Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Beursblik: Degroof Petercam verhoogt advies KBC Ancora naar kopen

(ABM FN) Degroof Petercam heeft het advies voor KBC Ancora verhoogd van Houden naar Kopen, maar het koersdoel blijft behouden op 48,60 euro per aandeel. Dit schreef analist Bart Jooris maandag in een rapport.

Volgens Jooris lagen de winstcijfers die de holding boven de KBC Groep publiceerde in lijn met de eigen verwachting. Zo haalde KBC Ancora  een nettowinst van 254 miljoen euro wat 3 miljoen euro meer is dan Jooris had verwacht. Dit doordat KBC een iets hoger dividend betaalde aan KBC Ancora dan vorig jaar.

Aangezien KBC Ancora al een interim dividend betaald heeft van 3,08 euro per aandeel in juni, zal er dit jaar ook geen extra dividend meer plaats vinden, aldus Jooris. Dit omdat KBC geen extra dividenden meer zal doorstorten naar de holding dit jaar.

Nadat de analist zijn model had bijgewerkt, kwam hij uit op een intrinsieke waarde voor de holding van 47,72 euro per aandeel wat een korting van ongeveer 25 procent suggereert. Volgens Jooris komt dat grofweg overeen met de historische korting die het aandeel de afgelopen jaren al kende.

Opvallend is ook dat het management van KBC Ancora beslist heeft om de pay-out ratio van het dividend te verlagen van 100 procent naar 90 procent om op die manier de schulden sneller te kunnen aflossen. Volgens Jooris bedragen deze nu 4,39 euro per aandeel.

Vooruitzichten

De analist heeft op basis van de nieuwe vooruitzichten en de eigen schattingen de nettowinst verhoogd van 266 miljoen euro naar 320 miljoen euro, wat hoofdzakelijk te danken is aan het dividend dat volgend jaar zou moeten stijgen. Het hogere dividend zou ook de lagere pay-out ratio moeten compenseren, aldus de analist.

Hierdoor komt Jooris op een verwacht dividend van 3,25 tot 3,68 euro per aandeel voor het volgende jaar, wat een dividendrendement van 10,62 procent zou betekenen, aldus de analist.

Het aandeel KBC Ancora stijgt maandag met 0,2 procent naar 36,08 euro per aandeel.

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Meer winst voor KBC Ancora
  2. Minder winst voor KBC Ancora

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
KBC Ancora kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht