Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Pershing Square neemt belang in Starbucks

(ABM FN-Dow Jones) Het activistische hedgefund Pershing Square Capital Management heeft een belang van ongeveer 1,1, procent opgebouwd in de koffieketen Starbucks. Dat maakte belegger Bill Ackman dinsdag bekend.

"Dit is een van de meest dominante bedrijven in de sector die we ooit gezien hebben", zei Ackman tijdens een presentatie in New York.

Volgens Ackman is het aandeel Starbucks gedaald door een omzetvertraging, lagere langetermijndoelen en gewijzigd leiderschap. Hij ziet echter ruimte voor meer groei, vooral in het middenwesten en zuiden van de Verenigde Staten.

Het belang van ongeveer 900 miljoen dollar werd in de afgelopen paar maanden opgebouwd.

Het aandeel Starbucks steeg dinsdag 2,2 procent tot 57,81 dollar. Begin juli werd nog een dieptepunt op 48,61 dollar aangetikt.

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Aandeelhouder Pershing Square hekelt gebrek aan transparantie
  2. Pershing schikt in vermeende voorkenniszaak rondom Allergan

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Pershing Square Holdings kopen verkopen