Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Aandelen Biogen onderuit na stopzetten Alzheimer behandeling

(ABM FN-Dow Jones) Aandelen van Biogen stonden donderdag in de voorbeurshandel in New York fors onder druk nadat de Amerikaanse biofarmaceut bekendmaakte dat men stopt met een laatste fase onderzoeksstudie naar een behandeling tegen de ziekte van Alzheimer.

Een onafhankelijk comité heeft bepaald dat de kans klein is dat Biogen en zijn Japanse samenwerkingspartner Eisai hun primaire einddoelen van de studie zullen halen. Met de Fase 3 studie hoopte Biogen de werkzaamheid en veiligheid van het middel aducanumab vast te stellen.

"Dit teleurstellende nieuws bevestigt hoe complex de behandeling van Alzheimer is, als ook de noodzaak om verdere kennis in te winnen op het gebied van neurowetenschappen", aldus Biogen, dat ook stopt met lopende Fase 1b en fase 2 studies. De tot nu toe ingewonnen data zal beschikbaar worden gesteld voor toekomstig onderzoek.

Het aandeel Biogen leverde donderdagmiddag bijna 27 procent in. Het Duitse Probiodrug, dat in Amsterdam een notering heeft en ook onderzoek doet naar een behandeling tegen Alzheimer, verloor 5 procent.

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Meer kosten voor Vivoryon
  2. Uitgelicht: biotech in trek op de beurs

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
VIVORYON THERAPEUTICS N.V. kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht