Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Aandeelhouder Pershing Square hekelt gebrek aan transparantie

(ABM FN-Dow Jones) Asset Value Investors heeft in een open brief kritiek geuit op Pershing Square en vooral het besluit om voor 400 miljoen dollar aan 20-jarige obligaties uit te geven zonder de aandeelhouders hierin te consulteren.

"Schandelijk", aldus uitvoerend bestuurder Tom Treanor van AVI, dat 6,7 miljoen aandelen Pershing bezit via beleggingsfondsen, goed voor omgerekend een belang van zo'n 3 procent.

Volgens ASI hebben aandeelhouders van Pershing last van een aanhoudende en verder toenemende korting op de intrinsieke waarde, wat opmerkelijk is omdat de beleggingsportefeuille van het bedrijf van Bill Ackman bestaat uit de aandelen van grote beursgenoteerde bedrijven die goed verhandelbaar zijn.

"Een korting van bijna 30 procent zie je meestal alleen bij investeringsmaatschappijen waar de activa onder druk staan of zeer illiquide zijn, waar er twijfel is over de geloofwaardigheid van de waardering, of waar de structuur van het bedrijf niet goed in elkaar steekt of en er sprake is van belangenverstrengeling", schrijft Treanor.

AVI roept de onafhankelijke bestuurders van Pershing op om de obligatie-uitgifte stop te zetten voorafgaand aan de geplande afronding op 25 juli en wil dat het bedrijf eerst een uitvoerige consultatie doet met de aandeelhouders.

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Pershing Square neemt belang in Starbucks
  2. Pershing schikt in vermeende voorkenniszaak rondom Allergan

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Pershing Square Holdings kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht