Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Handelsvolumes Euronext fors omhoog

(ABM FN-Dow Jones) De handelsvolumes van contante effecten op Euronext lagen in oktober flink hoger dan een jaar geleden. Dit maakte de Europese beursorganisatie dinsdag nabeurs bekend.

Het gemiddelde dagelijkse handelsvolume van aandelen, obligaties en warrants noteerde op jaarbasis 20 procent hoger op 8.866 miljoen euro. Vergeleken met de voorgaande maand lag het volume 6 procent hoger.

De gemiddelde dagwaarde van verhandelde ETF's steeg ten opzichte van een jaar eerder met 45 procent tot 302 miljoen euro. Vergeleken met september was er een stijging van 40 procent.

Het dagvolume van derivaten steeg op jaarbasis met 21 procent en nam met 5 procent toe ten opzichte van de voorgaande maand.

Derivaten op aandelenindices zagen de volumes met 39 procent op jaarbasis stijgen, terwijl de handel in individuele aandelenderivaten met 10 procent toenam. Derivaten op grondstoffen stegen met 5 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Op de valutamarkt van FastMatch, waarin Euronext sinds augustus vorig jaar een belang heeft van 90 procent, was het dagvolume 19,2 miljard dollar, wat 6 procent meer was dan een jaar eerder en 3 procent meer dan in september dit jaar.

In oktober kreeg Euronext er drie aandelennoteringen bij, van Shurgard Self Storage en Neoen, die samen met Medincell 1,23 miljard euro ophaalden.

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Euronext kopen verkopen
Flow Traders kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht