Word abonnee en neem Beursduivel Premium

Handelsvolumes Euronext weer flink gedaald

(ABM FN-Dow Jones) De handelsvolumes van contante effecten op Euronext lagen in februari opnieuw flink lager dan een jaar geleden. Dit maakte de Europese beursorganisatie woensdag nabeurs bekend.

Het gemiddelde dagelijkse handelsvolume van aandelen, obligaties en warrants noteerde op jaarbasis 21,8 procent lager op 7.315 miljoen euro. Vergeleken met de voorgaande maand lag het volume echter 9,0 procent hoger.

De gemiddelde dagwaarde van verhandelde ETF's daalde ten opzichte van een jaar eerder met ruim 48 procent tot 217 miljoen euro. Vergeleken met januari was er een stijging van 5,6 procent.

Het dagvolume van derivaten steeg op jaarbasis met een half procent en met net geen 23 procent ten opzichte van de voorgaande maand.

Derivaten op aandelenindices zagen de volumes echter met 20,2 procent op jaarbasis afnemen, terwijl de handel in individuele aandelenderivaten met 14,0 procent toenam.

Derivaten op grondstoffen stegen met 25,0 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Op de valutamarkt van FastMatch, waarin Euronext sinds augustus 2017 een belang heeft van 90 procent, was het dagvolume in februari 18,1 miljard dollar, wat 14,1 procent minder was dan een jaar eerder, en 9,5 procent minder dan in januari.

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BINCKBANK N.V. EO -,10 kopen verkopen
Euronext kopen verkopen
Flow Traders kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 16 april

    1. China economische groei eerste kwartaal 5% (YoY) volitaliteit verwacht
    2. China industriële productie maart
    3. China detailhandelsverkopen maart
    4. B&S Group Q4-cijfers
    5. Fastned Q1-cijfers
    6. VK werkloosheid feb
    7. SBM Offshore $0,83 ex-dividend
    8. PostNL jaarvergadering
    9. Kendrion €0,45 ex-dividend
    10. EU handelsbalans feb
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht