandeelhouder Drupafina zijn verzet staakt en zijn aandelen verkoopt. Dat maakte Sucraf donderdag bekend.

Door de aandelen van Drupafina en andere aandeelhouders over te nemen stijgt het belang van Value8 van 46,2 tot 75,0 procent.  

Value8 betaalt voor de aandelen een prijs die "in de buurt van het verplichte bod" ligt, zei topman Peter Paul de Vries van Value8 donderdagmiddag in een toelichting tegen ABM Financial News.

Value8 deed in 2016 een verplicht bod van 2,10 euro per aandeel en 1,32 euro per winstbewijs, nadat de investeringsmaatschappij tijdelijk een belang van meer dan 30 procent had opgebouwd. Het bod waardeerde Sucraf op 1,07 miljoen euro en betekende dat Value8 747.000 euro kwijt zou zijn om alle resterende aandelen op te kopen.

Het aandeel Sucraf was donderdag 1,12 euro waard op de beurs.

Grootaandeelhouders Drupafina was jarenlang ontevreden omdat de koers van het aandeel Sucraf was gekelderd van meer dan 30 euro tot 1 à 2 euro, door de onteigening van de suikerplantage in Congo door de Congolese overheid in 2011. Sindsdien restte er alleen een schadeclaim.

Die teleurstelling bij een aandeelhouder die de stukken ooit duur gekocht had, leverde een moeilijke verhouding op, zei Peter Paul de Vries. "Ik denk dat we een correcte oplossing gevonden hebben", zei hij. De Vries voegde daaraan toe dat hij die liever één of twee jaar eerder had gevonden.

Drupafina hoopte mogelijk op een hogere prijs, zei De Vries, maar uiteindelijk overwon het besef dat de tijd in het nadeel van beide partijen werkt. De lege beurshuls heeft immers geen inkomsten en maakt alleen kosten.

"De belegging in Sucraf is geen fortuinlijke belegging geweest, maar dat is vooral te wijten aan de onteigening van de bezittingen van Kiliba", verklaarde Guido Wallbroek, die terugtreedt als bestuurder.

Nu Value8 een meerderheid heeft, gaat Sucraf samen met Value8 alsnog op zoek naar nieuwe activiteiten die waarde kunnen opleveren voor aandeelhouders. Daarover kon De Vries verder nog niets zeggen.

Update: om informatie en commentaar Value8 toe te voegen.

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
CUMULEX kopen verkopen
Value8 kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht