Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Postfusie vergt vergunning ACM

(ABM FN-Dow Jones) De voorgenomen fusie van PostNL met Sandd is door mededingingswaakhond ACM als vergunningsplichtig beoordeeld, waarmee het vergunningstraject de volgende fase ingaat. Dat maakten de twee postbedrijven maandag bekend.

De tweede fase van het ACM-traject kent een wettelijke termijn van dertien weken, die kan worden verlengd als er vragen zijn van de ACM.

PostNL kondigde in februari aan zijn concurrent Sandd over te willen nemen voor 130 miljoen euro. De fusie zou nodig zijn om bedrijven en consumenten te kunnen blijven voorzien van een goede postvoorziening.

De ACM moet beoordelen of de fusie van de twee dominante postbezorgers in ons land mededingingstechnisch door de beugel kan. De 19.000 werknemers van Sandd zouden bij de overname worden overgenomen door PostNL.

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen
  2. IEX BeleggersPodcast eindejaarsspecial: 'Blijft AI ook in 2024 een hype?'

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PostNL kopen verkopen