Word abonnee en neem Beursduivel Premium

NXP ziet verbetering op kwartaalbasis

(ABM FN)NXP Semiconductors heeft in het tweede kwartaal van 2019 de omzet op kwartaalbasis zien stijgen en zag ook de winstgevendheid aantrekken. Dit kwam naar voren uit de resultaten van de toeleverancier aan de halfgeleiderindustrie uit Eindhoven met een notering op Nasdaq.

CEO Richard Clemmer sprak van een licht meevallende omzet en een goede kostencontrole. Daardoor kon de operationele winst boven de afgegeven outlook uitkomen.

Hoewel de topman voor de lange termijn positief gestemd blijft, is de mondiale vraag voor de korte termijn niet verbeterd.

In de verslagperiode daalde de omzet op jaarbasis nog met 3 procent naar 2,2 miljard dollar, maar op kwartaalbasis was er sprake van een stijging van 6 procent.

De operationele winst kwam uit op 157 miljoen dollar, 15 procent meer dan de 137 miljoen dollar in het tweede kwartaal van 2018 en circa het drievoudige van de winst van 54 miljoen dollar in het eerste kwartaal van dit jaar.

De voormalige halfgeleiderdivisie van Philips is erg afhankelijk van de vraag vanuit de automotive-sector, en de vraag naar smartphones.

Automotive liet een omzetdaling op jaarbasis zien van 10 procent, terwijl er op kwartaalbasis geen groei was. Alle andere onderdelen lieten op kwartaalbasis wel groei zien.

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. NXP presteert naar behoren: koersdoel bereikt
  2. NXP presteert boven verwachting

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NXP Semiconductors NV kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 18 april

    1. NSI Q1-cijfers
    2. Sipef Q1-cijfers
    3. Sligro Q1-cijfers
    4. NL werkloosheid maart
    5. Deliveroo trading update
    6. Easyjet trading update
    7. Econocom Q1-cijfers
    8. PostNL €0,03 ex-dividend
    9. Procter & Gamble Q1-cijfers
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht