Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Sombere woorden topman Osram - media

(ABM FN-Dow Jones) De topman van Osram is duidelijk pessimistischer gestemd dan zijn klanten. Dit bleek dit weekend uit een interview met CEO Olaf Berlien in de Frankfurter Allgemeine.

"De officiële cijfers die door de autosector worden gebruikt, gaan voor 2019 uit van de productie van 96 miljoen auto's. Ik geloof dat aantal niet", zei Berlien tegen de krant. Hij rekent op 90 miljoen auto’s.

Naast een dalende autoverkoop wees de topman in het interview ook op een vertraging in de vraag naar smartphones. Dat was reden voor Osram om afgelopen week een nieuwe winstwaarschuwing af te geven.

Osram voorziet dat de omzet in het lopende boekjaar 2019 vermoedelijk met 11 tot 14 procent terugloopt. Eerder rekende de sectorgenoot van Signify nog op een vlakke tot licht hogere omzetontwikkeling ten opzichte van het vorige boekjaar, mits de orders flink zouden toenemen.

Volgens Osram is er echter weinig verbeterd en zit dat er de rest van het lopende jaar ook niet in.

Ook de winstontwikkeling staat de rest van het jaar onder druk, iets dat vermoedelijk resulteert in een aangepaste EBITDA-marge van de 8 tot 10 procent. Eerder werd nog gerekend op een marge van 12 tot 14 procent.

Verder rekent Osram, dat ook geraakt wordt door de algemene mondiale groeivertraging, op een negatieve kasstroom van 50 miljoen tot 150 miljoen euro. Aanvankelijk ging het bedrijf nog uit van een positieve kasstroom.

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Dividendrendement Signify richting de 6%
  2. "Het bezoek aan de fabriek in Alfen heeft mijn mening over het aandeel veranderd"

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
SIGNIFY NV kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht